ASAYİŞ
Samsun’da kızların akran zorbalığı: Darbedip kameraya çektiler 06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:37:44 Samsun’da 17 yaşındaki bir kız çocuğunun, akranı olan kızlar tarafından dakikalarca darbedildiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Şiddet görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturmada 1 kişi tutuklandı. Olay, 30 Nisan akşam saatlerinde bir ortaokulun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında daha önceden husumet bulunan öğrenciler, 17 yaşındaki D.A.’yı okul bahçesinde darbetti. Görüntülerde, D.A.’nın saçlarından sürüklendiği, tekme ve yumruklarla darbedildiği, başının defalarca yere vurulduğu anlar yer aldı. Olay sırasında çevrede bulunan bazı öğrencilerin şiddeti engellemek yerine yönlendirdiği ve yaşananların cep telefonu kamerasıyla kaydedildiği görüldü. Darp edilen öğrenci D.A., 5 Mayıs’ta polis merkezine giderek görüntüleri teslim etti. Görüntülerin incelenmesinin ardından Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında olaya karışan kızlardan N.S. (19) tutuklandı. S.G. (17), B.G. (14), H.K. (15) ve S.T.’nin (14) de tutuklanma talebiyle mahkemede işlemleri devam ediyor. Aileye destek Öte yandan, darp edilen kız çocuğu ve ailesine, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince sosyo-ekonomik ve psikososyal destek sağlandığı, ayrıca eğitim tedbiri kararı alındığı öğrenildi.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:28 Tanığın verdiği ifadeyi beğenmeyen sanık yakınları hırsını kadın gazetecilerden çıkardı Bolu’da görülen uyuşturucu davası çıkışında ortalık karıştı. Sanık yakınları önce tanığı kovaladı, ardından olayı görüntüleyen iki kadın gazeteciye tehditler savurdu. Şüphelilerden birinin cinsel organını eliyle işaret ederek, "Hoşuna gittiyse gel çek" dediği çirkin anlar da anbean kaydedildi. Olay, öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’nde meydana geldi. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma" suçlamasıyla 2 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Uyuşturucu davası öncesinde ilk olarak sanık C.B.’nin yakınları ile davada tanık sıfatıyla ifade verecek olan E.Ö. arasında sözlü tartışma çıktı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle adliye koridorunda çıkan tartışma sonlandırıldı. Bir süre sonra başlayan duruşmada ifade sırası gelen tanık E.Ö. savunmasında, kendisine koridorda tokat atıldığını söyleyerek sanık yakınlarından şikayetçi olduğunu ifade etti. Duruşma süresi boyunca sanık yakınları birçok kez davaya müdahil olarak sözlü tartışmalara neden oldu. Mahkeme heyeti 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşmanın bitmesiyle adliye binasının ön kısmında bekleyen sanık yakınları, tanık E.Ö.’nün arka kapıdan dışarı çıktığını öğrenince peşinden koşmaya başladı. Kadın gazetecilere çirkin davranış: "Hoşuna gittiyse gel çek" Adliyede haber takibi yapan iki kadın gazeteci, çıkan koşuşturma anlarını görüntülemek istedi. Tanık E.Ö.’nün peşinden giden şahıslar, gazetecilerin görüntü aldığını fark etti. Tanığın peşini bırakıp gazetecilere yönelen kişiler, "Sizi buluruz. O görüntüleri paylaşırsanız görürsünüz" diyerek tehditler savurdu. Kadın ve erkeklerin bulunduğu kalabalık grup, gazetecilerin üzerine yürüdü. Polis ekiplerinin araya girmesiyle şahıslar adliyeden uzaklaştırıldı. Ayrıca olay sırasında eliyle cinsel organını işaret eden şahsın, "Hoşuna gittiyse gel çek" dediği anlar da anbean kaydedildi. Polis ekipleri tarafından kadın gazeteciler güvenlik amacıyla adliye içine alındı.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:26 Balıkesir’de otomobiller çarpıştı: 3’ü ağır 6 yaralı Balıkesir’in Susurluk ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3’ü ağır toplam 6 kişi yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Kaza, Balıkesir-Bandırma kara yolu Balıkesir istikameti Susurluk Okçugöl mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.K. idaresindeki 16 KFM 18 plakalı otomobil ile N.G. yönetimindeki 17 UL 588 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir sebeple çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlar savrulurken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, çarpışmanın etkisiyle 17 UL 588 plakalı araç içerisinde sıkışarak mahsur kalan 2 yolcuyu titiz bir çalışmayla bulundukları yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Meydana gelen çift taraflı kazada, 16 KFM 18 plakalı aracın sürücüsü İ.K. ve aynı araçta yolcu olarak bulunan R.B. (ağır) ile diğer aracın sürücüsü N.G., yolcular B.K., E.D. (ağır) ve Z.K. (ağır) yaralandı. İlk müdahaleleri olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan toplam 6 yaralı, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
Eski sevgili evini bastı, binayı taşlayarak etrafa ateş etti; o anlar kamerada
