GENEL - 19 Eylül 2018 Çarşamba 08:20

Nazilli Belediyesi üst yapı çalışmalarını sürdürüyor

A
A
A
Nazilli Belediyesi üst yapı çalışmalarını sürdürüyor

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Mahallesi 268 sokakta parke taşı döşeme çalışmalarına başladı.

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Mahallesi 268 sokakta parke taşı döşeme çalışmalarına başladı.


İlçe genelinde sürdürdüğü yol çalışmalarına Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden Nazilli Belediyesi ekipleri, 268 sokakta parke taşı döşeme çalışmalarına başladı.


Yaklaşık 2 bin 250 metrekare alanda çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “375 metre uzunluk ve 6 metre genişlikteki 268 sokakta parke taşı döşeme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Nazilli Belediyesi olarak yollarıyla örnek, sosyal projelerde ilklere imza atan ve 7’den 70’e toplumun her kesimini kucaklayan bir hizmet anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yolun yaya ve araç trafiğine açılacağını müjdeleyen Alıcık, “Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Etaplar halinde sürdürdüğümüz yol çalışmalarımız ilçe genelinde devam edecek. Elektrik, doğalgaz, internet ve telefon altyapısı tamamlanan tüm cadde ve sokaklarımızda parke taşı döşeme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Sındırgı ortak akıl ile büyüyecek “Birlikte Yöneteceğiz “ sloganı ile yeni bir başlangıç yapan Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak projeler ve çalışmalarla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. Muhtar, esnaf, vatandaş genç yaşlı fark etmeksizin her kesimin görüşünün önemli olduğunu, ortak aklın ilçenin gelişmesinden en önemli unsur olduğunu belirten Başkan Sak mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Belediye hizmet binasında gerçekleştirilen tanışma ve istişare toplantısında yeni dönemde izlenecek yol, projelendirme çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Sındırgı’nın hak ettiği değere ulaşacağını belirten Başkan Sak, “Merkez ve kırsal mahalle muhtarlarımızla istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Yeni başlayan ve devam eden tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum. 75 mahallemizde talep ve ihtiyaçları tespit edecek hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Ortak akıl ve istişarelerimiz sürdürerek ilçemizi hep birlikte büyüteceğiz“ dedi. Esnaflarımızın sorunlarını çözeceğiz, birlikte büyüyeceğiz Belediye başkanı Serkan Sak Sındırgı Belediyesi olarak esnafların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Esnaf odamızla, esnaflarımızla ortak akıl ve istişarelerle sorunların da bir an önce çözüme kavuşturulacağını belirtti. Muhtarların yanı sıra esnaf toplantılarını da başlatan başkan Sak ilk olarak kahve işletmecileri ile bir araya geldi.
Balıkesir Balıkesir’de Mühendishane ’de 2.0 İletişim Modül eğitimi başladı Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesinde Mühendishane modül eğitimi ile "İletişim Becerileri ve Beden Dili" semineri ile kariyer programı başladı. Mühendishane 2.0 kayıtları Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Yalova olmak üzere Türkiye’de 11 il de başvuruya açıldı. Balıkesir’de ilk defa bu yıl 2024 itibariyle başlayacak olan Mühendishane 2.0 programına başvuru yapacak öğrenciler mülakat yolu ile belirlendi. Mühendishane 2.0 İletişim Modülü ’nün ilk eğitimi Beyin ve Hafıza Eğitici Eğitmeni Tuncay Okay tarafından verildi. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde "İletişim Becerileri ve Beden Dili" semineri ile kariyer programı başlamış oldu. Program surecinde bir mühendisin sahip olması gereken bilimsel, etik, felsefi değerleri ve güncel bilgileri verebilmek için kurulan Mühendishane Mesleki Kariyer Tamamlama Programı mezun olan her mühendisin okul müfredatının yanı sıra bu donanımlara sahip olmalarını amaçlanmaktadır. 2019 yılında ilk mezunlarını veren mühendishane süreç içerisinde edindiği tecrübeler ışığında yeni dönemine daha esnek ve modüler olan Mühendishane 2.0 konsepti ile başlayacak ve Atölye çalışmaları, sosyal ve sanatsal faaliyetler ile desteklenen modüller siz değerli mühendishane öğrencileri ile buluşturulacaktır. Bu program kapsamında öğrencileri; konusunda uzman ve başarılı akademisyen ve öğretmenler tarafından verilecek kariyer modülü, iletişim modülü ve her modülün içerisinde yer alan derslerle birlikte atölye çalışmaları, tecrübe paylaşımları, şehir ve kültür gezileri, sosyal aktiviteler bekliyor olacak. Modüler eğitim sayesinde her bir ders ile beraber öğrendiklerini pekiştirmeni sağlayacak atölyelere dahil olacaksın ve alanında uzman, başarılı akademisyen ve eğitimcilerle tanışma fırsatı yakalayacak, ayrıca kursiyerlerin bu süreçte öğrendiklerini ve denetimlediklerini mühendislik kariyerinde ilerlerken daha emin adımlar atmalarını sağlayacaktır.