YEREL HABERLER - 27 Kasım 2015 Cuma 08:08

Aydın 4. Tarım Gıda Ve Hayvancılık Fuarı 09 Aralık'ta Açılıyor

A
A
A
Aydın 4. Tarım Gıda Ve Hayvancılık Fuarı 09 Aralık'ta Açılıyor

Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarının 4.’sü bu yıl 09-12 Aralık tarihlerinde Aydın Merkez Fatih Kapalı Pazar yerinde gerçekleşecek.
Aydın Ticaret Borsası ve Kobi Fuarcılık işbirliğiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aydın Valiliği, TOBB, KOSGEB, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Efeler Ziraat Odası, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, TÜMSİAD ve Ziraat Mühendisleri Odasının destekleriyle, 09-12 Aralık tarihlerinde Aydın Merkez Fatih Kapalı Pazar yerinde 4 .’sü gerçekleşecek olan, Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı 2012 yılında 156 katılımcı firma ve 103 bin ziyaretçi 2013 yılında 293 katılımcı firma ve 118 bin, 2014 yılında ise 305 firma ve 140 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştı.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; “4’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile katılımcıların ürünlerini tanıtmasını, Aydınlıları da tarım alanındaki teknolojiyle buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Gerçekleştirilen 3 fuarda İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya ve diğer illerden bir çok ziyaretçi katıldı. Fuarda stant açan firmaların önemli bir bölümünün diğer illerden olması, katılımcı ve ziyaretçi sayısının her geçen yıl artarak devam etmesi, ülkemizde önde gelen fuarlar arasında yer alma yolunda ilerlediğimizin göstergesidir” dedi.
“ACİL FUAR ALANINA SAHİP OLMALIYIZ”
İlk 3 fuarın daha önce ASTİM Organize Sanayi Bölgesinde bulunan eski tütün depolarında gerçekleştirildiğini anımsatan Bosnalı, “Bu yıl Aydın Merkez Fatih Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilecektir. Daha kısıtlı bir alanda gerçekleşecek olan fuarımıza 270 katılımcı firma ile gerçekleşecek olup, yaklaşık 140 bin ziyaretçi bekliyoruz. Acil olarak kalıcı bir fuar alanına sahip olmalıyız. Böylece mekânsal anlamda şartların iyileştirilmesi sağlanabilecektir. Bundan sonra ki süreçte Aydınlılar olarak, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarının yanında ilimize kazandırılacak diğer fuarlar ile ilimizin birçok özelliğinin yanında fuar kenti olarak da bilinirliğinin artmasının sağlaması olmalıdır. İlimiz ekonomik ve ticari potansiyelinin arttırılması açısından önemli bir yeri olan 4.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarımıza 09-12 Aralık tarihleri arasında tüm Aydınlıları ve Ege Bölgesini bekliyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.