27 Nisan 2026 Pazartesi - 13:41 Eski sevgili evini bastı, binayı taşlayarak etrafa ateş etti; o anlar kamerada Esenyurt’ta bir adam, eski sevgilisinin evini basarak mahalleyi birbirine kattı. Uzun süre kadının evine taş atan şahıs, mahallelinin tepkisinin ardından koşarak kaçtı. Kısa bir süre sonra silahla tekrardan olay yerine gelen şahıs bu seferde defalarca etrafa ateş etti. Olayın ardından sinir krizi geçiren kadın ise komşularına "Bana bir tane bıçak ver" diyerek bağırdı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, dün akşam saatlerinde Esenyurt Üçevler Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre bir adam, kendisinden ayrılmasını kabul edemediği eski sevgilisinin evini bastı. Uzun süre sokakta bağırarak aşağı inmesini isteyen şahıs ardından ise taş atarak camını kırmaya çalıştı. Binanın dış cephesi ve çevredeki arabaların zarar görmedi üzerine ise komşular adama bağırmaya başladı. Ardından komşuların sokağa inmesi üzerine adam olay yerinden kaçarken durum polise haber verildi. Kısa bir süre sonra tekrardan takıntılı sevgili bu seferde silahla ateş etmeye başladı. Defalarca etrafa ateş eden şahıs olayın ardından bir arabaya binerken, kadın ise sinir krizi geçirdi. Sokakta polisin gelmesini bekleyen kadın komşularına "Bana bıçak verin" diyerek bağırdı. Polisin gelmesiyle son bulan olayda ise eski sevgilinin gözaltına alındığı öğrenildi. Aracı zarar gören mahalle sakini Yaşar Çelik, "Evde oturuyordum, ses geldi. Baktığımda bir adam evleri, arabaları taşlıyordu. Ben bağırınca adam koşarak kaçmaya başladı. Hemen polise haber verdik, karakola gittik. Adam tekrardan gelerek bu seferde etrafa ateş etmiş. Bir komşumuz uyuyordu, evinin camına isabet etmiş mermilerden birisi. Korkuyoruz, insanın oturduğu sokakta böyle bir şey olması gerçekten korkutucu. Tüm sokaktakiler korkuyor. Komşumuzun eski erkek arkadaşıymış, ayrılmışlar. Bu nedenle de böyle bir şey yapmış. Kadın karakola giderken korkudan titriyordu, ‘Beni öldürecek bu’ diyordu" diyerek yaşananları anlattı. Evine mermi isabet eden bir mahalle sakini ise, "Yatıyordum, bir ses duydum. Adam cama ateş etmiş, cam kırıldı. Olayın ardından ise arabasına binerek kaçtı. Millet adamı yakalamaya çalıştı fakat adamı yakalayamadılar. Polisler geldi sormasında inceleme yaptılar. Nasıl korkmayalım böyle bir durumda. Evimde çocuklarım var, adam evi kurşunladı" dedi.
Balıkesir’de aranan 128 şahıs yakalandı
27 Nisan 2026 Pazartesi - 13:40 Balıkesir’de aranan 128 şahıs yakalandı Balıkesir’de polis ekipleri tarafından kent genelinde yürütülen çalışmalar, asayişten narkotiğe, kaçakçılıktan trafiğe kadar birçok alanda yoğunlaştı. Ekipler aran 128 şahsı yakaladı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta boyunca il genelendi sıkı denetimler gerçekleştirdi. Asayiş birimlerinin yürüttüğü faaliyetlerde, kişilere karşı işlenen 215 olaydan 204’ü aydınlatılırken, 11 olayın şüphelilerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 308 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Malvarlığına karşı işlenen 71 olayın ise 34’ü çözüldü, 37 olayla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu suçlara ilişkin 41 şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildi. Operasyonlar sırasında çok sayıda silah ve suç unsuru ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından 13 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca ve çeşitli mühimmat ile suç aletlerine el konuldu. Kent genelinde yapılan kimlik kontrollerinde 93 bin 97 kişi sorgulanırken, aranan 128 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından 14 olaya müdahale edilirken, 22 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda kaçak tütün, makaron, sigara ve sigara üretim makineleri ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise 47 olaya müdahale etti. 68 şüpheliye işlem yapılırken, 10 kişi tutuklandı. Yapılan operasyonlarda esrar, kokain, metamfetamin ve çeşitli uyuşturucu maddeler ile birlikte 4 bin 55 TL nakit para ele geçirildi. Ayrıca "En iyi narkotik polisi anne" projesi kapsamında 370 kişiye bilgilendirme yapıldı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında il merkezinde yakalanan 10 düzensiz göçmen, Bandırma’daki GÖKSEM’e teslim edilirken, söz konusu tarihler arasında göçmen kaçakçılığı olayının yaşanmadığı bildirildi. Trafik ekiplerinin denetimlerinde ise 33 bin 768 araç kontrol edildi. Denetimler sonucunda 684 araç trafikten men edilirken, 95 sürücünün ehliyetine alkol nedeniyle el konuldu. Bir haftalık süreçte meydana gelen 1 ölümlü kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 82 yaralamalı kazada ise 98 kişi yaralandı. Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetim ve operasyonların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.