ASAYİŞ - 14 Haziran 2024 Cuma 16:46

Jandarma Teşkilatının 185. yıldönümü Ardahan’da coşkuyla kutlandı

A
A
A
Jandarma Teşkilatının 185. yıldönümü Ardahan’da coşkuyla kutlandı

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185. yıldönümü Ardahan’da coşkuyla kutlandı.


Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185. yıldönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığında kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, ’’Jandarmamızın kuruluşunun 185’inci yıl dönümü kutlu olsun. Jandarma teşkilatımızın diğer ülkelerdeki jandarma teşkilatından farklı kılan hususlar var. Dünyanın pek çok bölgesinde jandarma teşkilatı kırsal polis olarak ifade ediliyor. Ama bizim tarih boyunca kurulduğu günden bu tarafa jandarma teşkilatının çok farklı misyonları da olmuştur. Jandarma sadece önleyici kolluk hizmetleri yada adli kolluk hizmetlerini sunan birimi değildir. Aynı zamanda ülkenin iç güvenliği, terörle mücadele, kaldı ki terörle mücadeleyi sadece yurt satında değil yurt dışında da yürüten, ülkemizin çeşitli misyonu sebebiyle diğer ülkelerde hizmet ifa eden bir teşkilat olmasının yanı sıra deprem çe çeşitli afet olaylarında ve ihtiyaç duyulan pek çok krizde üzerine düşen vazifeyi yerine getiren bir teşkilat’’ dedi.


Vali Çiçek’in konuşmasının ardında komandolar gösteri yaptı, jandarmanın görevde kullandığı silah, teçhizat ve ekipmanlar sergilendi. Daha sonra jandarmanın eğitimli köpekleri hünerlerini sergiledi. Yapılan gösteriler vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Aynı zamanda vatandaşlar ve çocuklar, kurulan stantları gezerek İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan araç ve ekipmanları inceledi.



Jandarma Teşkilatının 185. yıldönümü Ardahan’da coşkuyla kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de trafik kurallarına uymayan bin 238 sürücüye ceza yazıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, trafik kurallarını uymayan bin 238 sürücüye cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde abartı egzoz, drift, makas atma, yüksek ses müzik gibi kamu huzurunu bozan araçlara yönelik 16-22 Nisan tarihleri arasında çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda, 28 sürücüye ‘modifiyeli araç’ suçundan 140 bin TL para cezası yazılarak, araç uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edildi. 9 sürücüye ‘abartı egzoz araç kullanmak’ suçundan 144 bin TL, 140 sürücüye ‘sürücü belgesiz araç kullanmak’ suçundan 5 milyon 600 bin TL, 58 sürücüye ‘sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak’ suçundan 11 milyon 600 bin TL, 10 sürücüye ‘makas atma’ suçundan 900 bin TL, 2 sürücüye ‘drift atmak’ suçundan 280 bin TL idari para cezası yazıldı. Öte yandan, 226 sürücüye ‘kırmızı ışık ihlali’, 80 sürücüye ‘alkollü araç kullanmak’, 4 sürücüye ‘alkolmetreye üflememek’, 91 sürücüye ‘ışık donanımı’, 155 sürücüye ‘yüksek sesle müzik dinlemek’, 435 sürücüye ‘araç kullanırken cep telefonuyla konuşma’ suçlarından para cezası uygulandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan, çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir" denildi.