YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 15:09

TÜRSAB`TAN KAÇAK TUR UYARISI

A
A
A
TÜRSAB`TAN KAÇAK TUR UYARISI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, kaçak turlara dikkat çeken bir açıklama yaptı. Seyahat acentası işletme belgesi olmadan tur düzenleyenlerin sayısının arttığını ve bu konuda denetimleri sıklaştıracaklarını vurgulayan İlbahar, ülke ve bölge turizminin olumsuz etkilenmemesi ve vatandaşların mağdur olmamaları için kaçak tur faaliyetlerine karşı savaş açtıklarını söyledi.
Son günlerde artan kaçak tur şikayetleri üzerine; Kuşadası, Aydın, Denizli ve Didim bölgesindeki seyahat acentelerinin bağlı olduğu TÜRSAB Kuşadası BYK tarafından yoğun şekilde denetimler yapılmaya başlandı. Polis, Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcisi ve Kuşadası Şoförler Odası ve TÜRSAB Kuşadası BYK temsilcisinin de katıldığı denetlemeler hakkında bilgi veren TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar, kaçak ve rehbersiz tur düzenleyenleri tespit amacıyla gerçekleştirilen denetlemelerde araçların durdurularak, evraklarının incelendiğini, ayrıca tur ile gelen yerli ya da yabancıların ören yerlerine sokulmadığını söyledi.
Havaların güzelleşmesi nedeniyle son zamanlarda bazı kişilerin, derneklerin, vakıfların, odaların ve özellikle okulların kaçak tur düzenledikleri ve bu turların seyahat acentası işletme belgesi olmayan firmalara veya kişilere yaptırıldığı yönünde çok sık şikayet aldıklarını belirten TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar, son 10 günde altı ayrı okul gezisi ile gelenlerin başta Efes antik kenti olmak üzere ören yerlerine sokulmadığını ve ceza yazıldığını açıkladı. Mevcut yasalar gereği işletme belgesi olan seyahat acentaları dışında hiçbir kişi ya da kurumun tur düzenleyemeyeceğinin altını çizen İlbahar, ``Tur düzenlemek için en başta profesyonel turist rehberi bulunmaktadır. Ayrıca araç modelleri belirli bir yıldan eski olamaz. Vatandaşlarımız, özellikle öğrencilerimiz sigortasız olarak tura katıldıklarında her türlü mağduriyete uğrayabilirler. Ayrıca oluşan haksız rekabet yüzünden yasal olarak faaliyetlerini sürdüren ve turizmimizin omurgasını oluşturan seyahat acentaları da zor durumda kalmaktadır. Bu nedenle, seyahat acentası işletme belgesi olmadan kaçak seyahat acentacılığı faaliyetinde bulunan yetkisiz kişi ve kuruluşların hem ören yerlerine girmelerini engelliyoruz hem de 1618 sayılı yasanın 29. maddesi doğrultusunda faaliyetten men edilecek 30. Maddesi gereğince de ilgili mahkemelerde koğuşturma açılarak üç aydan altı aya kadar hapis ve para cezasına çarptırılmaları için hukuksal süreç başlatıyoruz`` dedi.
Minibüsü ya da otobüsü olan herkesin kafasına göre tur düzenleyebileceğini anlatan TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, kaçak tur satanları ağır cezaların beklediğini belirterek, yaptıkları denetlemelerde kaçak ve rehbersiz tur düzenlediklerini belirlenen firmalar hakkında Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunduklarını ve dava açtıklarını açıkladı. Özellikle okul gezilerinin çok arttığına dikkat çene İlbahar, çok cüzi fiyat farkları açısından okulların risk almaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.