KÜLTÜR SANAT - 04 Eylül 2025 Perşembe 17:29

Bakan Ersoy, Cehennem Deresi Kanyonu’nda incelemelerde bulundu

A
A
A
Bakan Ersoy, Cehennem Deresi Kanyonu’nda incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Artvin’in Ardanuç ilçesinde bulunan ve dünyanın sayılı kanyonları arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu’nda incelemelerde bulundu.


Artvin programı kapsamında Ardanuç ilçesini ziyaret eden Bakan Ersoy, doğal yapısıyla dikkat çeken Cehennem Deresi Kanyonu’nu yerinde inceledi. Bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlaması beklenen kanyonda yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Ersoy, kanyonun turizme kazandırılması amacıyla yapılabilecek projeleri değerlendirdi.


Dik kayalık yapısı, derin vadi oluşumu öne çıkan kanyonun, sürdürülebilir turizm anlayışı çerçevesinde doğallığı korunarak ziyarete açılması hedefleniyor.


Bakan Ersoy’a ziyareti sırasında Artvin Valisi Turan Ergün, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Ardanuç Belediye Başkanı Emrah Yılmaz, Ardanuç Kaymakamı Alparslan Sözen ve ilgili kurum temsilcileri eşlik etti.



Bakan Ersoy, Cehennem Deresi Kanyonu’nda incelemelerde bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.