POLİTİKA - 24 Şubat 2021 Çarşamba 16:24

AK Parti Ardahan İl kongresi yapıldı

A
A
A
AK Parti Ardahan İl kongresi yapıldı

AK Parti Ardahan İl Başkanlığı 7.

AK Parti Ardahan İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi Kazım Karabekir kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.


Kongreye, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle katılırken, salonda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, milletvekilleri, il yönetimi ve delegeler katıldı. Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bağlantısında İl Başkanı Kaan Koç ile görüşerek, Ardahanlılara selam gönderdi.


Ardahan’da partisinin kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Hayallerimizi rüyalarımıza yerleştirdiğimiz sürece Allah’ın izniyle 20 yıl boyunca 15 seçim nasıl kazanmışsak bundan sonra da yine aynı şekilde devam edeceğiz’’ dedi.



Dağ konuşmasına şöyle devam etti: ’’ Hayallerimizi biz rüyalarımızda hep gördük ve yaşadık. Duble yollar ve Marmara gibi büyük projeler bizim hayallerimizin ürünüdür. Kürt sorunu dediler. Kürt sorununu çözmeyi biz hayalimizde kurduk. Bazen sabrettik, bu ülkede muhafazakarların başörtüsü sorunu, katsayı adaletsizliği sorunu vardı bunu içimizde hissettik ve hayallerimizde hissettik, bunu bazen rüyalarımızda gördük, bazen geceleri uyuyamadık. Bu ülkenin altyapı sorunu duble yol sorunu vardı. Bu hayallerimizi rüyalarımıza yerleştirdiğimiz sürece Allah’ın izniyle 20 yıl boyunca 15 seçim nasıl kazanmışsak bundan sonra da yine aynı şekilde devam edeceğiz. Biz inandığımız yolda yürüye yürüye buraya geldik. Şimdi inandığımız yolda yürüyoruz ve yeni hayaller peşindeyiz. Biz uzaydan bahsediyoruz. Beyefendiler çıkıp bunu dalga ve tiye alıyorlar. Ya da yapamazsınız diyorlar. Bugün yerli ve milli araba diyoruz dalga geçiyorlar. Ama biz Allah’ın izniyle nasıl bugüne kadar inandığımız yolda yürüyerek bugüne gelmişsek 2023’te de, 2028’te de inandığımız yolda yürüme azmiyle devam edeceğiz.’’



"Doğu Akdeniz’de hem masadayız hem sahadayız"


Dağ, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değinerek bölgedeki doğal gaz rezervinin diğer ülkelerin iştahını kabarttığını vurguladı.


Doğu Akdeniz meselesinde Türkiye’nin hem masada hem sahada olduğunun altını çizen Dağ, şunları kaydetti:


’’Ak denizde doğalgaz arama çalışmaları yeni değil. Dünya doğalgaz karbon rezervinin yüzde 47’si Doğu Akdeniz bölgesinde yer alıyor. Dünyadaki bir çok ülke 2000’li yıllardan bu yana o bölgede doğalgaz karbon arıyor. İtalya’nın ENİ firmasıyla Fransa’nın total firması Ak denizde sürekli arama çalışması yapıyor. Ve bu arama çalışmalarında Türkiye’ye bırakın arama imkanı vermesini, arayıp bulduktan sonra Avrupa’ya en uygun güzergah Kıbrıs ve Türkiye üzerinden olmasına rağmen Türkiye bir kar elde eder diye daha maliyetli olan Yunanistan üzerinden götürmeyi bile düşünen bir yapı var’’ ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.