YEREL HABERLER - 02 Şubat 2016 Salı 08:43

Kasaplar Haksız Rekabetten Şikayetçi

A
A
A
Kasaplar Haksız Rekabetten Şikayetçi

Türkiye’de sağlıklı beslenme kadar bilinçli tüketimin öneminin de anlatılması gerektiğini belirten Aydınlı kasaplar,haksız rekabetten ve tüketicinin yanıltılmasından dert yandı.
Sucuk adı ile kıyma fiyatının altında satılan ürünlerden bir kasap olarak şüphe duyduğunu belirten Aydınlı kasaplardan Yüksel Tikbaş, “Kıymanın kilosunun 35 liraya satıldığı bir yerde kilosu 15 liraya satılan sucuktan bir kasap olarak ben şüphe duyarım. Sağlıkları için vatandaşlarımız tükettikleri et ve et ürünlerini iyi incelesin” dedi.
Türkiye’de insan sağlığını tehdit eden sağlıksız et konusunda bilinçlenmenin şart olduğunu belirten Aydınlı kasaplardan Yüksel Tikbaş, vatandaşların sağlıkları için tanımadıları kişi ve yerlerden et almamalarını tavsiye etti. İnsan hayatında en önemli şeyin sağlık olduğunu ve sağlıksız beslenmenin ileride telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olabildiğini kaydeden Tikbaş, “Gerek sağlık, gerekse inancımız bakımından et tüketimi ciddi dikkat isteyen bir konu. Et tüketimi başka bir şeye benzemez. Kalitesiz bir kıyafet veya ayakkabı alsanız beğenmediğinizde atıp yenisini alabilir ya da sıkıntılı olan bir ürünü tamir ettirerek daha iyi hale getirebilirsiniz. Ancak gıdada iş böyle değildir. Sağlıksız bir eti tükettiğinizde sadece paranızı değil her şeyin başı olan sağlığınızı da yitirirsiniz” dedi.
“HİÇ ET KULLANILMADAN SUCUK ADI ALTINDA GIDA SATILIYOR”
Bugün kıymanın kilosunun 35 liraya satıldığı Aydın’da bile 15 liraya sucuk adı ile ürün satıldığını kaydeden kasap Tikbaş, “Bu fiyata satılan bir ürünün sucuk olması için ya bu kurumun hayır kuruluşu olması lazım ya da bu ürünün sucuk olmaması lazım. Maalesef teknoloji o kadar gelişti ki hiç et kullanmadan kemikler öğütülerek bile ışıl işlem görmüş ürünler sucuk adı altında piyasaya sunuluyor. Pek çok insan da sadece görünümüne fiyatına bakıyor. Özellikle çocukların gerek okullarda gerekse dışarıda daha çok tükettiği bu ürünlerin ileride sağlık sorunlarını büyütmemesi için et ve et ürünleri tüketiminde herkesin daha bilinçli olması gerekiyor. Etiketinde halkın anlayamadığı şekilde yazılmış karışımlarla üretilip piyasaya sucuk adı altında sunulan ürünler yarın ciddi sağlık sorununa neden olacak” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.