ASAYİŞ - 13 Nisan 2026 Pazartesi 15:50

Kötü şartlarda evde tutulan hayvanlar, gençlerin tepkisi sonrası kurtarıldı

A
A
A
Kötü şartlarda evde tutulan hayvanlar, gençlerin tepkisi sonrası kurtarıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir apartmanın giriş katındaki dairenin içine adeta hapsedilmiş, kötü şartlarda yaşayan kedi ve köpekleri gören gençler ile hayvanları dairede besleyen kişi arasında tartışma çıktı. Olay sonrası evin kiralandığı kişi ile hayvanları evde tutan şahıs jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Evde tutulan kedi ve köpekler ise mahallede yaşayan hayvansever gençler tarafından dışarı çıkarıldı.


Edinilen bilgiye göre, Hilmi Karakaş isimli ev sahibi, Mahmutlar 204. Sokak üzerinde bulunan bir binanın giriş katındaki dairesini İ.H.G. isimli şahsa kiraya verdi. Ancak İ.H.G.’nin söz konusu daireyi kendisi kullanmak yerine A.N.C. isimli başka bir kişiye verdiği öne sürüldü. Apartman sakinlerinin iddialarına göre, İ.H.G.’nin daireyi kiralama amacının dışında kullandığı ve evde çok sayıda kedi ile köpek beslendiği ortaya çıktı. Hayvanların bakımının ise düzenli yapılmadığı, hayvanların üzerine kapısının kilitlenerek uzun süre yalnız bırakıldıkları ileri sürüldü.


Dün akşam saatlerinde duruma tepki gösteren mahalle gençleri, hayvanların bulunduğu binaya giderek duruma müdahale etmek istedi. Binada hayvanlarla ilgilendiği belirtilen A.N.C. ile karşılaşan gençler arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, belinde tabanca bulunduğu öğrenilen A.N.C. mahalle gençlerine yönelik tartışma yaşandı. Mahallede yaşayan hayvansever gençler, köpek ve kedilerin bakıldığı eve girdiklerinde yaklaşık 4-5 köpek ile 6-7 kedinin bulunduğu, hayvanların sağlık ve bakım durumlarının yetersiz olduğunu gördü. Komşular ise hayvanların uzun süre kapalı ortamda kilitli tutulduğunu ve iyi şartlarda bakılmadığını iddia etti.


Apartman sahibi Hilmi Karakaş, "Evi kiraya 4 ay önce verdik. Bu kedi köpek lafı yoktu. Hayvan barınağı gibi kedi ve köpeği burada bakıyorlar. Ben buna taraftar değilim. Bir an önce bunun çözülmesini istiyorum. Dün mahallenin gençleri burada hayvanların kapatıldığını duymuşlar. Burada hayvanların kapalı olduğu görünce karşı geldiler. Sonra jandarmayı hayvan haklarını aradılar" dedi.



"Gençleri görünce hayvanlara bakan kişi onları kovmak istedi"


Apartmanda kiracı olarak bulunan Ali Toygun (53) o anları şu ifadeler ile anlattı:


"Ben bir buçuk senedir bu evde kiracı olarak kalıyorum. 5-6 ay önce buraya birileri geldi. Ev sahibinden ev kiralama adı altında ev kiraladılar. Ama burada sokaktan topladıkları köpekleri kedileri evin içine hapsediyorlar, gidiyorlar. Kokudan bütün mahalleli şikayetçi. Evi de paramparça ettiler. Bu duruma karşı çıkanları da silahla tehdit ediyorlar. Dün de hayvansever gençler geldi. Gençleri görünce hayvanlara bakan kişi onları kovmak istedi. Gençler içeride kalan kedileri köpekleri görünce adam ile konuşmak istediler. Adamda ’buradan defolun diye silah çekti’. Silahın kabzası ile camı kırdı. Bütün mahalleli bunlardan şikayetçi. 6-7 aydır burada millete zulmediyorlar. Köpekleri üstlerine salıyorlar. Hayvanları bakımsız ve hasta."


