ASAYİŞ - 26 Mart 2026 Perşembe 10:38

Yanan evden 4 yaşındaki yeğenini çıkarmak isterken yaralandı

A
A
A
Yanan evden 4 yaşındaki yeğenini çıkarmak isterken yaralandı

Antalya’nın Serik ilçesinde 2 katlı evin zemin katında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürülürken, olay anında içeride bulunan 4 yaşındaki yeğenini dışarı çıkarmak isteyen bir kişi hafif yaralandı.


Yangın, saat 08.30 sıralarında Serik İlçesi Merkez mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 katlı bir ikametin zemin katında yangın çıktı. Daireden çıkan dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin kısa sürede müdahale ettiği yangın 1 saatlik çalışma sonucu söndürüldü. Yangında evin bir odası tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında dairede bulunan Nigar Bostan, 4 yaşındaki yeğenini kurtarmaya çalışırken ellerinden hafif yaralandı.


Yeğenini kurtarmak isterken elleri yandı


Yaralı Bostan olay yerine gelen sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın anında apartmanın üst katta balkonda ikamet eden Atalay Sargın, "Balkonda oturuyordum. Dumanların çıktığını görüp aşağı indim. Kapıyı açtım çocukları dışarıya zor çıkardım. İçeriye tekrar giremedim. İtfaiyeyi aradım, sonra damat geldi. İtfaiye ekipleri geldi müdahale etti. Bir yaralı var buna da şükür" dedi. Yangının 4 yaşındaki çocuğun kibritle oynadığı sırada yattığı yorganın tutuşması sonucu çıktığı iddia edildi.



