MAGAZİN - 12 Haziran 2019 Çarşamba 17:43

Refaeli: "Türk kadınları çok güzel"

A
A
A
Refaeli: "Türk kadınları çok güzel"

Antalya’da 27’ncisi düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show’un defilesinde baş manken olarak podyuma çıkan Bar Refaeli, Türk kadınını övdü.

Antalya’da 27’ncisi düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show’un defilesinde baş manken olarak podyuma çıkan Bar Refaeli, Türk kadınını övdü. Refaeli, "Kıyafetleri, ojelerinden saçlarına kadar her şeyi ile güzel, kadınsı ve bakımlı" dedi.


Victoria’s Secret başka olmak üzere dünyaca ünlü markaların defilelerinde yer alan ve kataloglarını süsleyen Bar Refaeli, Dosso Dossi Fashion Show’un baş mankeni oldu. Türkiye’nin en büyük moda şovu olan ve ünü ülke sınırlarını aşan Dosso Dossi Fashion Show, 12 Haziran’da Antalya’da başladı. Dosso Dossi Fashion Show’da Anfaş Antalya Expo Center’da kurulan podyumda, Bar Refaeli’e Türk mankenler Özge Ulusoy ve Deniz Akkaya eşlik ederek podyuma çıktı. Kadın, erkek, çocuk ve ayakkabı olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilen defilede yerli ve yabancı yaklaşık 100 manken yer aldı.


Defile sonrası Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan ile Refaeli kameralar karşısına geçti. Eraslan popüler mankenleri Türkiye’ye getirerek önemli defilelere imza attıklarını kaydetti. Refaeli’nin Türkiye’ye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eraslan, "Şahane bir sunum yaptı bugün" şeklinde konuştu.


Türk basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Refaeli ise Türkiye’ye daha önce çok kez geldiğini ve Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi. Dosso Dossi’yi dünyadaki basın yansımalarından çok iyi bildiğini ifade eden Refaeli, "Çok eskiden bildiğim bir marka, gönül rahatlığıyla Türkiye’ye geldim. Büyük ve uzun bir podyumdu, herkesin çıkmak istediği bir yer. Çocuklar bölümü de çok tatlıydı. Bütününde çok eğlenceliydi" dedi.


Türk kadınlarını nasıl bulduğu sorulan Refaeli, kıyafetleri, ojelerinden saçlarına kadar her şeyi ile güzel, kadınsı ve bakımlı gördüğünü söyledi. Türk ünlülerinden birini tanıyıp tanımadığı sorusuna ise Nusret’in tuz dökme hareketini taklit eden Refaeli, gülüşmelere sebep oldu.


