GENEL - 18 Mart 2018 Pazar 11:34

Kepez’den Kitap Fuarı

A
A
A
Kepez’den Kitap Fuarı

Kepez Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği Kepez Kitap Fuarı, 30 Mart’ta kapılarını kitapseverlere açıyor.

Kepez Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği Kepez Kitap Fuarı, 30 Mart’ta kapılarını kitapseverlere açıyor.


Kepez Kitap Fuarı, 29 bin metrekare kullanım alanı bulunan Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde (MSKM) 30 Mart ve 8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yıl ki teması ‘Mimar Sinan’ olan Kepez Kitap Fuarı, okuyucuları, yayın evleri ile Ayşe Kulin, Hasan Ali Topbaş, İclal Aydın, Sinan Yağmur, Kahraman Tazeoğlu, Mete Yarar, Canan Tan ve Vehbi Vakkasoğlu gibi Türkiye’nin tanınmış edebi isimleriyle buluşturacak.



Hedef 300 bin ziyaretçi


Fuara, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Bilim Üniversitesi destek veriyor. 10 gün sürecek olan fuara, 300 bine yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.



Tütüncü: “Kitap fuarı için yoğun bir talep vardı”


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kitap fuarı yapılmasıyla ilgili son 4-5 yıldır öğrencilerden ve kitapseverlerden yoğun bir talebin geldiğini anımsattı. Önceki yıllarda fuar düzenleyebilecekleri tesislerinin olmamasından dolayı kitap fuarı talebini karşılayamadıklarını belirten Tütüncü, “Yeşiltepe Mahallesi’nde eski ORÜS arazisine inşa ettiğimiz MSKM, Antalya’nın önemli fuar merkezlerinden birisi haline geldi. MSKM’de 29 bin metrekare kapalı kullanım alanı bulunuyor. Bu tesisin içerisinde bir kitap fuarı yapabileceğimizi, şehrin eğitimine, kültürüne, sanatına çok farklı bir kapı aralayabileceğimizi düşündük” dedi.


Hakan Tütüncü, Antalya’da Konyaaltı Belediyesi tarafından 8 yıldır kitap fuarı düzenlendiğini hatırlatarak, “Konyaaltı Belediyesinin kitap fuarına gösterilen ilgi ve alaka aslında şehrin kültür hayatı adına sevindiricidir. Konyaaltı Belediyesi, kitap fuarını sonbaharda yapıyor. Kepez Belediyesi olarak biz de ilkbaharda bir kitap fuarı yaparsak, güzel olur diye düşündük.” Fuarı, bu alanda profesyonel olan bir firma ile organize ettiklerini dile getiren Tütüncü, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin fuarlar listesi var. Resmi bir fuar düzenleyebilmek için bu listede yer almak gerekiyor. Bu başvurumuzu da yaptık” diye konuştu.



“Antalya’ya kültür şöleni yaşatacağız”


Fuara, 250 bin ile 300 bin arasında ziyaretçinin gelmesini hedeflediklerini aktaran Başkan Hakan Tütüncü, “Ciddi bir organizasyona kalkıştık. Katılımın çok daha iyi olması bakımından teşvik edici etkinlikler düzenleyeceğiz. Kitap okuma ve kültür şöleni ortamını meydana getirmek istiyoruz. 100’den fazla yayın evinden fuara katılımlarıyla ilgili teyit aldık. Kültür ve sanat alanında bu şehirde çalışma yapan kimseleri de fuarımızda ağırlayacağız. Ciddi bir kitap fuarı düzenleyeceğiz. Fuar, sadece kitap satış stantlarının olduğu bir yer olmayacak. İmza günleri, söyleşi programları, çeşitli kültür ve sanat aktiviteleri de yer alacak. “10 gün boyunca Antalya’da çok güzel bir kültür ve sanat şöleni olacak.”



Ziyaretçilere oyuncak müzesi bileti


Tütüncü, fuar ziyaretçilerine yürüyüş mesafesindeki eski Dokuma Fabrikası içerisinde hizmet veren Anadolu Oyuncak Müzesi’nin giriş bileti hediye edeceklerini de kaydetti.


Kitap fuarını, öğrencilerin ziyaret etmesine özel bir önem verdiklerini belirten Tütüncü, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle merkezdeki ve merkeze yakın ilçelerimizdeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizi fuarımız da kitapla buluşturmak istiyoruz. Okullarımıza ulaşımla ilgili destek de vereceğiz” dedi.



Fuarın teması ‘Mimar Sinan’


Kepez Kitap Fuarı’nı, her yıl bir tema altında düzenleyeceklerini anımsatan Başkan Tütüncü, “ Bu yıl ki temamız, fuara ev sahipliği yapan tesise ismini verdiğimiz Osmanlı padişahlarından I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan, yaptığı eserleriyle dünya tarihine adını yazdırmış olan Mimar Sinan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerimiz, bir tiyatral gösteri ile ziyaretçilere Mimar Sinan’ı anlatacaklar.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.