GENEL - 15 Temmuz 2019 Pazartesi 11:36

Aydınlı Mehmet Hoca’dan 15 Temmuz mesajı

A
A
A
Aydınlı Mehmet Hoca’dan 15 Temmuz mesajı

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan Aydınlı Mehmet Hoca, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan Aydınlı Mehmet Hoca, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


15 Temmuz’da milletin ferasetiyle bir destan yazıldığını söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca olarak tanınan Mehmet Pala, “O kara gecede yaşananlar demokrasi tarihimize, bir tarafta devletinin yanında olanlar, bir tarafta da hainlerin kucağında oturanlar, bir yanda vatan diyenler, diğer tarafta da hainlerin mücadelesi olarak geçmiştir. Öyle bir gündü ki, vurulanlar korkmadı. Tankların önüne geçenler çekinmedi. ‘Ölürsek cennet bizim, kalırsak devlet’ diyenler yurdun dört bir yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara akın etti. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir destandır 15 Temmuz. Milletimiz, darbeye ve darbecilere geçit vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdı. Çanakkale’de, Sakarya’da tüm dünyaya ne mesaj verildiyse, 15 Temmuz gecesi de tüm dünyaya aynı mesaj verildi” dedi.


15 Temmuz gecesi helikopterlere, uçaklara karşı milletin imanını siper ettiğini söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca, “O kanlı gecede hainlerin çaldıkları silah, uçak ve helikopterlere karşı milletimiz imanını siper etti. Okunan salalarla vatanına, dinine, diline ve demokrasiye sahip çıkmak isteyen milyonlar sokağa döküldü. Milletimizin darbecilere geçit vermemesiyle beraber tüm dünyaya mesaj net bir şekilde verildi. Bu vesileyle hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Aziz milletimizin Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik gününü en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Arabanın üzerine çıktı, hem yaralıları izledi hem sağlık ekiplerini aradı Aksaray’da düğün konvoyunda seyrederken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobilin bahçe duvarına çarptığı kazada 2 kişi ağır yaralandı. Yaralı yakınlarından birisi, kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesi yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, düğün konvoyunda 38 DN 768 plakalı Tofaş marka otomobili ile seyreden M.A. (22), önüne aniden köpek çıkması sonucu direksiyonu kırdı. Sürücünün direksiyonu kırmasıyla araç kontrolden çıkarak yolun kenarında bulunan müstakil evin bahçesine çarptı. Aracın ön kısmının hurdaya döndüğü kazada sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan Osman A. yaralandı. Kazayı fark eden konvoydaki diğer sürücü ve yolcular yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, yaralıların yakınlarından birisi kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısas ürede olay yerine gelen jandarma ekipleri yolda bir başka kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Yardım ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yol üzerinde yaptı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara taşınan yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.