ÇEVRE - 10 Mart 2025 Pazartesi 13:34

İki katlı ev heyelanda 50 metre sürüklendi

A
A
A

Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen heyelanda 2 katlı bir ev 50 metre sürüklendi. Heyelan sırasında evde kimsenin olmaması büyük bir felaketi önlerken, evin yapısının bozulmaması dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre, Hopa ilçesinin Ortahopa Mahallesi Kanlıdere mevkiinde, dün gece saat 22.00 sularında kademeli olarak başlayan bugün sabah saatlerine kadar süren toprak kayması sonucu Hikmet Kapucu’ya ait iki katlı ev, 50 metre kayarak sürüklendi. Heyelanda evin yapısal bütünlüğü ise şaşırtıcı bir şekilde bozulmadı. Bölgeye AFAD ve HOPAK ekipleri sevk edilirken, hasar tespit çalışmasına başlandı. 

İki katlı ev heyelanda 50 metre sürüklendi

Ev sahibi Hikmet Kapucu, dün gece kendi evimde saat 10.00 sıralarında bir kayma olduğunu belirterek "Şehir şebekesinde kaçaklar vardı. Evin alt tarafında su geçti. O suyun toprağı yumuşatması nedeniyle evimiz kaydı. Büyük mağduriyetimiz var, ne olacak bilmiyorum" dedi. HOPAK Ekip Lideri Emin Üçüncü ise gece komşuların ihbarı üzerine kademeli olarak kaymaya başladığı bilgisini aldıklarını belirterek "Bilirkişi ekipleriyle birlikte incelemelerimiz devam ediyor.

İki katlı ev heyelanda 50 metre sürüklendi

Yaklaşık 300 metrelik bir alanda heyelan olmuş durumda. İki katlı ev kademeli olarak bulunduğu yerden 50 metre heyelanla birlikte kaymış durumda. O esnada evin içinde kimsenin olmaması, can kaybını önlemiş oldu. Zeminin balçık şeklinde aktığını görüyoruz. Ekipler çalışmalarını yapıyor. Gerekli önlemler alınıyor, çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Fatih Büyük

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.