EKONOMİ - 03 Temmuz 2025 Perşembe 11:37

Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni yapıldı

A
A
A
Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni yapıldı

Ardahan’da toplam 24 dönüm üzerine kurulacak Oto Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni gerçekleşti.


Ardahan Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeni şehirler arası otobüs terminalinin hemen yakınında inşa edilecek olan ve 24 dönüm arazi üzerine kurulacak Ardahan Oto Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni gerçekleşti.


Törende konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan’ı kalkındırmak ve kent kimliğine büründürmek, ekonomik ve sosyal anlamda 80 vilayetle yarışır hale getirmek, Ardahan ve ben Ardahanlıyım diyenlerin görevidir. Devlet yapacağını yapmıştır. Bundan sonra kaynak almakta Ardahanlıların görevidir. Apartman altlarında, tamamen şehir görüntüsünden uzak bir pazar gibi esnaflık yapmaya çalışan galeri esnafına Doğu Anadolu’nun ve Türkiye’nin en güzel galericiler sitesini onlarla birlikte yapacağız. Ben bu tarihi temel atma törenine gelen her kesime teşekkür ediyorum. Allah izin verir ise galericilerimizle birlikte bu kışın kar yağmadan galerici esnafımızı buraya transfer etmiş olacağız’’ dedi.


Gerçekleşen törene Belediye Başkanı Faruk Demir, ATSO Başkanı Çetin Demirci, AESOB Başkanı İskender Alihanoğlu, Arıcılar Birlik Başkanı İlhan Evliyaoğlu ve davetliler katıldı.




Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.