YEREL HABERLER - 20 Eylül 2012 Perşembe 11:18

AYTO VE ETSO`DAN VALİ KEREM AL`A ZİYARET

A
A
A
AYTO VE ETSO`DAN VALİ KEREM AL`A ZİYARET

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve AYTO`nun davetlisi olarak Aydın`da bulunan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) yöneticileri Vali Kerem Al`ı ziyaret etti.
Ziyarete AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik ve her iki oda yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ziyarette AYTO ve ETSO yöneticileri kendi çalışmaları ve projeleri hakkında Vali Kerem Al`a bilgiler aktardı.
ETSO ile ``Kardeşlik`` protokolü imzaladıklarını ifade eden AYTO Başkanı Dokuzlu, AYTO`nun Erzurum`da düzenlenen 4.Doğu Anadolu Tarım Fuarı`na katıldığını ve kardeşlik adımının burada atıldığını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odalarının ülkenin, bölgesinin faydaları yönünde çalışmalar yaptığını kaydeden Dokuzlu, ``Odalar inovasyonu en iyi şekilde ortaya koyan kurumlardır. Biz de tırımız ile inovasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. ETSO ile yaptıklarımızı yerinde görüp inovasyona katkıda bulunacağız`` dedi.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik de, amaçlarının Aydın`ın Efe`si ile Erzurum`un Dadaş`ını kaynaştırmak olduğunu belirtti. Aydın`da yaz, Erzurum`da kış turizminin hareketli geçtiğini ifade eden Yücelik, ``Aydınlı dostlarımızı kayak turizminde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız`` diye konuştu.
AYTO ve ETSO ilişkileri ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kerem Al ise, ticaret ve sanayi odalarının bulundukları illerde ve ülke genelinde önemli işlevler gördüklerini söyledi. Vali Al, odaların birbirlerini ziyaret ederek dostluk ve kardeşlik kurmalarının yararlı olduğuna dikkat çekerek bu tip dostlukların devam etmesi temennisinde bulundu. Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu da ifade eden Vali Al, her iki oda yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti ve başarılar diledi.
Konuşmaların ardından ETSO Başkanı Yücelik, Vali Kerem Al`a Erzurum Oltu Taşı tespih hediye etti. Vali Al ile AYTO ve ETSO üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul HAKSEN Taksim’e çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi," Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. HAKSEN Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim meydanına geldi. Vuvuzela çalan grup Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, “47 yıl önce bu meydan da hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Özellikle kamuda koruma ve güvenlik görevlileri var onların ricasıyla onların kıyafetiyle bu açıklamayı yapıyorum. Koruma ve güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı verilerek yaptıkları hizmete karşı emeklerinin de hakkı verilmelidir. Şuanda Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz her zaman olduğu gibi mazlumdan yanayız. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız. Gazze’deki emekçi kardeşlerimizi de anıyoruz” dedi.