ASAYİŞ - 24 Ağustos 2024 Cumartesi 19:22

Arhavi’de taşan dere beton mikseri devirdi

A
A
A
Arhavi’de taşan dere beton mikseri devirdi

Artvin’in Arhavi ilçesinde aşırı yağışlar sonrası Kapisre Deresi taştı. Dere ıslahı çalışması yapan beton mikseri kayan toprakla dereye düşerken, sürücü son anda kurtuldu.


Edinilen bilgiye göre olay, Cumhuriyet Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. Şiddetti yağışlar sonrası, Kapisre Deresi taştı. O sırada dere ıslahı çalışmaları yapan beton mikseri taşan dere nedeniyle meydana gelen toprak kaymasıyla birlikte dereye devrildi. Sürücü dikkati sayesinde son anda kurtulurken, ekipler kısa süre içinde bölgede güvenlik çalışması başlattı.



Arhavi’de taşan dere beton mikseri devirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Gürlek’ten Sultangazi etkinlik çadırı ziyareti Adalet Bakanı Akın Gürlek, Sultangazi etkinlik çadırında vatandaşlarla bir araya gelerek Ramazan coşkusuna ortak oldu. İlçe sakinleriyle bol bol sohbet eden Bakan Gürlek, toplumsal huzurun teminatının adalet duygusu olduğunu vurguladı. On bir ayın Sultanı Ramazan’da Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Adalet Bakanı Akın Gürlek’i ağırladı. Bakan Gürlek, Belediye Başkanı Dursun ile ilçedeki çalışmalar ve projeler üstüne verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından Bakan Gürlek ve Başkan Dursun, İstanbul 2 Nolu Barosunun iftarına katıldı. Etkinlik Çadırı’nda Ramazan coşkusu Bakan Gürlek daha sonra her akşam birbirinden renkli faaliyetlerin olduğu Ramazan etkinlik çadırına geçerek Sultangazililerle bir araya geldi. Bakan Gürlek ve Belediye Başkanı Dursun ile karşılaşan ilçe sakinleri bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. Bakan Gürlek, özellikle minik misafirleriyle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. İyilik Kumbarası İyilik Kumbarası’nda biriken iyilikler, her akşam olduğu gibi çocukların ismiyle birlikte okundu. Çocukların günlük hayatta yaptıkları iyilik, ‘İyilik Kumbarası’nda karşılık buldu. İyilikler, bisiklet ile ödüllendirildi. Çocukların bisikletlerini Bakan Akın Gürlek takdim etti. Ardından alanı gezen Bakan Gürlek, atölye etkinliklerine katılan ailelerle sohbet etti. "Kapımız herkese açık" Toplumsal huzurun teminatının adalet duygusu olduğuna işaret eden Bakan Gürlek, "Adalet Bakanlığı olarak adalet terazisinin şaşmaması içindir. Bizim sorumluluğumuz hukukun herkese eşit uygulanması içindir. Benim Adalet Bakanlığımda hukukun herkese eşit uygulandığını göreceksiniz. Kim mağdursa beni bulsun. Kapım her zaman açık. Toplumsal huzurumuzu kalıcı kılacak şey adalet duygusudur. Bu mübarek ay kalplerimizi yumuşatsın, dilimizi güzelleştirsin, saflarımızı sıklaştırsın, sofralarımızı bereketlendirdiği gibi inşallah ülkemizin de yarınları bereketlensin" diye konuştu. Dayanışma ayı Ramazan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Ramazan’ın tüm güzel duygularını birlikte paylaşıyoruz. Etkinlik çadırımızda sevilen isimleri komşularımızla buluşturarak "Aile Sıcaklığında Bir Ramazan" geçiriyoruz. Hemşehrilerinin dertleriyle dertlenen, Ramazan’ı güzel geçirmemizde katkısı olan sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sultangazi’nin herhangi bir köşesinde bir garip varsa ve biz bundan haberdar değilsek sorumluluk bize aittir. Bizler belediye olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bursa Vakıfköy ruhu yeni destanlar yazacak Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursaspor’u yeniden zirveye taşıyacak sporcuların buradan yetişeceğini söyledi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Bursaspor Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Mesut Ünal ve yöneticilerle birlikte Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde devam eden yenileme çalışmalarını inceledi. Bursaspor’un şehrin en önemli değerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bursaspor, şehrimizin kimliğinin en önemli parçalarından birisi. Dolayısıyla bu sevda, bu şehir ve bu arma her zaman en iyisini hak ediyor. Bu farkındalıkla Bursaspor’a her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi takımımız ile her türlü kampanyaya, projeye, öncülük etmeyi sürdüreceğiz. Özellikle kalıcı iyileştirmeler ile Bursaspor’umuzun geleceğine katkı sağlıyoruz" dedi. Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nin sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin en önemli sporcu yetiştirme merkezlerinden birisi olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Türk Futbolunda Anadolu devrimini gerçekleştirerek şampiyonluk kupasını şehrimize getiren çocuklarımız buradan yetişti. Buradan yetişecek evlatlarımızın yeni bir destan yazacağına, Bursaspor’un ikinci şampiyonluğunun mimarları olacağına inancımız tam. Bundan dolayı sporcularımızın imkânlarını iyileştirmek, tesislerimizi daha verimli ve konforlu hale getirmek için yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Suni Çim Sahası’nı yeniledik. Bununla birlikte tesislerimizin tamamında bakım onarım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursaspor’un hak ettiği yere gelmesi için yoğun çaba sarf eden bir yönetimi var. Biz de bu süreçte Bursasporumuza her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Vakıfköy’ün Türk futboluna yeni yıldızlar yetirmeye devam edeceğini vurgulayan Bursaspor Başkanı Enes Çelik, "Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde tesislerimizde muhteşem bir yenilemeler yapılıyor. Tesislerimizin çehresi değişiyor, konforu artıyor. Ben, Oktay Yılmaz’a Bursaspor’umuza ve ülke sporunun geleceğine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni şampiyonların buradan çıktığını hep birlikte göreceğiz" dedi.
İstanbul Esenyurt’ta yeni Emniyet Müdürlüğü binası geliyor Esenyurt Belediyesinin emniyet personeline yönelik düzenlediği iftar programında konuşan Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ilçede asayiş ve kamu güvenliğini artırmaya yönelik yatırımların süreceğini belirterek yeni projelerin müjdesini verdi. Aksoy, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin destekleriyle Esenyurt’a 9 bin metrekarelik yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası kazandırılacağını açıkladı. Esenyurt Belediyesi, ilçenin huzur ve güvenliği için görev yapan emniyet personeli ve ailelerine yönelik iftar programı düzenledi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi Davet Salonu’nda gerçekleştirilen programa Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un yanı sıra Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan, ilçe protokolü, emniyet personeli ve aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dualar edilerek oruçlar açıldı. "Esenyurt’un güvenlik altyapısını güçlendiriyoruz" Programda yaptığı konuşmada yeni emniyet binasının, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın uç kısmında, ana yol ayrımına yakın bir konumda inşa edileceğini söyleyen Başkan Vekili Aksoy, çalışmaların bu yıl başlaması için İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi tarafından ilgili birimlere talimat verildiğini ifade etti. İlçede karakol ihtiyacına da dikkat çeken Aksoy, 200 bin kişiye bir karakol düştüğünü belirterek bu sorunun çözümü için dört yeni karakol planlandığını söyledi. Bu karakollardan ilki olan Ardıçlı Karakolu’nun yapımında sona yaklaşıldığını ve bayram sonrası tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi. Ayrıca Kıraç bölgesinde Çevik Kuvvet ve Özel Harekat birimlerinin birlikte hizmet verebileceği 15 bin metrekarelik alanın belediye tarafından tahsis edildiğini aktaran Aksoy, projelendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. "Yeni yatırımlar ile ilçenin suç oranı daha da düşecek" Yapay zeka destekli sistemle kameraların daha etkin izleneceğini belirten Aksoy, bu sayede emniyet personelinin iş yükünün azalacağını ve olaylara daha hızlı müdahale edilebileceğini ifade etti. Esenyurt’un medyada haksız şekilde ötekileştirildiğini savunan Aksoy, nüfusa oranla suç oranlarının birçok ilçeye göre daha düşük olduğunu belirterek, "Yeni adliye, karakol ve emniyet yatırımlarıyla bu oranların daha da düşeceğine inanıyoruz. Esenyurt ve Emniyet Teşkilatımız en iyisine layıktır" dedi.