Refaeli, anne olduktan sonra podyumlara dönmesine ilişkin, "Benim için farklı bir tecrübe oldu. İşe gittiğimde yine kendimi bekar hissediyorum ama eve döndüğümde anne olarak, aile hayatının bana pozitif bir etkisi oldu" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Altin Zeqiri: "Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum" Çaykur Rizespor’un 23 yaşındaki Kosovalı futbolcusu Altin Zeqiri, Süper Lig’de kalan maçlarını kazanarak Avrupa kupaları hedefine ulaşabileceklerine inandığını söyledi. Çaykur Rizespor’un sezon başında Finlandiya ekibi FC Lahti’den renklerine bağladığı 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu Altin Zeqiri, Trendyol Süper Lig’de çıktığı 31 resmi maçta 5 gol ve 5 asist yaparak takımına katkı sağladı. Performansını her geçen gün arttıran Kosovalı futbolcu, MKE Ankaragücü maçı öncesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. "Ligdeki bütün takımlar çok zorlu" Kalan 5 maçın da kendileri için birer final olacağını ifade eden Zeqiri, "Çok zor bir karşılaşma olacak. Bu ligdeki bütün takımlar çok zorlu. Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. 3 puanı hedefleyerek maça çıkacağız. Şu anda yükselişte olan bir performansım var ve takıma son maçlarda faydalı olduğum için çok mutluyum. İyi bir gol ve asist sayısına ulaştığımı düşünüyorum ama hala önümüzde 5 maç var. Ben bireysel hedeflere bakmıyorum. Tamamen takımın hedeflerine odaklanmış vaziyetteyim. Son 5 maçta da iyi bir performans vererek takımımın hedeflerine ulaşmasını sağlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. "Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum" Rize’de yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyen genç futbolcu, "Burası çok sakin bir şehir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Benim için güzel bir şehir. Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum. Önümüzde beş tane karşılaşma var ve beş maç bizim için final gibi geçecek. Çok büyük destek veriyorlar bize. Deplasmandaki maçlara bile mutlaka bir grup taraftarımız geliyor. Bizi desteklemeye devam etsinler. En çok desteğe gereken maçlar başlıyor. Takımın arkasında onları itici güç olarak görmesi çok güzel bir şey. O itici güce çok ihtiyacımız var. Türkçe bazı kolay kelimeler öğrendim. ’Nasılsın’ veya ’Kolay gelsin’ gibi kelimeler" şeklinde konuştu.
Denizli Yeşilçam filmlerinden esinlenen eserler görücüye çıktı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Geleneksel Konut Mimarisi Dersi kapsamında yaptıkları çalışmalar, Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekan Okuma Sergisiyle Buldan Beyler Konağında ziyarete açıldı. PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Gamze Sayın ve Öğr. Gör. Erkan Baloğlu’nun yürütücülüğünde hazırlanan ‘Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekân Okuma Sergisi’nde yer alan öğrenci çalışmaları 5 gün boyunca Buldan Beyler Konağı’nda sergilenecek. Buldan halkı ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Vural, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Çapacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel ve davetliler katılım sağladı. Ders kapsamında yapılan çalışmaların sergilendiği etkinlik hakkın bilgi veren Öğr. Gör. Gamze Sayın, şu bilgileri verdi: “Buldan MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlik Topluluğu öğrencilerimiz ve Mimari Restorasyon Programı öğrencilerimiz ile birlikte düzenlediğimiz sergimizde beş gün süreyle dört Yeşilçam Filmi (Selvi Boylum Al Yazmalım, Neşeli Günler, Hababam Sınıfı, Mavi Boncuk) akşamları izlenecek sergilenecek. Sergilenen öğrenci projelerinde ise mekân okuma hakkında filmler üzerinden çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Yirmi dokuz adet film üzerinden çalışmalar gerçekleştirildi. 1965’ler ile 1980’ler tarihleri aralığındaki filmler ele alındı. Ele alınan filmler üzerinden öğrencilerimiz tarihi mekan proje maketlerini çalıştı.” Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak ile Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Turhan ve Buldan MYO öğretim elemanı Öğr. Gör. Gamze Sayın’ın birlikte gerçekleştirdiği sergi açılışının ardından sergi gezilerek çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. Serginin gezilmesinin ardının günün anısına toplu fotoğraf çekildi. Ayrıca açılış sebebiyle düzenlenen etkinlikte, Öğr. Gör. Melek Arpacı Gündoğan yürütücülüğünde Moda Tasarım Programı öğrencilerinin hazırladığı ahşap baskı çanta, kırlent ve runner gibi çalışmaların yanında çeşitli yiyecekler tezgâhlarda satışa sunuldu. 28 Nisan 2024 tarihine kadar açık kalacak sergi 17.00-21.00 saatleri arasında açık kalacak olup, sergi boyunca her akşam saat 20.00’de ise film gösterimleri de gerçekleştirilecek.
Ardahan Başkan Demir eldivenlerini giyerek çöp topladı Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, elleriyle çöp topladı. Ardahan Belediyesi, “Ardahan’ı Birlikte Güzelleştirelim” sloganıyla bahar temizliği çalışması başlattı. Vatandaşlarla birlikte çöp toplayan Belediye Başkanı Faruk Demir, "Temiz bir çevrede yaşamak herkesin hakkı" dedi. Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen bahar temizliğine katılan Başkan Demir, etkinliğe katılanlarla birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla eldivenlerini giydi, eline çöp torbasını aldı ve çöp topladı. Temizlik çalışmaları kapsamında Milli Egemenlik Parkı dip bucak temizlendi. Başkan Faruk Demir, farkındalık etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle şehrimizde bahar temizliği başlatıyoruz. Profesyonel işçilerimizin dışında biz yöneticiler olarak uygun olan günlerde ilimizde ki parklarda temizlik çalışması yapacağız. İş yerlerinin önüne sigara izmaritlerinin atılması için küllükler koyduk ama vatandaşlarımız yine yerlere atıyor. Buradan Gürcistan’a gittiğinde aynı sigarayı yere atmayan hemşerilerimizden burada da aynı hareketi bekliyoruz. Çevre kirliliği konusunda cezai işlem gibi yöntemlere başvurabiliriz. Belediyemizin en büyük masrafı temizliğe gidiyor. Harcadığımız her kuruş vatandaşımızdan alınan paralar. Şehrimizi temiz tutarsak bu paraları farklı yerlere kullanabiliriz. Talimat verdik kurum içerisinde ki birimlerimizde fazla eleman varsa temizlik çalışmalarında kullanacağız. Yan gel yat olayı olmayacak gerekirse 3 kişilik işi 1 kişi yapacak. Ardahan pırıl pırıl olana kadar belediye başkanından odacısına kadar herkesle birlikte temizlik işlerine ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çevremizi temiz tutalım, çöplerimizi çöp kutularına atalım” diye konuştu.