YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2016 Salı 17:47

Aydın Emniyet Müdürlüğü darbe soruşturmasının detaylarını paylaştı

A
A
A
Aydın Emniyet Müdürlüğü darbe soruşturmasının detaylarını paylaştı

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, başarısızlıkla sonuçlanan askeri darbe girişiminin ardından il genelinde yürütülen operasyonların detaylarını paylaştı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Türk Silahlı Kuvvetler içerisinde yapılanmış olan illegal örgüt mensuplarınca cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirme veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs eden ve yine cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti, hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen engellemeye yönelik FETÖ/PDY terör örgütünün darbe kalkışması sonrası 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ilimiz genelinde operasyonla düzenlenmiştir. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; il genelinde HSYK tarafından 26 Hâkim ve 11 Cumhuriyet Savcısı hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 20 Hâkim ve 8 Savcı yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirmiş, 6 Hâkim ve 3 Cumhuriyet Savcısının yakalanması mümkün olmamış ve yakalama çalışmaları devam etmektedir. Diğer iller tarafından 5 Hâkim, 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Kurmay Albay olmak üzere toplam 8 şahıs hakkında yakalama talimatı gönderilmiş, bu talimatlar neticesinde 1 hâkim yakalanmış diğerlerinin yakalanması mümkün olmamıştır. Yapılan diğer çalışmalarda 1 Kurmay Albay gözaltında, 1 albay tutuklanarak cezaevine, 1 uzman çavuş serbest, 1 komiser yardımcısı gözaltında ve 1 sivil vatandaş serbest kalmış toplam 5 kişi hakkında işlem yapılmış olup adli tahkikat devam etmektedir” dedi.
28 kişi aranıyor
KOM Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalara de yer verilen açıklamada; “İl genelinde vakıf ve dernekler aracılığı ile maddi ve ayni yardımlar toplama, cemaat okulları aracılığı ile elaman yetiştirme, iş adamları ve sanayiciler aracılığı ile finans gücünü arttırarak toplanan paraları örgüte finansal destek sağlamak için kullanma gibi faaliyetlerde bulundukları yapılan aramalarda belge ve dökümanlarla tespit edilen 55 şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmış, aralarında doktor, iş adamı, öğretmen ve kamu kurumları içerisinde görev yapan toplam 27 şahıs yakalanarak adli işlemleri yapılmak üzere KOM Şube Müdürlüğüne getirilerek adli tahkikat başlatılmış olup, diğer 28 şüpheli hakkında yakalama çalışmaları halen devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.
74 polis açığa alındı
Emniyet mensuplarına yönelik soruşturmanın detayları aktarılan açıklamada şu ifadeleri yer verildi: “Personel Şube Müdürlüğümüzce; 17 Temmuz 2014 tarihi itibariyle il genelinde üç 3. Sınıf Emniyet müdürü, iki 4. Sınıf Emniyet müdürü, iki Emniyet Amiri, beş Komiser, 17 Komiser Yardımcısı, bir Başpolis memuru, 42 polis memuru, bir teknisyen ve bir teknisyen yardımcısı olmak üzere toplam 74 personel açığa alınmıştır”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta kitap okuyanlar ödüllendirildi Kars’ta en çok kitap okuyan öğrenci ve veliler ödüllendirildi. Kars’ta eğitimde kaliteyi sağlamak ve artırmak amacıyla başlatılan ’’Kars’ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri’’ KAFKAS Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve veliler arasında en çok kitap okuyanlara hediye verdi. Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mihralibey Ortaokulu müzik öğretmeni Kumsal Şentürk ve öğrencileri tarafından hazırlanan koro dinletisi salonu dolduranların beğenisini kazandı. Programın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, “Projemizin yakinen takipçisi olmaya devam ediyoruz. Yaz sezonu geldi, okullar tatile girecek. Kent genelinde bulunan okullarımızın durumunu araştırıyoruz ve eksiklerimizi tespit ediyoruz. Okullar tatile girdiğinde de eksiklerimizi tamamlayacağız” dedi. "21’de 36 Kars Okuyor ve Okuyan Kars" projesinin video gösterimi sunuldu. Daha sonra söz alana Vali Ziya Polat ise 100 milyona yakın sayfanın okunduğu 4’üncü programı yaptıklarını belirtti. Polat, “Göreve başladığımızda Kafkas projesini hayata geçirdiğimizde en önemli şeylerden biri okuma alışkanlığını arttırmak, okuma alışkanlığını çocuklarımıza verirken verilerimizi de bu işe ortak etmek, okullarımızı, idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi çok ortak etmek istemiştik. Gelinen bu noktada şükürler olsun bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emek veren tüm öğretmen arkadaşlarıma, idarecilerimize tabii ki ailenin ana fikri, toplumun ana dileği, annelerimiz onlar sahip çıktı hepsine teşekkür etmek istiyorum” dedi. Vali Polat yaz spor kurslarına da değinerek okullar kapandığını kent genelinde tüm öğrencilerin en az bir spor dalının kursuna katılmasını istedi. Konuşmaların ardından İlkokul kategorisinde dereceye giren Hilal Nisa Kında, Hatice Mengiliğoğul ve Betül Güllü’ye, Ortaokul kategorisinde dereceye giren Soran Utkan, Berrak Ruken Altun ve Ervin Ece’ye, Lise kategorisinde dereceye giren Zehra Eymen Dalmış, Hatice Azra Dalmış ve Kader Gök’e ile Veliler kategorisinde dereceye giren Gülçin Yegen, Nurgül Yarımdağ Erdinç ve Mensure Karataş’a da ödülleri protokol tarafından verildi. Program hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.