GENEL - 07 Temmuz 2020 Salı 09:39

Nazilli’de belediye personeline korona eğitimi verildi

A
A
A
Nazilli’de belediye personeline korona eğitimi verildi

Nazilli Belediyesi çalışanlarına Hacettepe Üniversitesi Pestisit Araştırma ve Referans Labaratuvarı Öğretim Görevlisi Dr.

Nazilli Belediyesi çalışanlarına Hacettepe Üniversitesi Pestisit Araştırma ve Referans Labaratuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Kalendar Arıkan’ın sunumuyla korona virüs ile mücadele yöntemleri anlatıldı.


Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi seminerinde belediye personeline ‘pestisitler ve pestisit gurupları, vektörlerin halk sağlığı üzerine etkileri, vektör ile mücadele ve çevre, korona virüs ile mücadele yöntemleri ve dezenfektanlar konusunda eğitim verildi.


Hacettepe Üniversitesi Pestisit Araştırma ve Referans Labaratuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Kalendar Arıkan’ın tarafından Belediye Meclis Salonu’nda verilen eğitimde, dünya genelinde ve ülkemizde korona virüs ile mücadele yöntemleri ile dezenfektanların kullanımına ilişkin konular işlendi.


Hizmet içi eğitimlerin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Korona virüs ile mücadelede bize destek veren hem tedarikçi firma hem de değerli tıp uzmanlarından sürecin gelişimi ve ilerlemesiyle ilgili brifingler aldık. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu süreçte hem büyük emek veren personellerimize hem de destek veren hocalarımıza ve tedarikçi firmamıza çok teşekkür ediyoruz. Nazilli’deki vaka sayılarının az olmasında çalışanlarımızın çok büyük katkısı olduğu gibi bu ekibin de çok fazla katkısı olmuştur. Tahmin edilen ikinci dalganın Nazilli’de en az temasla atlatılması için gerekli mücadeleyi şimdiden başlattık. Bilimsel verilerin ışında yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz” dedi.


Personele yönelik eğitim programlarının devam edeceğini belirten Başkan Kürşat Engin Özcan, Dr. Arıkan’a sunumu için teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.