Yanan evden 4 yaşındaki yeğenini çıkarmak isterken yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demirçubuk’tan menenjit hakkında uyarılar Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gümüş Demirçubuk, menenjit hakkında uyarılarılarda bulunarak önlemler hakkında bilgilendirmede bulundu. Dr. Demirçubuk, "Menenjit, erken teşhis edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, ense sertliği, mide bulantısı ve ışığa hassasiyet gibi belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır" dedi. Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gümüş Demirçubuk, hastalığın bazı türlerinin bulaşıcı olabileceğine dikkat çekerek, hijyen kurallarına özen gösterilmesini, kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılmasını ve risk grubundaki bireylerin aşı durumlarını kontrol ettirmesini önerdi. Dr. Demirçubuk, "Uygun antibiyotiklerle tedavi edilse bile çok yüksek hastalık ve ölüm riski ve kalıcı sakatlık bırakma riski büyük olan bir hastalıktır. O yüzden aşı ile korunma büyük öncelik taşımaktadır iki türlü aşısı bulunan meningokok menenjiti ülkemizde aşı takviminde bulunmamaktadır. özel aşı statüsünde uygulanan bu aşılar biz çocuk doktorları tarafından takip ettiğimiz hastalara uygulanmaktadır. İngiltere’nin kent bölgesinde men b suçuna bağlı bir menenjit salgını haber haberi yayınlandı ve buna bağlı olarak İngiltere bölgesinde insanlar menenjit aşısı için kuyruklar oluşturdu. Aşılanma büyük önceliğimiz ve biz hastalarımıza muhakkak öneriyoruz" dedi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Ankara çıkarması: Spor hedefleri ve yerel yönetim vizyonu masada Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ankara programında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Kayseri’nin spor yatırımları ve uluslararası hedeflerini değerlendirirken, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir başkanlığındaki toplantıda ise yerel yönetim vizyonu doğrultusunda hizmet belediyeciliğini masaya yatırdı. Başkan Büyükkılıç, başkent Ankara’da gerçekleştirdiği program kapsamında önemli temaslarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya gelerek, Kayseri’nin spor alanındaki mevcut durumu ve gelecek hedeflerini kapsamlı şekilde ele aldı. Görüşmede, 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanına sahip olan Kayseri’nin, Altın Bayrak ödülüyle taçlandırılan spor başarıları ve 2029 Dünya Spor Başkenti adaylığı süreci değerlendirildi. Başkan Büyükkılıç, şehrin spor altyapısının güçlendirilmesi, gençliğe yönelik yatırımların arttırılması ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmaları Bakan Bak’a aktardı. Büyükkılıç, nazik ev sahipliği dolayısıyla Bakan Bak’a teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, Ankara temasları kapsamında, ayrıca AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir başkanlığında düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na da katıldı. Toplantıda, yerel yönetimlerin hizmet kalitesinin arttırılması ve şehirlerin daha yaşanabilir hale getirilmesi yönünde yürütülen çalışmalar ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yerel yönetim vizyonu istikametinde hareket ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç; AK Partili belediyeler olarak vatandaşlara en iyi hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Başkan Büyükkılıç, ortak akıl ve istişare kültürüyle yürütülen bu toplantıların, belediyecilik anlayışını daha ileriye taşıma noktasında büyük önem taşıdığını belirterek, Kayseri için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
İstanbul Ümraniye’de modern spor tesisi için geri sayım başladı Ümraniye Belediyesi, 4 bin 820 metrekarelik modern mimarisiyle dikkat çeken yeni spor tesisinin temellerini atıyor. Sadece bir saha değil; kafesi, sosyal alanları ve toplantı salonlarıyla ilçeye tam donanımlı bir spor merkezi kazandırılıyor. Ümraniye Belediyesi, sportif faaliyetlere yönelik yatırımlarını artırarak ilçeye modern ve donanımlı tesisler kazandırmaya devam ediyor. Aşağı Dudullu’da toplam 4 bin 820 metrekarelik kullanım alanına sahip olarak planlanan tesis; bodrum, zemin ve çatı arası katlarından oluşuyor. Proje kapsamında alan içerisinde iki adet spor sahası yer alacak. Bodrum katta teknik hacimler bulunurken, zemin katta ıslak hacimler, soyunma odaları ve kafe alanı konumlandırılıyor. Çatı arası katında ise ıslak hacimler, soyunma odaları ve toplantı odası yer alacak. Sporun yanı sıra sosyal yaşamı da destekleyecek şekilde tasarlanan tesis, kullanıcılarına günün farklı saatlerinde keyifli vakit geçirebilecekleri bir ortam sunacak. Spor faaliyetlerinin ardından ziyaretçiler, tesis bünyesindeki kafe alanında dinlenme ve sosyalleşme imkânı bulacak. "Sporla iç içe bir yaşam merkezi kuruyoruz" Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, Aşağı