GÜNDEM - 17 Temmuz 2024 Çarşamba 09:26

Çıldırda 15 Temmuz büyük bir katılımla kutlandı

A
A
A
Çıldırda 15 Temmuz büyük bir katılımla kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çıldır’da büyük bir coşkuyla kutlandı.


19.00’da Demokrasi Yürüyüşü başladı ve 20.00’de Çıldır Kültür Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından salon programı icra edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin sunulması, İlçe Kaymakamı Sayın Muhammed Enes İpek’in günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve akabinde 15 Temmuz sinevizyon gösterimleri; ‘’Nasıl Unutulur Ki 15 Temmuz’’ ve ‘’ Bayrak’’ şiirlerinin okunması, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Devran YILMAZ tarafından hazırlanan ‘’Bir Yiğidin Şehadeti’’ tiyatrosu ve ‘’Otuz Kuş Oratoryosu’’nun sahnelenmesi ayrıca 21.00’de Çıldır Belediyesi tarafından ikramların sunulması ve demokrasi nöbetiyle devam eden ilçe programı 00.13’te salaların okunmasıyla sona erdi.


İlçe Kaymakamı M.Enes İPEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Yıldız başkanlığında ve Şube Müdürü Atilla Arabacı koordinesinde gerçekleştirilen programda emeği geçen ÇAİHL Okul Müdürü Korhan Karakaya’ya, Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu YBO Okul YBO Müdürü Serhat F. Dursun’a, ÇPAL Müdür Başyardımcısı Tayfun Kaya ve ÇHEM Müdür Yardımcısı Caner Senem’e teşekkür etti..


‘’O karanlık geceyi aydınlık sabahla buluşturanlara selam olsun!’’



Çıldırda 15 Temmuz büyük bir katılımla kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum İGKADER Erzurum il temsilciliği kuruldu İstanbul Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği (İGKADER), Erzurum’da teşkilatlanarak Erzurum İl Temsilciliğini kurdu. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kooperatifleşmenin yaygınlaştırılması ve kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasını amaçlayan dernek, Erzurum’da aktif çalışmalar yürütmeye hazırlanıyor. İGKADER Erzurum İl Temsilciliği görevine Dr. Demet Say Kömeç atanırken, temsilcilik bünyesinde proje ve fon geliştirme, kurumsal ilişkiler, üyelik ve teşkilatlanma, medya ve iletişim, gençlik ve üniversite ilişkileri ile organizasyon ve etkinlik alanlarında sorumluluk birimleri oluşturuldu. İGKADER Erzurum İl Temsilciliği yönetim ve çalışma kadrosunda Zuhal İspirli, Işılay Çakır, Ebru Kılıç, Gamze İspirli, Mavi Yıldırım, Firzen Dadaş, Feda Atalay, Belkın Korkmaz, Eda Akçay, Nurcan Kuni, Çiğdem Ilıcalı, Ayşe Kavaz, Canan Uçar, Emine Külekci, Esra Kaplanoğlu, Suna Alim ve Merve Özeken yer aldı. Genel Başkan Nilgün Ege’den açıklama İGKADER Genel Başkanı Nilgün Ege, Erzurum İl Temsilciliğinin kurulmasına ilişkin yaptığı konuşmada kadın girişimciliğinin ülke kalkınmasındaki stratejik rolüne dikkat çekti. Ege, "Kadınların üretimde, istihdamda ve girişimcilikte daha güçlü yer alabilmesi için yerel teşkilatlanmayı önemsiyoruz. Erzurum İl Temsilciliğimizle birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nde kadın girişimcilerimize rehberlik edecek, projeler ve iş birlikleriyle destek sunacağız. Bu yapılanmanın Erzurum’a ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Dr. Demet Say Kömeç: Kadın girişimciliğini yerelden güçlendireceğiz İGKADER Erzurum İl Temsilcisi Dr. Demet Say Kömeç, yaptığı açıklamada Erzurum’da kadın girişimciliğini güçlendirmeyi temel hedef olarak belirlediklerini vurguladı. Dr. Say Kömeç, "İGKADER Erzurum İl Temsilciliği olarak önceliğimiz; kadınların ekonomik hayata aktif katılımını desteklemek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kadın emeğinin görünürlüğünü artırmaktır. Kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde sürdürülebilir projeler üreteceğiz" dedi. Kadınların bilgiye, finansal kaynaklara ve mentorluk süreçlerine erişimini artıracak çalışmalar yürüteceklerini belirten Dr. Say Kömeç, "Kadın girişimcilerimizin üretimden pazarlamaya, kooperatifleşmeden markalaşmaya kadar her aşamada yanında olacağız. Erzurum’daki kadın potansiyelini ortaya çıkararak hem yerel kalkınmaya hem de toplumsal refaha katkı sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. İGKADER Erzurum İl Temsilciliğinin, kentte kadın girişimciliğine ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sunması bekleniyor.