ASAYİŞ - 23 Ağustos 2025 Cumartesi 11:20

Pastanedeki cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

A
A
A

Antalya’da dün akşam kendisine ait pastanede çalışan genç kadın ve arkadaşını tabancayla öldürüp intihar eden Antalya Pastacılar Odası Başkanı olayının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kavga anında oda başkanının belindeki silahı çıkartıp ateş ettiği anlar yer aldı.

Olay, dün akşam saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Yeni Mahalle 2428 Sokak üzerinde bulunan pastanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre’ye (54) ait iş yerinde çalışan Elif Kılıç (32) ile arkadaşı Hasan Fırat (30) pastanede bir araya gelerek sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra iki gencin yanına gelen Kerim Üre ile Hasan Fırat arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu sırada Üre, üzerinde bulunan silahı çıkartarak ateş etmeye başladı.

Üre’nin silahından çıkan kurşunların isabet ettiği Hasan Fırat ve Elif Kılıç ağır yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, Kerim Üre aracı ile bölgeden uzaklaştı. Habipler Mahallesi 5509 Sokak üzerinde aracını durduran Üre, araç içerisinde silahı ile hayatına son verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yakındaki hastanelere kaldırılan Hasan Fırat ve Elif Kılıç doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede çok saylıda boş kovana rastladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, hayatını kaybedenlerin cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna sevk edildi.

Öte yandan, olay anına ait güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre ile Hasan Fırat’ın kavga ettiği anlar ve ardından Üre’nin belindeki silahı çıkartıp ateş ettiği anlar yer aldı. Görüntünün devamında ise, mermilerin isabet ettiği Hasan Fırat ve araya giren pastane çalışanı Elif Kılıç’ın yere yığıldığı görüldü.

Pastanedeki cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Ramazan Bozca - Suat Metin

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: "17 ilçemizde eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ayvacık’ta 4 mahallenin yol sorununu bitiren 12 kilometrelik grup yolunda incelemeler yaptı. Başkan Doğan, 17 ilçede eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi, Ayvacık ilçesinde de yoğun bir çalışma takvimiyle ulaşım sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Seçimden bu yana Ayvacık ilçesinde sathi ve beton olmak üzere toplamda 61 kilometre yol çalışmasına imza atan belediye; Yeniköy Terice, Zafer ve Fatih Sultan Mehmet olmak üzere 4 mahalleyi birbirine bağlayan 12 kilometrelik grup yolunu tamamlayarak mahallelerin ulaşım çilesini sonlandırdı. Bir dizi ziyaret ve inceleme için Ayvacık’ta bulunan Halit Doğan, yapımı tamamlanan 12 kilometrelik beton yol projesini inceledi, mahalle sakinleri ile buluştu. Her ilçeye eşit hizmet götürdüklerini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Her bir ilçemizi merkez görüp eşit hizmet ilkesi ile yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayvacık’ta 4 mahallemizi ilgilendiren grup yolunda çalışmalar başladığında kış mevsimiydi, yine hep birlikte buradaydık. Şimdi yine burada birlikte yolumuzun bitişine tanıklık ediyoruz. Çalışmalarımızı bugüne değil gelecek endeksli planlıyoruz. Sorunu çözdüğümüz noktada uzun yıllar ulaşım sorun olmasın istiyoruz. Zemin güçlendirmeden genişletmeye yolda kullandığımız malzemeden işçiliğe her detayda buna dikkat ediyoruz. Grup yolumuz tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Ulaşım ağının önemini bilerek 17 ilçemizde ekiplerimizin de özverisi ile çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekte kararlıyız" dedi.
Bursa Bursa’da Sarıkamış şehitleri rahmet ve minnetle anıldı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yıl dönümü çerçevesince Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programda şehitler dualarla yâd edildi. Sarıkamış Harekâtı sırasında Allahuekber Dağları’nda şehit düşen kahraman askerleri için Tayyare Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi. Program, protokol üyeleri ve konukların "Cesaretin Adı Sarıkamış" konulu resim sergisini gezmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, harekâtın 111. yılı anısına okunan 111 hatim için dua edildi. Duygu dolu anların yaşandığı program, Çınar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen "Cesaretin Adı Sarıkamış" adlı gösterinin ardından sona erdi. Çınar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Maman, Sarıkamış’ın sadece bir hüzün değil, aynı zamanda bir destan olduğunu vurguladı. Maman konuşmasında, Mehmetçiğin vatan uğruna gösterdiği fedakârlığa dikkat çekerek şunları söyledi; "111 yıl önce Sarıkamış’ta yaşananlar, doğaya karşı verilmiş trajik bir mücadele olmanın ötesinde, milletimizin vicdanına kazınmış eşsiz bir direniş destanıdır. Karın bile donduramadığı bu fedakârlık karşısında bugün bizler, şehitlerimizin bıraktığı kutsal emanete ebediyen sahip çıkacağımıza söz veriyoruz." Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Çınar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa; Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Çınar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Maman, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.