ASAYİŞ - 13 Kasım 2018 Salı 15:04

Aydın’da firari FETÖ’cü Erkan Karaarslan’ın yargılanmasına başlandı

A
A
A
Aydın’da firari FETÖ’cü Erkan Karaarslan’ın yargılanmasına başlandı

AYDIN (İHA) – Aydın’da firari FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın 1 numaralı sanık olarak yer aldığı ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve sahtecilik suçlamasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

AYDIN (İHA) – Aydın’da firari FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın 1 numaralı sanık olarak yer aldığı ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve sahtecilik suçlamasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.


Maliye Hazinesi ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığının “Edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma ve de resmi evrakta sahtecilik” suçlamasıyla firari FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan ve bazı belediye yetkilileri hakkında açtığı davanın görülmesine Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı.


FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde ’belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen ve yargılandığı Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Eylül 2017 tarihinde önce “adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı” şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra yurt dışına kaçan Erkan Karaarslan’ın 1 numaralı sanık olarak yer aldığı davanın ilk duruşmasına sanık belediye yetkilileri ile avukatları katıldı.


Kimlik tespitinin yapılmasının ardından, mahkeme heyeti sanıkların ilk savunmalarını aldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Aydın ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt, “Şu anda ihale yetkilisi olarak ASKİ’de görevliyim. Erkan Karaarslan’ı Türkiye’de bütün mahalli hizmetler müdürleri ve çok sayıda belediye başkanı tanır. Aydın’a gelmemde O’nun etkisi yoktur. Ben geldiğimde, O buradaydı. 2013 yılında Aydın’a gelmiş ve çalışmalara başlamıştı. Hizmet alımı genel müdürlerin takdiriyle olur. Biz de yasa gereği bu alımları için ihaleler yaptık. İhale alan şirketlerle hiçbir ilişkim yoktur. Ancak benim dönemin ASKİ Genel Müdür Vekili Cemalettin Küçükerol’un talimatı üzerine benim imzamla bu firmalara teklif gönderildi” dedi.


Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt’un iddiası üzerine savunması istenen sanık dönemin ASKİ Genel Müdür Vekili Cemalettin Küçükerol da, “Ben bu şekilde bir yazılı veya sözlü talimat vermedim. İhaleye fesat karıştırma suçu beni kapsamamaktadır. Bu firmalarla ilgili bilgim yoktur. İhale süreci ASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca yürütülmüştür. Bilirkişi raporlarında ilgililer sorumlu tutulmuştur” ifadelerini kullandı.


Sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nın yerine savunma yapan avukatı ve Başkan Vekili Evrim Karakoz ise, “Danıştay kararında müvekkilim Özlem Çerçioğlu’nun soruşturmayla ilgili sorumluluğunun olmadığı belirtilmiştir. Ayrıca ‘Cumhuriyet Savcılığı tarafından işlem yapılmasına gerek yoktur’ denilmiştir. Buna rağmen müvekkilim hakkında iddianame hazırlanmıştır. Öncelikle müvekkilimin bu dosyadan ayrılmasını ve hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyorum” beyanında bulundu.


Sanıkların savunmalarını yapmalarının ardından mahkeme heyeti tarafından açıklanan ara kararda duruşmaya katılmayan sanıkların ifadelerinin tamamlanması ve adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına hüküm verildi. Dava, 12 Şubat 2018 tarihine ertelendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu Küçükçekmece Menekşe’de İBB’nin çalışması sırasında oluşan su dolu çukura düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki minik Edanur’un annesi konuştu. Cezaevinden izinli çıkan ve soluğu Adli Tıp Kurumu’nda alan acılı anne Nurcan Gezer, "Çocuğumu Edirne cezaevinde yanıma almak istedim ancak izin vermediler. Cenazeyi alabilmemiz için DNA testi istiyorlar" ifadelerini kullandı. Küçükçekmece Menekşe sahilinde dün teyzesi ve akrabaları ile pikniğe giden 5 yaşındaki Edanur Gezer, İBB çalışması sonucu oluşan su dolu çukura düşerek hayatını kaybetmişti. Minik Edanur’un cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Edenur’un anne ve babasının cezaevinde olduğu öğrenildi. Kızının ölümü üzerine cezaevinden izinli çıkan Bulgaristan vatandaşı acılı anne Nurcan Gezer, Adli Tıp Kurumu’na geldi. Edirne cezaevinden izinli çıktığını anlatan Nurcan Gezer, "Ben cezaevinde çocuğumu yanıma almak istedim. ’Bakacak kimsem yok’ dedim ama izin vermediler. Şimdi cenazesini almaya geldim. Kızımın babası Türk vatandaşı. Cenazeyi vermek için DNA testi istiyor savcılık. Ben biran önce kızımın cenazesini almak istiyorum" ifadelerini kullandı. Kızının teyzesi ile birlikte yaşadığını söyleyen Gezer, "Denize piknik alanına gitmişler. Piknik alanında oynarken çukurun içine düşmüş. Çocuğu göremeyince güvenliğe gitmişler. Güvenlik görevlileri direk kuyuya bakmaya gitmiş. Kardeşim direk suya atlamış çocuğu kurtarmaya çalışmış. Güvenlik hiçbir şey yapmamış. Kızımı en son 1.5 ay Silivri cezaevinde görmüştüm. Edirne’ye nakil olduktan sonra hiç göremedim" şeklinde konuştu. Minik Edanur’u su birikintisinden çıkartan dayı Selçuk Yaşar ise "Böyle bir şey olamaz. Biz adalet istiyorum. Ben atlayıp çıkardım yeğenimi. Güvenlik hiçbir şey yapmadı. Kucağıma aldığımda gitmişti. Beni yutuyordu çukur beni içine çekecekti. Orada bu alanın çevrilmesi gerekliydi. Etrafında hiçbir şey yoktu. Su üstünü kapatmış. Ailesi perişan durumda. Cenazeye kaldıramıyoruz" diye konuştu. Minik Edanur’un kimlik belgesinin bulunmadığı, cenazesinin aileye teslim edilebilmesi için DNA testi sonuçlarının bekleneceği öğrenildi.