ÇEVRE - 31 Temmuz 2024 Çarşamba 09:41

Ardahan Belediyesi’nden çevre temizliği

A
A
A
Ardahan Belediyesi’nden çevre temizliği

Ardahan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kent genelinde temizlik çalışmalarına devam ediyor.


Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelle temizlik hizmetlerine devam eden Ardahan Belediyesi, özellikle yaz aylarında çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Çevre ve görüntü kirliliğine neden olan hafriyat ve moloz atıkları da ekipler tarafından temizlenerek kepçeler vasıtasıyla kamyonlara yüklenerek kontrollü bir şekilde taşınıyor. Ekipler ayrıca park, bahçe ve yol kenarlarında uzayan otları temizleme çalışması da başlattı.


Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, “Doğayı ve çevremizi seviyoruz, fakat sevgimizi göstermek eyleme dönüştürmekle mümkün olur. Belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz ancak çevre temizliği hepimizin sorumluluğunda. Unutmayalım ki, çevre temizliği sadece görsel bir düzen sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sağlığımızı da doğrudan etkiler. Temiz bir çevrede yaşamak, kendimizi ve sevdiklerimizi sağlıklı tutmak için en önemli adımlardan biridir. Ardahan Belediyesi olarak bu anlayışla temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre temizliği konusunda duyarlılık gösteren tüm hemşerilerime ve Ardahan Belediyesinin emekçilerine teşekkür ediyorum” dedi.



Ardahan Belediyesi’nden çevre temizliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te ‘Filistin Film Günleri’ sinemaseverlerle buluşacak Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Kürşat Bozkurt, ‘Filistin Film Günleri’ etkinliğinin sinemaseverlerle buluşacağını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği iş birliğinde düzenlenen Filistin Film Günleri, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Bilecik’te de Filistin temalı üç önemli film izleyiciyle buluşacak. Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Kürşat Bozkurt, "‘Gidecek Yer Yok (No Other Land)’, ‘Hind Rajab’ın Sesi (The Voice of Hind Rajab)’ ve ‘Senden Geriye Kalan (All That’s Left of You)’ adlı filmler etkinlik kapsamında izleyiciyle buluşacak. 97’inci Akademi Ödülleri’nde En İyi Belgesel dalında Oscar ödülü kazanan ‘Gidecek Yer Yok (No Other Land)’ filminin yanı sıra ‘Hind Rajab’ın Sesi (The Voice of Hind Rajab)’ filmi En İyi Uluslararası Film dalında Akademi Ödülleri’ne aday gösterilmiştir. ‘Senden Geriye Kalan (All That’s Left of You)’ filmi ise Ürdün tarafından aynı kategoride aday adayı olarak gösterilmiştir. Filistin Film Günleri; Filistin’de yaşanan insan hikâyelerini, yerinden edilme olgusunu, savaşın siviller üzerindeki etkilerini ve kuşaklar arası travmaları sinemanın evrensel dili aracılığıyla izleyiciye ulaştırmayı amaçlamaktadır. Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen etkinlik, toplumsal dayanışma ve ortak insani değerler çerçevesinde farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Gösterimler 6-8 Mart 2026 tarihleri arasında Türkiye genelindeki sinema salonlarında gerçekleştirilecek olup, bilet fiyatı 120 TL olarak belirlenmiştir" dedi.