ASAYİŞ - 13 Ağustos 2019 Salı 10:14

Kayıp Gizem, 9 gün sonra ailesine kavuştu

A
A
A
Kayıp Gizem, 9 gün sonra ailesine kavuştu

AYDIN (İHA) – Aydın’da, dondurmak almak için çıktığı evine bir daha geri dönmeyen 17 yaşındaki Gizem Akdağ, 9 gün sonra Söke’de bulunarak ailesine teslim edildi.

AYDIN (İHA) – Aydın’da, dondurmak almak için çıktığı evine bir daha geri dönmeyen 17 yaşındaki Gizem Akdağ, 9 gün sonra Söke’de bulunarak ailesine teslim edildi.



Aydın’ın Efeler ilçesinde, 3 Ağustos’ ta “Dondurma alacağım” diyerek evden çıkan Gizem Akdağ (17) bir daha geri dönmedi. Border Line hastası olan genç kızın kaçırıldığını ifade eden ailesi yetkililerden yardım istedi Görgü tanıklarının ifadesine göre ise genç kız en son Ata Mahallesinde ve İncirliova’nın Acarlar Mahallesinde plakasız kırmızı bir otomobil içerisinde görüldü.


Acarlar Mahallesi’nde yaşayan G.G. tarafından kaçırıldığı öne sürülen Gizem Akdağ’ı bulmak için çalışma başlatıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu, Gizem Akdağ ve G.G.’nin Söke’ye giriş yaptığı belirlendi. Emniyet ekiplerinin bilgi verdiği, Sarıkemer uygulama noktasındaki jandarma ekipleri G.G. ve Gizem Akdağ’ı yakaladı. Gizem’in işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Hakan Şehirli’den 1 Mayıs mesajı Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Şehirli, “1 Mayıs umut dolu bir gün geleceğe dair umutlarımızı birlikte daha güçlü bir şekilde haykırdığımız bir gün” dedi. Şehirli, “Bugün Altıeylül Belediye Başkanı olarak burada olmak sadece benim değil tüm emekçilerin sesi olma sorumluluğunu taşımak demek. Gece gündüz demeden çalışan alın teri döken her bir işçi kardeşim için buradayım. 1 Mayıs tüm dünyada işçilerin, emekçilerin, birlik ve dayanışma günü olarak kutlanır. Ancak bugün benim için sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bir hayatın bir mücadelenin ta kendisidir. Yıllardır sendikada emekçilerin hakkını savunmak için mücadele ettim. İçimdeki adalet duygusu hiçbir zaman susmadı, hiçbir zaman yılmadı. Tehditlere rağmen hiçbir zaman geri adım atmadım. Çünkü biliyorum ki mücadele etmek haklı olduğunu bilmek insanın en temek hakkıdır. Gece gündüz demeden çalışan alın teri döken her bir işçi kardeşim için buradayım. Onların haklarını savunmak en önemli görevimdir. 1 Mayıs umut dolu bir gün geleceğe dair umutlarımızı birlikte daha güçlü bir şekilde haykırdığımız bir gün. Birlikte olduğumuz sürece hiçbir bir zorluk bizi yenemez. Bugün tüm emekçi kardeşlerimin yüreklerine sesleniyorum. Geçmişte yaşadığımız zorluklar ve acılar bizi yıldırmasın. Birlikte omuz omuza vererek daha adil daha insanca bir dünya için mücadeleye devam edeceğiz. 1 Mayıs İşçi Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
Manisa Yunusemre Belediyesinde işçilere 1 Mayıs ikramiyesi Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Belediye Şantiyesi’nde işçilerle buluştu. İmkanları ölçüsünde, işçilere bayrama özel 2 bin TL ikramiye vereceklerini duyuran Başkan Balaban, “Emek en yüce değerdir” dedi. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı işçilerle kutladı. İşçilerle kahvaltı yapan Başkan Balaban’a Eşi Serap Balaban, Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu, Emine Özge Arslan, Haydar İzci, Mehmet Mesut Doğan, MAYEB AŞ Genel Müdürü, Özel Kalem Müdürü Seyit Ali Özmen, Yetkili Sendika Hizmet İş Manisa Şube Başkanı Rahmi Okan Polat, sendika yöneticileri ve birim müdürleri eşlik etti. Kahvaltı sonrası işçilere seslenen Başkan Semih Balaban, bu bayramın önemine dikkat çekti, emeğin ve emekçinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Yunusemre Belediyesi’nde bir ilke de imza atan Başkan Balaban, 1 Mayıs’a özel işçilere 2 bin TL ikramiye vereceklerini açıkladı. ‘Sizlerle olmaktan onur duydum’ Başkan Balaban burada yaptığı konuşmada, “1 Mayıs, emek ve emekçinin dayanışma bayramı. Hepimize kutlu olsun. Sizler emeğinizle, onurunuzla dünyada hayatı döndüren insanlarsınız. Her zaman da emeğe değer veren, yanında olan sosyal demokrat bir dünya görüşü olarak sizlerle beraberiz. Sendikalarımızın da bu mücadelede sizlere çok büyük bir katkısı var. Emekle ilgili kim ne katkı yapıyorsa teşekkür ediyorum. Tek ricamız emeğinizi toplum için en iyi şekilde verin. Sizler kamu görevlisisiniz. Toplum için çalışıyorsunuz. Bugün sizlerle olmaktan hepimiz onur duyduk” diye konuştu. İşçilere 2 bin TL ikramiye müjdesi “Emek en yüce değerdir” diyen Yunusemre Belediye Başkanı Balaban açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Sembolik de olsa 1 Mayıs’ın anısına 2 bin TL ikramiye ödeyeceğiz. Çam sakızı çoban armağanı. Bu da Manisa’da bir ilk. Ekonomik tabloyu düzelttikçe de işçi hakları konusunda önemli adımlar atacağız. Omuz omuza yürüyeceğiz. Ben de bir emek işçisiyim. Uzun yıllar öğretmenlik yaptım. Bu vesile ile bir kez daha 1 Mayıs’ı kutluyorum.” Başkan Balaban ve ekibine teşekkür etti Başkan Semih Balaban’a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Sendika Başkanı Rahmi Okan Polat ise, “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de belki de bir ilk olarak işçinin hakkı hukuku gözetilerek çam sakızı çoban armağanı da olsa ikramiye verildi. Bu ikramiyenin meblağından çok niyeti bizim için daha önemli. Çünkü işçi düşünüldü, işçinin hakkı ve hukuku konusunda bir çaba sarf edildi. Biz inanıyoruz ki, bundan sonraki süreçte de başkanımız ve başkan yardımcılarımız işçinin hakkı ve hukuku konusunda her zaman bizlerin yanında olacaktır. Biz başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından işçileri dinleyen Başkan Balaban, yaşanan sorunları da süreç içerisinde çözmek için çalışma yapacaklarını belirtti.