GENEL - 08 Ekim 2019 Salı 09:05

Kuşadası Belediyesi marka değerlerine sahip çıkıyor

A
A
A
Kuşadası Belediyesi marka değerlerine sahip çıkıyor

Kuşadası Belediyesi, Barlar Sokağı’nın çehresini değiştirmek için harekete geçti.

Kuşadası Belediyesi, Barlar Sokağı’nın çehresini değiştirmek için harekete geçti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “1990’lı yıllarda Kuşadası’nın en önemli cazibe merkezlerinden olan Barlar Sokağı’nı eski günlerdeki canlılığına kavuşturacağız” dedi.


Kuşadası Belediyesi, çarşı ve sokaklarda yaptığı düzenlemelerin ardından, 90 yılların turizm ve eğlence sektöründe marka olan Barlar Sokağı’nı estetik ve modern bir görünüme kavuşturmak için kolları sıvadı. Sokak esnafının talep ve önerileri doğrultusunda projelendirme çalışmalarına başlanan Barlar Sokağı düzenlemesi kapsamında parkeler ve aydınlatma sistemi yenilenecek. Binaların dış cephelerinde düzenleme ve peyzaj çalışması yapılacak. Öte yandan tabelalar belirli bir standarda kavuşturulacak.


Barlar Sokağı projesini yaşama geçirecek olan ekiple makamında bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Barlar Sokağı’nın Kuşadası’nın önemli bir marka değeri olduğuna dikkat çekerek “Kuşadası Belediyesi olarak kentimizin marka değerlerine sahip çıkmaya kararlıyız. Bu kapsamda Kuşadası ile özdeşleşmiş olan Altın Güvercin Beste Yarışması’nı 6 yıl aranın ardından farklı bir konsept ve zengin bir içerikle tekrar yaşama geçirdik. Şimdi de 1990’lı yıllarda Kuşadası’nın en önemli cazibe merkezlerinden olan Barlar Sokağı’nı eski günlerdeki canlılığına kavuşturmak amacıyla çalışmalara başladık. Zemininden dış cephelere kadar bütünüyle yenilenecek olan Barlar Sokağı, 2020 turizm sezonuna estetik ve modern bir görünüme kavuşmuş olarak girecek” diye konuştu.


Kasım ayı sonlarında başlaması planan çalışmaların 2020 turizm sezonu öncesinde tamamlanması planlanıyor. Yeni düzenleme sonrasında Barlar Sokağı’nın yeniden Kuşadası ve ülke turizminde bir destinasyon alanı haline gelmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.