YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 10:55

“AYDIN’DAKİ EVLİ GENÇLERİN ÖNEMLİ SIKINTILARINDAN BİRİ KAYNANA”

A
A
A
“AYDIN’DAKİ EVLİ GENÇLERİN ÖNEMLİ SIKINTILARINDAN BİRİ KAYNANA”

İlginç çalışmaları ve çeşitli tespitleri ile Aydın’da birçok sorunlara çözüm arayan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, her geçen gün artan boşanma vakalarının en önemli nedenlerinden birinin kaynanalar olduğunu söyledi. Aydın ve ülke genelinde meydana gelen boşanmaların birçoğunun basit sebeplerden kaynaklandığını belirten Akşit, “Mutlu bir yaşam sürmek için evlenen gençlerimiz başkasının ağzını bakarak birbirlerini kırmasınlar. Toplumumuzda evliliklerin en önemli sorunlarından bir maalesef kaynana sorunu” dedi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin boşanma davası açan 700 kişiyle yaptıkları ankette, çiftlerin boşanma gerekçelerinin sudan sebepler olduğunun ortaya çıktığını belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, geçtiğimiz yıllara oranla boşanmalarda yüzde 40’lık bir artış olduğunu ve eşlerin sudan sebeplerle bir birine boşanma davası açtıklarının ortaya çıktığının belirlendiğini söyledi. Araştırma sonucunda boşanma nedenlerinin yüzde 30’luk oranın ciddi olduğu yüzden 70’in ise sudan sebeplerden kaynaklandığı belirlendiğini kaydeden Akşit, boşanmalarda en önemli etkenin iletişimsizlik veya yanlış iletişim ve küçük olayları büyütme geldiğinin belirlendiğini hatırlattı.
“KAYNANALAR ARTAN GEÇİM SIKINTISINA TUZ BİBER OLMASIN”
Özellikle ataerkil yaşamın yaygın olduğu yerlerde eşlerin arasının açılmasının en önemli nedenlerinden birinin kaynanalar olduğunu belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, “Maalesef evliliklerde eşlerin arasının açılmasında en büyük etkenlerden biri kaynana sendromudur. Hiçbir erkek annesini kıramaz, ancak bir çok erkek de eşini annesinin yüzünden kırar. Bunlar gerçektir. Eşler ne olur, başkasının ağzına bakarak birbirini kırmasın” dedi.
Fırsat buldukça yeni evlenen gençlere 3 yıldan önce çocuk yapmamalarını da tavsiye ettiğini belirten Akşit, “Yine yaptığı m araştırmalar ve edindiğim tecrübelere göre ayrılıkların büyük çoğunluğu ilk 3 yıl içerisinde gerçekleşiyor. Boşanma hiç kuşkusuz, çocukların başına gelebilecek en sarsıcı olaylardan birisi ve potansiyel olarak onların gelişmelerini ciddi bir biçimde etkileyecek bir dizi değişikliği de beraberinde getirmektedir. Sokağa düşmüş çocukların da yüzde 80-90 ebeynleri ayrılan çocuklardan oluşuyor. Bu nedenle yeni evlenen gençleri ilk 3 yıl çocuk yapmamalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.