YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 12:58

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN ESERLERİ AYDIN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

A
A
A
HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN ESERLERİ AYDIN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Türkiye genelinde bulunan 20 ayrı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan hükümlü ve tutukluların ürettiği el emeği ürünler Aydın’da görücüye çıktı.
Aydın, Adıyaman, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli-Bozkurt, Hatay-Kırıkhan, İstanbul-Kartal, Kırşehir, Kütahya, Mardin, Muğla, Osmaniye, Sinop, Tokat, Uşak, Erzurum-Oltu, İzmir, Konya-Ermenek, Bilecik-Bozüyük ve Ankara’da bulunan ceza infaz kurumları iş atölyelerinde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gümüş, ahşap, deri, tekstil, dokuma, giyim, gıda, seramik, mandıra gibi ürünlerinin yer aldığı sergininin açılışı Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılışına Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, aydın Cumhuriyet başsavcısı Ekrem Yiğit, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Yılmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit ve çok davetli katıldı.
Sergi açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, ceza ve tedbirlerin infaz edildiği yerler olan ceza infaz kurumlarının temel amacının suç işleyerek hüküm giyen kişilerin topluma kazandırılması olduğunu söyledi. Ekrem Yiğit, ceza infaz kurumlarında mahkumları meslek edindirmeyi ve çalıştırmayı amaçlayan işyurdu faaliyetleri yürütüldüğünü ifade ederek, “Türkiye genelinde bulunan 200’e yakın cezaevinde yaklaşık 15 bin mahkum işyurdu faaliyetleri kapsamında çalışmaktadır. Çalışan mahkumlar 6,5 TL gündelik almakta ve sigortası yatmaktadır. Amaç cezaevlerinde oturmayı değil; üretimi, çalışmayı ve meslek edindirmeyi teşvik etmektir. Açılan bu sergide Aydın Ceza İnfaz Kurumu ile birlikte Türkiye’nin değişik yerlerinden 20 ceza infaz kurumunda hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünler sergilenecek” dedi.
Vali Kerem Al da, sergide emeği geçenleri kutladığını belirterek, “Bir insan uzun süre bir işle uğraşmazsa morali bozulur. Bazen bu moral bozukluğu dışarıya çıktığında da devam edebilir. Önemli olan bu kişileri topluma yeniden kazandırmaktır. Bunun için cezaevlerinde meslek edindirme kursları düzenleniyor. Bu faaliyetlerde hükümlü ve tutuklular hem bir şeylerle meşgul oluyorlar hem meslek öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar. Düzenlenen bu sergide hükümlü ve tutukluların meslek edindirilmesi kapsamındaki çalışmaların somut örnekleri görebiliyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından serginin açılışı Vali Kerem Al ve protokol üyeleri tarafından açıldı. Daha sonra beraberindekilerle birlikte sergiyi gezen Vali Al, sergide yer alan ürünler hakkında bilgiler aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.