Yaşanan gerginlik üzerine çevredekilerin ihbarı ile olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, yapılan şikayetler doğrultusunda A.N.C. ile daireyi kiralayan İ.H.G.’yi gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Yaşanan olayın ardından evde tutulan kedi ve köpekler mahallede yaşayan hayvansever gençler tarafından dışarı çıkarıldı.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Kötü şartlarda evde tutulan hayvanlar, gençlerin tepkisi sonrası kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da jandarmadan mart ayında kapsamlı operasyon: 277 şüpheli yakalandı, 13’ü tutuklandı Tekirdağ’da jandarma ekiplerince mart ayında gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak ürün ele geçirilirken, 277 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu ile mücadele ve silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik 01 Mart-31 Mart tarihlerinde il genelinde geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. Yapılan aramalarda 15 adet tabanca, 21 adet av tüfeği, 4 adet kurusıkı tabanca, 427 adet tabanca fişeği ve 830 adet av tüfeği mühimmatı, 422 gram esrar, 596 gram bonzai, 226 gram metamfetamin, 1 gram skunk, 101 gram kenevir tohumu ve 8 bin 722 adet sentetik ecza, 2 hassas terazi ve 20 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda ise 56 bin 393 adet sahte ürün, 248 bin 780 adet dolu makaron, 94 bin 400 adet boş makaron, 430 adet elektronik sigara, 62 kilogram açık tütün ve 1460 kilogram nargile tütünü ele geçirildi. Ayrıca 586 litre alkollü içki ile 45 litre etil ve metil alkol, 3 adet damıtma düzeneği ve 3 adet elektronik makaron doldurma makinesi bulundu. Tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 12 adet tarihi obje, 94 adet sikke, 14 adet çeşitli tarihi eser ile 2 adet dedektör ve 7 adet kazı malzemesi, 15 kilogram barut, 1 adet jeneratör, 2 adet para sayma makinesi, 132 adet senet, 4 adet çek, 5 adet ajanda, 9 adet cep telefonu, 2 adet bilgisayar ve 1 adet tablet ele geçirildi. Gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 277 şüpheli yakalanarak haklarında yasal işlem yapılırken, 13 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Jandarma Komutanlığının, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü bildirildi.
Osmaniye Baba Yeşil, "Rahmetli olan öğretmenini, özellikle matematik öğretmenini çok seviyordu" Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıda 1 öğretmen ve 8 öğrencinin hayatını kaybettiği, 17 öğrencinin ise yaralandığı olayda yaşamını yitiren 11 yaşındaki Adnan Göktürk Yeşil’in acısı Osmaniye’ye düştü. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden Adnan Göktürk Yeşil’in ailesinin yaşadığı Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı İrfanlı Mahallesi’nde yaşadığı evine taziye çadırı kuruldu. Aile ve yakınları, küçük Adnan’ın kaybıyla büyük üzüntü yaşadı. "Rahmetli olan öğretmenini, özellikle matematik öğretmenini çok seviyordu" Adnan tek çocuğumuz olduğu için çok üzgünüz diyen Baba Cevdet Yeşil," Çocuğumuz çalışkan, başarılı bir çocuktu. Beşinci sınıfa geçmişti. Kendisi bu okulda okumayı çok istiyordu. O okul başarılı bir okuldu, iyi öğretmenleri vardı. Biz de kendisini kırmadık, o okula yazdırdık. Yine rutin, her zamanki gibi öğlen 12’de servisine bindi. Zaten öğlenciydi, beşinci sınıflar. Sonra saat 2-2 buçuk gibi okulda bir çatışma olduğunu söylediler. Biz de apar topar gittik. Maalesef saat 5’e kadar oğlumuzu aradık. Bir şekilde emniyet güçleri bize ulaştı. Hastaneye gittik, orada teşhis ettik. Oğlumuzun rahmetli olduğunu gördük. Okulunda 5. sınıftaydı ve deneme sınavında okul ikincisi olmuştu. Madalya taktılar, çok mutluydu. Rahmetli olan öğretmenini, özellikle matematik öğretmenini çok seviyordu. Matematik öğretmeni dersleri çok kolay ve güzel anlatıyormuş. Zanlı, matematik öğretmenini de vuruyor, ardından çocukları şehit ediyor. Sonuç böyle oluyor. Başarılıydı, çalışkandı. İnançlı, dürüst, vatanını milletini çok seven bir evladım vardı. 