KÜLTÜR SANAT - 15 Kasım 2017 Çarşamba 09:22

ADÜ’lü öğrenci belgesel dalında özel ödül kazandı

A
A
A
ADÜ’lü öğrenci belgesel dalında özel ödül kazandı

Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Eren Taşyürek, Konya Selçuk Üniversitesinin düzenlediği ödül töreninde Uluslararası Kısa-ca Öğrenci Filmleri Festivali Belgesel Dalı Özel Ödülünü kazandı.

Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Eren Taşyürek, Konya Selçuk Üniversitesinin düzenlediği ödül töreninde Uluslararası Kısa-ca Öğrenci Filmleri Festivali Belgesel Dalı Özel Ödülünü kazandı.


Belgesel, Animasyon, Deneysel, Kurmaca, dalında yarışan ve dereceye giren filmlerin yönetmenlerinin ödüllerini aldığı 17. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivaline Türkiye genelinde iletişim fakültelerinde okuyan öğrenciler katıldı. Yaklaşık 200 filmin yarıştığı kısa film yarışmasında ADÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema 3. sınıf öğrencisi Eren Taşyürek, jeotermal santrallerinin insan ve çevre sağlığı üzerindeki etkilerini konu aldığı “Sonra Her Şey Bozuldu’’ isimli belgeseli ile Uluslararası Belgesel Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.


Belgeselin Koordinatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen, Proje Danışmanlığını ise Araş. Gör. Türker Söğütlüler üstlenirken kısa filmin Yönetmen Yardımcılığını Gizem Görülmez ve Zeki Can Sağlam yaptı.


Genç Yönetmen Eren Taşyürek, çektikleri kısa film ile ilgili olarak, Aydın’ın yeşil bir doğasının olduğunu, incir ile zeytin ağaçlarının jeotermal enerji santralleri tarafından tehdit edildiğini ve bu santrallerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Kısa filmin daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği kısa film yarışmasında da finale kaldığını belirten Taşyürek, bu ödülün kendilerine büyük bir motivasyon sağladığını ifade etti. Taşyürek, efelik kültürünü tanıtmak amacıyla kısa film çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.