ASAYİŞ - 05 Ekim 2016 Çarşamba 11:58

Gürcü uyruklu gaspçının elinden araba farı sayesinde kurtuldu

A
A
A
Gürcü uyruklu gaspçının elinden araba farı sayesinde kurtuldu

Artvin’in Borçka ilçesinde bir taksici kendisini gasp etmek isteyen Gürcü uyruklu gaspçının elinden karşıdan gelen aracın yaktığı far sayesinde kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, Artvin’in Hopa ilçesinde bir taksi durağına giden Gürcistan asıllı bir şahıs, taksici Osman Atabay’la Borçka’ya gitmek üzere anlaştı. Taksi parasını Borçka’ya gidince bir arkadaşından alarak ödeyeceğini ifade eden Gürcü şahısla birlikte Borçka’ya giden Atabay, başından geçenleri şöyle anlattı:
“Önceki akşam saat 21.00 sıralarında Hopa taksi durağımıza gelen bir müşterimiz ‘Beni Borçka’ya götür’ dedi. Biz de pazarlık yaptık ‘Parayı Borçka’ya vardığımızda bir arkadaşım var, ondan alınca veririm’ dedi ve yola çıktık. Saat 23.00 sıralarında Borçka’ya vardık ve bana bir yer daha tarif ederek ‘Arkadaşım bir köyde çalışıyor’ diyerek beni köy yoluna soktu. Kaynarca yolunu tutuk ve evlerin olmadığı ısız bir yerde aracı durdurmamı istedi. Bir anda bıçağı boğazıma dayayarak benden para istedi. Ben de ‘Montumun cebimden cüzdanımı çıkarayım, vereyim’ dedim. O esnada karşıdan bir araba farı gözükünce boğazıma dayadığı bıçağı geri çekti. Boşluktan yararlanarak kendimi arabadan yola attım ve bir süre yuvarlandıktan sonra karanlık bir ortamda koşmaya başladım. Şahsın arkamdan koştuğunu fark edince bir kayanın arkasına saklandım ve hemen polis ve jandarmaya haber verdim.”
Atabay’dan eşgal ve araç bilgilerini alan Jandarma Asayiş ekipleri, Kaynarca Köy yolu üzerinde arama noktası oluşturarak Gürcü şahsı beklemeye başladı. Gürcistan uyruklu şahıs yoldan geçen araca el kaldırıp binerek Borçka yolu istikametine giderken kontrol noktasına geldiğinde gözaltına alındı. İsminin Armaz Davitadze (25) olduğu öğrenilen şahıs, çıkarıldığı Borçka Asliye Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuklanarak Artvin Cezaevi’ne konuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Özdoğan muhtarlarla istişare toplantısı yaptı Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçede bulunan muhtarlarla bir araya geldi. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında yeni seçilen ve görevlerine devam eden muhtarlarla bir araya gelen Başkan Özdoğan, Hacılar’daki birlik vurgusuna dikkat çekerek "Muhtarlarımızla birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Özdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "31 Mart seçimlerinden sonra vatandaşlarımızın tercihiyle sizler mahallelerinizde belediyemizle vatandaşın arasındaki köprü olma vazifesini üstlendiniz. Allah hayırlı işler yapmayı, güzel işler yapmayı nasip etsin inşallah. İlçemizin her mahallesi birbirinden kıymetli. Seçim sonrasında geçtiğimiz 5 yılda yapılan hizmetleri aynen devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerinde değerlendirip, sizlerin de katkıları ve destekleriyle güzel ilçemize güzellikler katmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla hepimize hayırlı olsun. Dün olduğu gibi bugün de ayrı ayrı mahalle gezilerimiz olacak. Yerinde çalışmalarımız olacak. Bu süreçte de vatandaşlarımızla belediye arasındaki köprü vazifesi çok önem arz ediyor. Hep beraber bu işleri güzel şekilde yapacağız. İnşallah önümüzdeki 5 yılı daha güzel hizmetlerle geçireceğiz. Önemli olan birlik, beraberlik. Allah mübarek etsin. Tekrardan hepimize de hayırlı olsun." Başkan Özdoğan’ın konuşmasının ardından tek tek söz alan muhtarlar hem kendilerini tanıttı, hem de yeni dönemde belediye ile birlik beraberlik içerisinde çalışacaklarını söylediler.
Bursa Bursa Emniyeti, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kapatılacak yolları açıkladı Bursa’da İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenecek yürüyüşlerle ilgili kapatılacak yolları açıkladı. Yapılan açıklamada, "01 Mayıs Çarşamba günü Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Bursa Osmangazi ilçesi Millet Bahçesi önünde toplanarak Stadyum Caddesini takiben, İpekiş – Darmstadt Caddesi –İlkbahar Caddesi - Osmangazi İlçesi Kent Meydanına kadar yürünmesiyle 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliği yapılacağından, Bursa Osmangazi ilçesi Millet Bahçesi Stadyum Kavşağından Merinos Kavşağı arası iniş ve çıkışı, Nedim Sokak, İlkbahar Caddesi, Darmstadt Caddesi, İpek İş kavşağı ile Stadyum Caddesi istikametleri saat 09.30’dan itibaren T1 (İpekböceği hattı) ve araç trafiğine kapatılacak olup, etkinlik süresince T1 (İpekböceği hattı) çalışmayacaktır. 