GENEL - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:05

Ardahan’da Engelliler Haftası etkinliği

A
A
A
Ardahan’da Engelliler Haftası etkinliği

Ardahan’da Engelliler Haftası dolayısıyla Kazım Karabekir Paşa Spor Salonunda program düzenlendi.

Ardahan’da Engelliler Haftası dolayısıyla Kazım Karabekir Paşa Spor Salonunda program düzenlendi.


Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Eğitim Uygulama Okulunun birlikte düzenlediği programda, öğretmenleriyle birlikte sahne alan özel çocuklar ve engelli vatandaşlar, şiir, dans, müzik, tiyatro ve çeşitli oyunlar sergilediler.


Programa katılan Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, devletlerin gelişmişlik düzeyinin artık dezavantajlı guruplara verilen önem ve onlara sağlanan imkanlarla ölçüldüğünü söyledi.


Vali Masatlı, “Bütün dünyada devletlerin gelişmişlik düzeyleri ölçülürken, en başta dezavantajlı guruplara vermiş oldukları önem, onlara vermiş oldukları hizmet ve onları sağladıkları imkânlarla ölçülmektedir. Bugün dünyanın gelişmiş olarak tabir edilen ülkelere bakıldığında, her kesimden insanın gözetildiğini, destek olunduğunu, yardım edildiğini görmekteyiz. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki son yıllarda ülkemizde bir farkındalık olarak, engelli insanlarımız artık devletimizin birinci önceliği olmuş durumdadır. Bizler aynı zamanda önemli bir inancın mensuplarıyız. Bizim inancımızda öncelikli olarak yardıma ihtiyacı olanlara, kendi hayatını idame ettiremeyen insanlara en iyi şekilde bakılmasını, yardım edilmesini ve destek olunmasını emredilmektedir. Biz zaman zaman eski günleri hatırladığımızda, şuanda gördüğümüz tabloya gerçekten çok şükrediyoruz. Kıymetli davetliler, engelli olmak bir kader değildir. Engellilerin hiç birisi kendi isteğiyle engelli değil. Bunu iyi kavramamız gerekiyor. Her doğan çocuk engelli olarak doğabilir. Hatta yaşamın her aşamasında engelli olabilir. Önemli olan onun engellerini kaldırıp, ona yardımcı olmaktır. Çok şükür ki Devletimizin vermiş olduğu imkanlar çerçevesinde sıfır yaş gurubundan en yaşlısına kadar başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere eğitiminin her alanına dahil edilmekte ve onların becerileri, yetenekleri ortaya çıkarılmaktadır. Devletimiz artık engelli çocuğumuza bakan annesine, babasına da maaş veriyor, çocuğumuzun kendisine de maaş veriyor. Aynı zamanda o çocuklarımızı alıp, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin uyguladığı eğitim metotlarına, fiziki şartlarına uygun olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Sosyal devlet olma anlamında, dezavantajlı insanlarımızın korunması, kollanması ve yardım edilmesi noktasında ülkemizin önemli bir noktaya gelmiştir. Sosyal Devlet sistemimiz ve uygulamalarımız artık tüm dünyada örnek alınmaktadır. Biz, devletin en alt kademesinden en üst kademesine kadar bütün yetkililer olarak özel insanlarımıza elimizden gelen bütün hizmeti, gayreti ve çabayı sarf edeceğiz. Onların yanında olacağız ve toplumun tüm kesimlerinin de aynı duyarlılığa sahip olmasını istiyoruz. Ben tüm engelli kardeşlerimizin Engelliler Haftasını tebrik ediyor, güzel yarınlar temenni ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Masatlı ve beraberindekiler, görme ve yürüme engelli vatandaşlarımızla empati kurma amacıyla engelli parkuruna katıldılar. Program sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’da, yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi beklenirken, en yüksek sıcaklığının 30 derece olacağı tahmin ediliyor. Aydın genelinde son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşerken Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Konu ile ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarının, il genelinde 6 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren artarak mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Aydın’da en yüksek hava sıcaklığı, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde 30 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Aydın’da 6 Mayıs Pazartesi günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 28 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 7 Mayıs Salı günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 8 Mayıs Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 15, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. 9 Mayıs Perşembe günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 29 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak.
Kayseri CZN Burak, kazada ölen Kayserili fenomenin taziyesine katıldı CZN Burak, kendisiyle görüşmek için İstanbul’a yürüyerek giden ve canlı yayın yaptığı sırada kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’ın taziyesine katıldı. Geçtiğimiz günlerde CZN Burak ile görüşmek için Kayseri’den yola çıkan ve İstanbul’a yürüyerek gitmeye çalışan ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’a, Aksaray-Ankara karayolu Sapmaz köyü yakınlarında kamyon çarptı. Kamyon şoförü kaza yerinden kaçarken, ihbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi alırken, ağır yaralanan Turan, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz adam burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kayseri’de toprağa verildi Feci kazada hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Neşet Turan, öğle namazını müteakip Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Turan’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. CZN Burak taziye evinde Turan’ın cenazesine katılmadığı için sosyal medyada tepki alan ’CZN Burak’ olarak dünyaca tanınan Burak Özdemir, Neşet Turan’ın Kayseri’de bulunan taziye evine geldi. Burada aileye başsağlığı dileyen Burak Özdemir; taziye evinde dağıtılması için irmik helvası pişirdi. Özdemir, Neşet Turan’ın sosyal medyada çok sevildiğini söyleyerek, "Gerçekten çok seveni var. Ben mesajlarla tanıdım. Rahmetli olduktan sonra belki de milyonlarca mesaj aldım. Allah mekanını cennet eylesin. Günahlarını affetsin. Kendisi gerçekten ailesinde, arkadaşlarında ve tüm Kayseri’de çok güzel iz bırakmış. Rahmetli olduktan sonra 5 kardeş kalmışlar. Artık yine 6 kardeşler. Ben de onların bir kardeşi sayılırım" dedi. Neşet Turan’ın 1988 doğumlu ve çok da genç olduğunu dile getiren Özdemir, sosyal medyadan kaza ile ilgili kötü yorumlar yapıldığını, bu tür yorumların yapılmaması gerektiğini söyledi. Kazada hayatını kaybeden fenomen Neşet Turan’ın kardeşi Ahmet Turan ise, "Biz yürüyüşe çıktığımızda Burak ağabey bizi bilmiyordu. Videolardan bizi görmedi. Yani kaza olduktan sonra bizden haberi oldu. Bugün de taziye için Burak ağabey buraya geldi" ifadelerini kullandı. Ayrıca Özdemir’in hayranları da taziye evinde yoğunluk oluşturdu.