GENEL - 10 Temmuz 2020 Cuma 17:15

Başkan Atabay’dan esnafa destek

A
A
A
Başkan Atabay’dan esnafa destek

Didim Belediye Başkanı A.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ilçemizde hizmet veren berber ve kuaförleri ziyaret ederek işletmelere tek kullanımlık önlük, maske ve dezenfektan desteğinde bulundu.


Korona virüs dönemi sonrası normalleşme sürecinde, ilçedeki berber ve kuaförleri ziyaret eden Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, esnaf ve vatandaşların virüsten korunabilmeleri açısından hijyenik olan tek kullanımlık önlük, maske ve dezenfektan desteğinde bulundu.


İlçede tüm berber ve kuaförleri teker teker ziyaret ederek bol kazançlar dileyen Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, “Vatandaşlarımızın hijyenik ortamda kişisel bakımlarının gerçekleştirilmesi için geçtiğimiz aylarda ilk olarak berber ve kuaförlerimizde dezenfektan işlemleri ve maske dağıtımı gerçekleştirmiştik. Şimdi de tek kullanımlık önlük, maske ve dezenfektan desteğinde bulunuyoruz, halkımızın ve esnafımızın her zaman yanındayız, esnaflarımıza yönelik çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.


Esnaflardan Atabay’a teşekkür


Didim’de bulunan berber ve kuaför esnafları, Korona virüs dönemi sonrası normalleşme süresince, ilçede hizmet veren işletmelere yapılan dezenfektan çalışması, tek kullanımlık eldiven, maske ve önlüklerin dağıtılması gibi her konuda destek olan Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ve ekibine teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Turuş Kaya Mezarlarında kazı ve temizleme çalışmaları başladı Adıyaman’da Roma ve Bizanslılar tarafından kullanılan binlerce yıllık Turuş Kaya Mezarlarının turizme kazandırılması için kazı ve temizleme çalışmaları başladı. Adıyaman-Şanlıurfa Karayolu üzerinde Kuyulu köyü sınırlarında bulunan Turuş Kaya Mezarları’da son üç yılda yapılan temizleme ve kazı çalışmalarında 60 mezar ortaya çıkartıldı. Bu yıl Nisan ayında başlayan kazı çalışmalarında şuana kadar 2 kaya mezar ortaya çıkartılırken, mezarlar yeniden temizleniyor. İlk kazıların 1999 yılında yapıldığı Turuş Kaya Mezarlarının temizleme ve kazı çalışmaları 2021 yılına kadar ara verilmişti. Kommagene Canlandırma Projesi ile 2021 yılında yeniden başlayan çalışmalarda şuana kadar 10 dönümlük alan temizlendi. Mezarlarının içerisindeki taş ve toprak yığınları temizleniyor. Yağmur sularının mezarlara girmesini engellemek için üstte drenaj sistemi yapılıyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının Eylül ayına kadar sürmesi bekleniyor. Adıyaman’ın önemli tarihi yapılarından birisi olan Turuş Kaya mezarlarının her birisinde değişik mimari ve farklı kabartmalar, bezemeler, bukranyumlar bulunuyor. Yaklaşık 2 yıllık kaya mezarların Roma ve Bizans döneminde kullanıldığı biliniyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının başladığını söyleyen Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Turuş Kaya Mezarlarında bu yıl kazıya başladık. 1999 yılında başlayan ve ara verilen kazılar 2021 yılında başladı. 3 yıl aralıksız devam eden kazılarda yaklaşık 10 dönüm bir alan temizliği yapıldı. Temizliğin yanında mezar odalarını ortaya çıkartıyoruz. Önceki dönemde 60 adet kaya mezarı çıkartmıştık, bu yıl ise şuana kadar 2 adet kaya mezarını ortaya çıkarttık” diye konuştu.