Dudullu’da hayata geçirilecek tesisle komşulara modern ve donanımlı bir spor alanı kazandırılacağını belirtti. Başkan Yıldırım, spor sahaları, dinlenme alanları, sosyal buluşma noktaları ve kafe bölümüyle projenin yalnızca bir tesis değil, sporla iç içe bir yaşam merkezi olacağını ifade etti. Gençlerin enerjisine alan açan, ailelerin keyifle vakit geçirebileceği bir projenin yakın zamanda temelinin atılacağını belirten Yıldırım, yatırımın Ümraniye’ye hayırlı olmasını temenni etti. Modern mimari anlayışla projelendirilen yapı, çevresinde oluşturulacak peyzaj ve açık alan düzenlemeleriyle de dikkat çekiyor. Dinlenme ve buluşma noktalarıyla zenginleştirilecek alan, hem spor yapanlara hem de ziyaretçilere hitap eden nitelikli bir yaşam alanı olarak hizmet verecek.
Kayseri Karadut Tiyatrosu’na yeni yetenekler için son çağrı Talas Belediyesi’nin kültür ve sanat alanındaki önemli projelerinden biri olan Karadut Tiyatrosu’nda oyuncu seçmeleri devam ediyor. Yoğun ilgi gören ilk etap sonrası sahne hayali kuranlar için yeni bir fırsat sunulurken, başvurular için geri sayım başladı. ‘Temel Oyunculuk Eğitimi’ kapsamında gerçekleştirilen seçmelerde, 15 yaş ve üzeri sanatseverler ücretsiz olarak eğitim alma imkânı bulacak. İçlerindeki sanatçıyı keşfetmek isteyenler için önemli bir kapı aralayan program, Talas’ta sanatın gelişimine katkı sunmayı sürdürüyor. Başvuruların 6 Nisan Pazartesi günü sona ereceği ikinci etap seçmeler, aynı gün saat 19.00’da Talas Belediyesi E-Spor ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kontenjanın sınırlı olduğu programa ilginin her geçen gün arttığı belirtiliyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, sanata yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; "İlk etapta gördüğümüz yoğun ilgi bizleri son derece memnun etti. Şimdi ikinci etapla birlikte yeni yeteneklerimizi keşfetmeye devam ediyoruz. Gönül belediyeciliği anlayışımızla gençlerimizin ve tüm sanatseverlerimizin hayatına dokunuyor, onları kültür ve sanatla buluşturuyoruz. Son başvuru tarihi olan 6 Nisan’a kadar tüm hemşehrilerimizi bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum." Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, mesai saatleri içerisinde (0352) 437 10 26 numaralı telefondan iletişime geçebiliyor. Talas Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle sadece bugünü değil, geleceğin sanatçılarını da yetiştirerek ilçenin kültürel kimliğini güçlendirmeye devam ediyor.
Muş Müdür Bozyel’den köy okulu öğrencilerine döner ve ayran sürprizi Muş’un Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, köy okulu öğrencilerinin video çekerek ilettiği döner ve ayran talebine kayıtsız kalmayarak sürpriz yaptı. Müdür Necdet Bozyel, Ramazan Bayramı’nın ardından Ortanca ve Koğuktaş ilkokullarını ziyaret ederek öğrencilerin isteğini yerine getirdi. Öğrencilerle bir araya gelen Bozyel, ekmek arası döner ve ayran ikramında bulunarak çocukların sevincine ortak oldu. Öğrencilerin mutluluğunun kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade eden Bozyel, "Öğrencilerimiz Ramazan ayı sürecinde bizden döner ve ayran isteğinde bulundu. Bu taleplerini bir video ile iletmişlerdi. Biz de söz vermiştik. Bugün o sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm bizleri de çok mutlu etti ve duygulandırdı" dedi. Ramazan ayı boyunca okullarda gerçekleştirilen etkinliklere de değinen Bozyel, "Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ mottosuyla okullarımızda tiyatro çalışmaları, şiir ve ilahi programları gibi birçok etkinlik düzenlendi. Bu süreçte öğrencilerimizle sık sık bir araya geldik. Belki de görev yaptığım süre içerisinde en dolu dolu geçen Ramazan ayını yaşadık. Bu güzel süreci öğrencilerimize verdiğimiz sözü yerine getirerek taçlandırmak istedik" diye konuştu. Ortanca İlkokulu sınıf öğretmeni Habibe Nesrin Güler ise Ramazan ayını öğrencilerle birlikte verimli ve anlamlı etkinliklerle geçirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimizle birlikte güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Bu süreçte öğrencilerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden bir istekte bulundu. Kendisine video göndererek taleplerini ilettiler. Sağ olsun, bu isteği geri çevirmedi ve sözünü tutarak okulumuza geldi. Öğrencilerimizle birlikte döner ekmek yiyerek onların mutluluğuna ortak oldu. Biz de çok mutlu olduk. Kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 1. sınıf öğrencisi Merve Şengel ile 3. sınıf öğrencisi Zeynep Kaygın da yapılan sürprizden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Ziyaretin sonunda öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel’e yaptıkları jestlerden dolayı hazırladıkları aşureyi ikram ederken, etkinlik okul önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.