GENEL - 15 Ocak 2019 Salı 12:42

Sevtap öğretmenin organları 3 kişiye hayat verecek

A
A
A
Sevtap öğretmenin organları 3 kişiye hayat verecek

Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’nde ikamet eden 54 yaşındaki emekli öğretmen Sevtap Kökpınar’ın organları 3 kişiye hayat verecek.

Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’nde ikamet eden 54 yaşındaki emekli öğretmen Sevtap Kökpınar’ın organları 3 kişiye hayat verecek.


Geçtiğimiz Cumartesi günü aniden fenalaşan 54 yaşındaki emekli öğretmen Sevtap Kökpınar, ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sevtap Öğretmen, beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kökpınar’ın bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.


Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Nazan Çay, aileyi organ bağışı konusunda bilgilendirdi. Aile ile yapılan görüşme sonrasında İzmir Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Ege Üniversitesi’nden gelen ekip, beyin ölümü gerçekleşen Sevtap Kökpınar’ın karaciğeri ve iki böbreğini aldı. Karaciğer Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki bir hastaya, böbrekler de İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki iki hastaya nakledilmek üzere İzmir’e götürüldü.


Eşinin hayatı boyunca başkalarına iyilik yapan emekli bir öğretmen olduğunu söyleyen Mustafa Kökpınar, yaptığı açıklamada; "Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Aniden şakaklarına ağrı girdiğini söyledi. Ardından istifra etti. Ambulansla anında Söke Devlet Hastanesi’ne yetiştirdik. Fakat beyin kanamasının büyük olması nedeniyle kendisini kaybettik. O bizim her şeyimizdi, o bir öğretmendi, o bir ayrıcalıklı insandı" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.