ASAYİŞ - 25 Mart 2022 Cuma 09:11

Artvin’de hırsızlar yeni yapılan caminden kablo çaldı

A
A
A
Artvin’de hırsızlar yeni yapılan caminden kablo çaldı

Artvin’in Borçka ilçesinde hırsızlar yeni yapılan caminden bakır kabloları çaldı.

Artvin’in Borçka ilçesinde hırsızlar yeni yapılan caminden bakır kabloları çaldı. Cami imamı duruma tepki göstererek “İhtiyaçları olduğunu bize söyleselerdi biz yardım ederdik” dedi.


Edinilen bilgiye göre, Borçka ilçesine bağlı Aydınlar mahallesinde yeni yapılan Yusuf Yüksel Camii ve yan tarafında bulunan Kuran-ı Kerim Kursunun elektriğini sağlayacak olan yer altı kabloları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.


Sabah camiye gittiğinde gördüğü manzarayla şaşkına dönen Cami Dernek Yöneticisi ve Terminal Cami İmam Hatibi Osman Özaydın duruma tepki gösterdi. Özaydın konuşmasında “Bitmek üzere olan camimiz ve Kuran-ı Kerim Kursunun elektriğini yer altında getirmiştik ve dışarıya da 15-20 metrelik kablomuz vardı. Bunu kesmişler içindeki bakırı satarak maddi kazanç elde etmeye çalışmışlar. Fakat bunu bize söyleselerdi. Biz birkaç katı fazlasını verirdik, ihtiyaçları varsa. Ama bizi asıl üzen şey önceleri kapılarına kilit vurmadan bütün eşyasını dışarıda bırakıp güven içinde yaşayan bir toplumken, caminin kablosunun çalınma noktasına geldi. Tabi bunlar azınlıkta birkaç kendini bilmez insanın yaptığı şeyler. Allah doğru yola iletsin” dedi.


Öte yandan hırsızlar tarafından çalınan kabloların maddi değeri yaklaşık 5 bin lira olurken, polis ekipleri olay yerinde çalışma yaparak konuyla ilgili inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.