EKONOMİ - 09 Mayıs 2024 Perşembe 11:14

Uluslararası misafirler Anadolu arı ürünlerinin nasıl üretildiğini yerinde keşfetti

A
A
A
Uluslararası misafirler Anadolu arı ürünlerinin nasıl üretildiğini yerinde keşfetti

11. yılını büyük bir coşkuyla kutlayan BEE’O Propolis, 2-7 Mayıs tarihlerinde Amerika, İspanya ve Londra’dan seyahat eden 14 misafire, 10 bin 500 metrekarelik tesisinin kapılarını açtı. Editör, manken, oyuncu, içerik üreticisi ve fotoğrafçıların bir araya geldiği 14 kişilik ekip, seyahatleri süresinde hem İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini hem de anadolu arı ürünlerinin nasıl üretildiğini yerinde görerek keşfetti.


Arı ürünleri AR-GE ve İnovasyon Merkezi’ne özellikle Amerika, İspanya ve Londra’dan gelen 14 önemli misafire kapılarını açtı. 2-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen özel etkinlikte, dünya genelinden gelen editörler, mankenler, oyuncular, içerik üreticileri ve fotoğrafçılar, üretici firmanın 10 bin 500 metrekarelik tesislerini ziyaret ederek hem şirketin inovatif çalışmalarını hem de arı ürünlerinin üretim sürecini yakından incelediler.


Firmanın yüksek teknolojili tesislerinde başlayan ziyarette, BEE’O Propolis Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın sunumu da yer aldı. Dr. Tanuğur, sunumunda başarı hikayesinden, arı ürünleri konusundaki uzmanlık ve tecrübelerinden, Türkiye’nin arıcılık ve arı ürünleri üretimi bakımından ne kadar değerli olduğundan, Anadolu arı ürünlerinin önemi, farkı ve faydalarından, arı ürünleri ile geliştirdiği inovatif ürünlerden, yürüttüğü bilimsel çalışmalardan ve ulusal ve uluslararası alanda layık görüldüğü ödül ve sertifikalardan bahsetti. Sunumda, firmanın inovasyon ve kaliteye önem verdiği, patentli Anadolu Propolisi (A.P.E)’nin üretim süreci ve uluslararası alanda kazandığı başarılar detaylı bir şekilde ele alındı.


Tanuğur Samancı, ISO 90001, ISO 14001, ISO 22000 ve GMP gibi önemli uluslararası kalite yönetim sistemleri ve güvenli üretim sertifikalara sahip olan tesisin üretim prosesini misafirlere detaylı bir şekilde anlattı. Samancı ayrıca, şirketin gıda, takviye edici gıda, dermokozmetik ve tıbbi cihaz kategorilerinde ürettiği ve 37 ülkeye ihraç ettiği 100’ü aşkın katma değerli ürünün üretim aşamaları ve kalite kontrol süreçleri hakkında bilgi verdi.


Ziyaretin bir diğer önemli ayağı, üretici firmanın Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdiği “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile kovandan sofraya kontrollü üretim sistemi üzerine oldu. Misafirler, arılar tarafından arı sütünün nasıl üretildiğini ve arıcıların arı sütünü nasıl topladıklarını gözlemleme fırsatının yanı sıra şirketin yerel arıcılarla olan iş birliğini ve kırsal bölgelerdeki ekonomik kalkınmaya katkılarını yakından gözlemleme fırsatı buldular.


Ziyarete katılan isimler arasında, Men’s Journal Kçşe Yazarı Kim Alexis ve eşi Jeff Schwartz, Şef Bettina Compolucci, MindBodyGreen Dergisi Güzellik ve Yaşam Tarzı Direktörü Alexandra Blair Engler, Ünlü Sunucu Melinda Berry, Fotoğrafçı David Kartsonis, Ünlü Aktör Christian Birkenberger yer aldı.



Uluslararası misafirler Anadolu arı ürünlerinin nasıl üretildiğini yerinde keşfetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.