GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 17:48

ARTVİN`DE DERE İSLAHI ÇALIŞMALARI

A
A
A
ARTVİN`DE DERE İSLAHI ÇALIŞMALARI

Arvin’in Arhavi ilçesine bağlı Konaklı köyündeki dere ıslahı çalışmaları devam ediyor.
Artvin Valisi Necmettin Kalkan, dere ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Yaklaşık 3 bin metre uzunluğunda yapılacak proje kapsamında dere yatağının her iki tarafına 4,5 metre yüksekliğinde beton istinat duvarı inşa edilecek. Yoğun yağışla birlikte oluşan taşkın sel bölgede bulunan tarım arazilerine girerek ağır tahribata neden oluyor, vatandaşa ait araziler kullanılamaz hale getiriyordu.
Vali Necmettin Kalkan, Kaymakam ve Belediye Başkanı ile beraber bölgeye gelerek Konaklı köyü muhtarından dere yatağı hakkında bilgi aldı.
Yapılan çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilileri tarafından şu ana kadar Konaklı köyünde dere havzasında 860 metrelik kısmın bitirildiği, kalan 2.140 metrelik kısmın belirlenen program çerçevesinde 2012 yılı içerisinde bitirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.
Vali Kalkan, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ihale ile gerçekleştirilen 3 bin metrelik dere ıslahı çalışması ile köy halkının mağduriyetinin giderilmesinin amaçlandığını, bölgenin taşkınlardan korunacağını ve oluşabilecek herhangi bir zararında önüne geçileceğini bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir