EĞİTİM - 12 Eylül 2024 Perşembe 12:29

Posof yeni eğitim dönemine hazır

A
A
A
Posof yeni eğitim dönemine hazır

Ardahan’ın Posof ilçesi yeni eğitim ve öğretim dönemine önceki yılın başarılarıyla başladı.


Posof İlçesi Aşık Sabit Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi mezun öğrencilerinin başarılı olarak üniversiteler kazanmaları Posofluları sevindirdi. 19 lise mezunu öğrenciden 14’ü farklı üniversiteleri kazanırken, 8. sınıftan 11 öğrenciden 9 öğrenci de LGS sınavını kazanarak okullara yerleşti. Yeni öğretim yılında da Aşık Sabit Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi ne 94 öğrenci eğitime başladı. 49 öğrenci lise de, 45 öğrenci de ortaokulda eğitim yapacak.


Bu arada Aysu Çetin, Tuba Nur Karan, Meryem Özer, Fatma Avcı Ardahan il masa tenisi birincisi olarak bölgede genelinde 6. sırada yer aldılar. Esma Nur Çetin ve Mine Bilican ise Ardahan il masa tenisi yarışlarında 3. oldu. Kuran- ı Kerimi güzel okuma yarışmasında da Furkan Tamparlak Ardahan il birincisi oldu.


Yeni eğitim-öğretim döneminde Posof ilçesinde; İlkokulda 184, İmam Hatip’te 94, Anadolu Lisesi’nde53, Halit Paşa’da 119, lisede 102 öğrenci ve Süngülü Köyünde 96 olmak üzere toplam 648 öğrenci eğitime başladı.



Posof yeni eğitim dönemine hazır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Öğrenciler dışarıda, veliler sınavda Mersin’in Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediye iş birliğinde düzenlenen proje kapsamında veliler okudukları kitaptan sınav oldu. Tüm sınav kurallarına uyularak sınıflara alınan veliler, öğrencilerin yaşadığı sınav kaygı ve heyecanını birebir yaşadı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında, Erdemli’de aile temelli okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve güçlendirmek amacıyla "Okuyan Aile, Güçlü Gelecek" Projesi hayata geçirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında veliler, öğrencilerin yaşadığı sınav stresi ve heyecanını tattı. Selviler, Arpaçbahşiş Yardımcılar ve Milli İrade ilk ve ortaokullarının velileri merhum eğitimci-yazar Doğan Cüceloğlu’nun "Başarıya Götüren Aile" adlı kitabını okudu. Belirlenen süre sonunda veliler, kitap içeriğine yönelik hazırlanan sınava katıldı. Bu kapsamda hem okuma süreci pekiştirildi hem de veliler çocuklarıyla ortak bir deneyim yaşadı. Veliler projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çalışmanın kendileri ve çocukları için oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Öğrenciler ise bu kez ailelerinin sınavda, kendilerinin dışarıda olduğunu ifade ederek, onlarla empati kurduklarını belirtti. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara’da güçlü gelecek için okullara ve ailelere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Etkinlik sonunda dereceye giren veliler ödüllerini Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük’ün elinden aldı.
Mersin Öğrenciler dışarıda, veliler sınavda Mersin’in Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediye iş birliğinde düzenlenen proje kapsamında veliler okudukları kitaptan sınav oldu. Tüm sınav kurallarına uyularak sınıflara alınan veliler, öğrencilerin yaşadığı sınav kaygı ve heyecanını birebir yaşadı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında, Erdemli’de aile temelli okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve güçlendirmek amacıyla "Okuyan Aile, Güçlü Gelecek" Projesi hayata geçirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan projesi kapsamında veliler, öğrencilerin yaşadığı sınav stresi ve heyecanını tattı. Selviler, Arpaçbahşiş Yardımcılar ve Milli İrade ilk ve ortaokullarının velileri merhum eğitimci-yazar Doğan Cüceloğlu’nun "Başarıya Götüren Aile" adlı kitabını okudu. Belirlenen süre sonunda veliler, kitap içeriğine yönelik hazırlanan sınava katıldı. Bu kapsamda hem okuma süreci pekiştirildi hem de veliler çocuklarıyla ortak bir deneyim yaşadı. Veliler projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çalışmanın kendileri ve çocukları için oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Öğrenciler ise bu kez ailelerinin sınavda, kendilerinin dışarıda olduğunu ifade ederek, onlarla empati kurduklarını belirtti. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara’da, güçlü gelecek için okullara ve ailelere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Etkinlik sonunda dereceye giren veliler ödüllerini Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük’ün elinden aldı.