11 yaşında olmasına rağmen çok bilinçliydi. Bir tek çocuğumuz olduğu için çok üzgünüz. Allah, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Mekânı cennet olsun. İnşallah Peygamber Efendimiz’in yanında olur, cennette makamı yüksek olur" diye konuştu. Kelimeler boğazıma düğümleniyor Çocuğumuz çok naif çalışkan bir çocuktu diyen dayı Ahmet Cuma, "Yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. Başka evlatlar yanmasın. Sabah yavrucağımız annesinin elini öpüp, koklaşıp gitti. Şimdi toprağa verilecek. Bu acılar yaşanmasın. Buna hükümet olarak çok büyük ricamız var. Adnan zeki, akıllı, başarılı bir çocuktu. Nasıl tarif edeyim, üzerine söylenecek bir şey yok ki, Ciğerim, yüreğim yanıyor. Kelimeler boğazımda düğümleniyor" dedi. Öte yandan, Adnan Göktürk Yeşil’in cenazesinin öğle namazına müteakip Haruniye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Düziçi ilçesindeki Yeşiller Aile Mezarlığı’nda defnedileceği bildirildi.
Manisa Görme engelliler için toplu taşımada "Sesli uyarı" talebi Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, görme engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarını daha güvenli ve bağımsız kullanabilmesi için duraklarda ve araçlarda sesli uyarı sistemlerinin yaygınlaştırılmasını istedi. Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları en büyük sorunlardan birinin toplu taşımaya erişim olduğunu belirterek, bu alanda acil düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Köse, özellikle otobüslerde ve duraklarda sesli uyarı sistemlerinin hayata geçirilmesinin, görme engelli vatandaşların yaşam kalitesini önemli ölçüde artıracağını ifade etti. Toplu taşıma araçlarına binerken ve inerken büyük zorluklar yaşandığını vurgulayan Köse, "Hangi aracın durağa geldiğini, hangi durakta inileceğini bilmek görme engelli bireyler için hayati önem taşıyor. Sesli uyarı sistemleri bu noktada büyük bir ihtiyacı karşılıyor" dedi. Sesli sistemlerin yalnızca bir kolaylık değil, aynı zamanda temel bir erişilebilirlik hakkı olduğuna dikkat çeken Köse, bu uygulamanın yaygın olduğu şehirlerde görme engelli bireylerin toplumsal hayata daha aktif katıldığını dile getirdi. Köse, "Bu sistemler sayesinde bireyler kimseye ihtiyaç duymadan seyahat edebiliyor, özgüvenleri artıyor ve sosyal hayata daha güçlü şekilde dahil oluyor" diye konuştu. Uygulamanın hayata geçirildiği bölgelerde hem güvenliğin hem de konforun arttığını belirten Köse, sesli anons sistemlerinin durak isimlerini ve hat bilgilerini net bir şekilde ileterek karışıklığı ortadan kaldırdığını söyledi. Bu sayede sadece görme engelli bireylerin değil, yaşlılar ve yabancı yolcular gibi farklı grupların da toplu taşımadan daha verimli faydalandığını kaydetti. Yetkililere çağrıda bulunan Köse, tüm şehirlerde toplu taşıma araçları ve duraklarının erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini belirterek, "Erişilebilir bir şehir, herkes için yaşanabilir bir şehirdir. Sesli uyarı sistemleri artık bir tercih değil, zorunluluktur" ifadelerini kullandı.