GENEL - 26 Ocak 2021 Salı 10:29

Jandarma Özel Arama ve Kurtarma (JAK) timleri göreve hazır

A
A
A
Jandarma Özel Arama ve Kurtarma (JAK) timleri göreve hazır

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Yanızçam Kayak Merkezinde 2021 yılı kış turizmi faliyetleri başladı.

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Yanızçam Kayak Merkezinde 2021 yılı kış turizmi faliyetleri başladı.


Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi’nde, yarıyıl tatilinde jandarma ekiplerinin yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi de görev yapmaya başladı. Ardahan İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, deprem, çığ gibi doğal afetlerde arama, kurtarma faaliyetlerinin yürütülmesi, kış turizm merkezlerinde emniyet ve asayişin sağlanması, olumsuz hava ve arazi koşullarında hasta ve yaralıların tahliye edilmesi, doğa sporları yapılan dağlık ve ormanlık bölgelerde önleyici kolluk devriyesi icra edilmesi maksadıyla teşkil edilen Jandarma Özel Arama ve Kurtarma (JAK) timleri kışa hazırlık eğitimlerini tamamlayarak bölgede meydana gelebilecek müessif olaylara karşı hazırlıklı ve her türlü tedbirleri almış durumda.


Ekipler ayrıca; İçişleri Bakanlığının COVIT 19 kısıtlamaları ile ilgili genelgeleri doğrultusunda; hafta sonları sadece otel müşterilerine açık, hafta içi ise tüm vatandaşlara açık olan kayak merkezinde Jandarma ekipleri tarafından maske, mesafe ve temizlik konuları ile emniyet ve asayişe yönelik gerekli kontrolleri yapılacak. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sezon bitene kadar bölgede güvenlik önlemlerini de aralıksız sürdürecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.