ASAYİŞ - 20 Mayıs 2018 Pazar 20:21

FETÖ’cü eski Kaymakam Yunanistan’a iltica etmeyi planlıyordu

A
A
A
FETÖ’cü eski Kaymakam Yunanistan’a iltica etmeyi planlıyordu

5’i çocuk, 7’si kendisi gibi FETÖ üyesi 12 kişiyle birlikte yasa dışı yollardan tekneyle Yunanistan’a kaçmak isterken Kuşadası’nda yakalanan Eski Boztepe Kaymakamı Cihan Kayaalp, sağlık kontrolünden geçirildi.

5’i çocuk, 7’si kendisi gibi FETÖ üyesi 12 kişiyle birlikte yasa dışı yollardan tekneyle Yunanistan’a kaçmak isterken Kuşadası’nda yakalanan Eski Boztepe Kaymakamı Cihan Kayaalp, sağlık kontrolünden geçirildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Kayaalp’in Yunanistan’a iltica etmeyi planladığı ortaya açıktı.


Bilindiği gibi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski Boztepe Kaymakamı Cihan Kayaalp, aranan örgüt üyelerinin de aralarında bulunduğu 5’i çocuk 12 kişiyle birlikte yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmak için Kuşadası’ndan fiber bir tekneye bindi. Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla, Güvercinada açıklarında FETÖ’cülerin içinde bulunduğu fiber tekne durduruldu. Teknedeki 5’i çocuk, 3’ü kadın 12 kişi, sahil güvenlik ekipleri tarafından karaya getirildi. Yapılan kimlik sorgusunda aileleriyle birlikte yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen şüphelilerin FETÖ üyesi olduğu tespit edildi.


FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski Boztepe Kaymakamı Cihan Kayaalp, FETÖ’nün kapatılan okullarında öğretmenlik yapan ve hakkında yakalama kararı olan F.H, meslekten ihraç edilen eski öğretmen S.K, meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan eski vergi müfettişi F.T, örgüt üyesi olmak suçundan aranan ev hanımı A.D, meslekten ihraç edilen Kredi Yurtlar Kurumu eski müfettiş yardımcısı M.E. gözaltına alındı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Grup Amirliği’ne getirilen zanlılar akşam üstü sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Kuşadası Devlet Hastanesi’ne getirilen zanlılar, doktor kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü. Bu arada, FETÖ’cü eski Kaymakam Cihan Kayaalp ve beraberindekilerin ifadesini alan polis, Kayaalp’in Yunanistan’a iltica etmek amacında olduğunu belirledi.



7 yıl 6 ay ceza almıştı


Eski Boztepe Kaymakamı Cihan Kayaalp’i Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili davada "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. 11 Kasım 2016’da İçişleri Bakanlığınca OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ aidiyeti, iltisaki ve irtibatı olabileceği değerlendirildiği için görevden uzaklaştırılmıştı. Kırşehir’deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Kaymakam Kayaalp, 29 Kasım 2016’da tutuklanmış, daha sonra yattığı süre göz önüne alınarak yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.