01 Mayıs Çarşamba günü Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarındaki Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, İzmir yolu Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Esentepe Kavşağına kadar gidiş istikameti, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Esentepe Kavşağından Akuğur Market önüne kadar geliş istikameti, Podyum Park Işıklar ile Nilüfer Hatun Caddesinden FSM (Tuna Kavşağı Arası) gidiş ve geliş istikametleri, Kanuni Caddesi – Lefkoşa Sokak Kavşağından FSM Cami istikametine gidiş – geliş istikametleri saat 08.00’den itibaren etkinlik süresince araç trafiğine kapatılacaktır. Etkinlik alanı çerçevesinde bulunan sokaklar ihtiyaç halinde trafik düzenlemesi kapsamında kısa süreli araç ve yaya trafiğine kapatılabileceğinden bu durumlarda vatandaşlarımızın görevlilerimizce yapılacak olan ikaz ve uyarılara riayet etmesi gerekmektedir" denildi. Alternatif güzergahlar ise şu şekilde: "Sürücülerin etkinlik süresince, İstanbul, İzmir yolları, Avrupa Konseyi Bulvarı, 11 Eylül Bulvarı, Mudanya yolu, Ankara yolu ve Eğitim Caddesi gibi alternatif istikametleri kullanmalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için alternatif yollar üzerinden hareket etmeleri ve ekiplerimizce yapılacak olan ikaz ve uyarılara uymaları gerekmektedir."
Karabük Milletvekilleri Akay ve Keskinkılıç’tan Almanya çıkarması CHP Karabük Milletvekili Cevdet ve AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Almanya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Karabük Yenice Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geceye katılan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ve AK Parti Karabük Milletvekili, Almanya’da hizmet veren iş insanlarını da ziyaret etti. İş adamı Abdullah Ören ile birlikte Almanya nın Gelsenkirchen kentinde kozmetik ve sağlık ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Köktürk firması sahibi Erdal Köktürk’ü ziyaret eden Milletvekilleri Akay ve Kekinkılıç, firmanın çalışmaları ve Türkiye’deki yatırımları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette firma sahibi Erdal Köktürk, firması hakkında bilgiler üretimin Türkiye’de olduğunu ve dünyanın bir çok ülkesine ihracat yaptıklarını söyleyerek, “ Bizler aynı bölgenin insanlarıyız. Eşim Yeniceli ve Yenice ilçesinde de gerekli olanakların yer tahsisi olması durumunda istihdam noktasında ilçeye fabrika kurabiliriz. Bu noktada ülkemize hizmet etmek bize onur verir. Bu noktada yatırımlarımız Türkiye’de” dedi. Milletvekilleri Keskinkılıç ve Akay, ilçeye yapılacak yatırım noktasında her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek, bölgenin gelişmesi ve kalkınması anlamında özellikle Avrupa’daki iş insanların yatırımlarına sıcak baktıklarını belirterek, Türkiye’ye davet etti.
İzmir Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunlarının merakla beklediği MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türkiye’nin en prestijli ve ilgi çekici kara fuarlarından biri olarak ön plana çıkan MAST İzmir Boat Show’da, denizcilik sektörünün önde gelen markaları ve profesyonelleri bir araya gelecek, yelkenli ve motorlu tekneler ile deniz ekipmanlarına kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri sergilenecek. Geçmişten günümüze bir liman ve ticaret kenti olmanın yanında denizci bir kent olma özelliğini taşıyan, 1081’de Çaka Bey ile Türk denizcilik tarihinin temellerinin atıldığı İzmir, bu kimliğini pekiştiren bir fuara ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. MAST İzmir Boat Show, dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün büyük yerli üretici tekne, ekipman ve aksesuar firmaları bir araya gelecek. Sektöre yön veren bir platform olma özelliğini taşıyan fuar, son trendleri ve yenilikleri yakından takip eden deniz tutkunları için de bir buluşma noktası olma niteliği taşıyor. Geçen yıl Almanya’dan Körfez ülkelerine, İtalya’dan Macaristan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı toplam 20 bin 540 kişinin ziyaret ettiği MAST İzmir Boat Show’u, bu yıl 30 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar alanı da geçen yıla göre metrekare bazında yüzde 50 büyüdü. Fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen; motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri, son teknoloji botlar ile ekipman ve aksesuarları yer alacak. 300’den fazla teknenin sergileneceği, tekne ve yat sektörünün birçok anlaşmaya imza atacağı fuar, hem sektöre hem de şehrin ekonomisine katkı sağlayacak. Üretimde dünyada ilk üç ülke arasında yer alan, kaliteli üretimiyle dünyanın birçok noktasından talep gören Türkiye’nin, fuarla birlikte sektördeki iş hacminin artması da hedefleniyor. Fuar İzmir B ve C hollerinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.