GENEL - 27 Ekim 2020 Salı 11:20

Marmaris’te 50 bin metrekare asfalt serimi yapıldı

A
A
A
Marmaris’te 50 bin metrekare asfalt serimi yapıldı

IHAAW112000-GEN/27-10-2020 - Marmaris’te 50 bin metrekare asfalt serimi yapıldı (Fotoğraflı) Güldemet Kızıl MUĞLA (İHA) - Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarına aralıksız devam ederken, kentin üst yapısına yönelik başlatılan yoğun çalışmalar kapsamında 31 Mart 2019 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 50 bin metrekare alana asfalt serimi yapıldı.

IHAAW112000-GEN/27-10-2020 - Marmaris’te 50 bin metrekare asfalt serimi yapıldı (Fotoğraflı) Güldemet Kızıl MUĞLA (İHA) - Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarına aralıksız devam ederken, kentin üst yapısına yönelik başlatılan yoğun çalışmalar kapsamında 31 Mart 2019 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 50 bin metrekare alana asfalt serimi yapıldı. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın öncülüğünde altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda başlattığı üstyapı çalışmalarını yoğun bir tempoda devam ettiriyor. İlçenin farklı mahallelerindeki yol ve caddeler asfalt serim çalışmaları ile yeni ve modern görünümlerine kavuştu. Asfalt çalışmaları kapsamında; Söğüt Mahallesi’nde 8 bin 880, Osmaniye Mahallesi’nde 8 bin 500, Bozburun Mahallesi’nde 11 bin 100, Selimiye Mahallesi’nde 1800, Hisarönü Mahallesi’nde 3 bin 900, Karacasöğüt Mahallesi’nde 6 bin 700, Çetibeli Mahallesi’nde 3 bin 200 ve Beldibi Mahallesi’nde 5 bin 300 olmak üzere toplam 49 bin 300 metrekare alanda asfalt serimi yapıldı. “Üst yapıya ağırlık verildi” Belediye Başkanı Mehmet Oktay, göreve geldiği günden itibaren üst yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ve bizim ihtiyaç olduğunu belirlediğimiz alanlarda çalışmalarımıza başladık. Aradan geçen sürede birçok mahallemizde yol açma, kaldırım, asfaltlama gibi faaliyetler yürüttük. Ayrıca bisiklet yollarının ulaşıma entegrasyonu için de çalışmalar yapılıyor. Hedefimiz tüm sorunları çözülmüş, geleceğe güvenle bakan Marmaris” ifadesini kullandı. (OD-Y) 27.10.2020 11:21:08 TSI NNNN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kartal’da satranç turnuvasında hamleler yarıştı Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı. Turnuvaya yaklaşık 300 öğrenci katılırken, hamleler kıyasıya yarıştı. Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Sanat Akademisi, Türkiye Satranç Federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği ve Türkiye Satranç Federasyonu Kartal İlçe Temsilciliği iş birliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Ailelerin ve çocuk sporcuların büyük ilgi gösterdiği turnuvanın açılışını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar yaptı. “Milli bayramlar onurumuzdur” Satranç turnuvasının açılışında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Milli bayramlar onurumuzdur. Kartal Belediyesi olarak bütün milli bayramlarımızda birçok aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikler arasında olmazsa olmazlardan biri olan da satranç turnuvalarımız. Bugün de 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız adına gençlerimizle bir araya geldik. Geleneksel olarak rutini devam ettiriyoruz. İnşallah bunu daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Bu turnuvada bizim en büyük paydaşımız Satranç Federasyonu. Ben onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kayseri Havalar ısındı, uzmanından ’boğulmayın’ uyarısı geldi AFAD Başkanlığı tarafından Kayseri’de akredite edilen Türkuaz Arama ve Kurtarma Derneği’nin Operasyon Sorumlusu Deniz Temel, havanın ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Temel, "İnsanların daha hassasiyetle davranmaları, daha tedbirli davranmalarını umuyoruz" dedi. Kayseri’de, sualtı ve akarsu arama kurtarma operasyonlarına katılan ve AFAD Başkanlığı tarafından akredite edilen Türkuaz Arama Kurtarma Derneği Operasyon Sorumlusu Deniz Temel; havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek boğulmalara karşı vatandaşları uyardı. Temel; "Malum artık havalar ısınıyor. Isınmaya bağlı olarak da insanların balığa, piknik alanlarına gitmeleri bu dönemde artacaktır. Havalar da 2024 yılında daha erken ısınmaya başladı ve insanlar kendilerini dışarıya atıyor. Hafta sonları da insanlar piknik alanlarında vakit geçirmek için gidiyorlar. İnsanlar hem serinlemek amaçlı, hem balık tutmak amaçlı hem de ırmak ve dere kenarında yürüyüş yaparken suya düşme durumları malum. Bunlara istinaden de biz de arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Bu konuda insanların daha hassasiyetle davranmaları, daha tedbirli davranmalarını umuyoruz. Örneğin balıkçılar güzel oltalar alıyorlar, ciddi paralarla malzemeler alıyorlar ama bir can yeleği veya yüzdürücü almayı akıl edemiyorlar. Bu gibi durumlarda insanların üzerlerinde ekipmanlar olduğunda bu tür olaylarla karşılaşmak daha az olacaktır. İnsanların bilinçlenmesi, tedbirler almaları konusunda bilgilendirmek önemlidir" dedi. Kayseri’de bulunan suların genellikle ’kapalı su’ olduğunun altını çizen ve suya girmenin tehlikelerinden bahseden Deniz Temel, "Bizim bölgemizdeki sular ’kapalı su’ olarak adlandırdığımız sulardır. Buralara girmek tehlikeli ve yasaktır. Her dere ve göl kenarlarında bu tür uyarıcı levhalar mevcuttur. Ama biz insanlar bu levhaları da yıkıyoruz, kurallara uymadan suya giriyoruz. Kayseri’de daha çok Yamula Baraj Gölü, Sarımsaklı Baraj Gölü’nde yabancı uyruklu insanlar hem bölgeyi bilmedikleri hem de kuralları tanımadıkları için daha kontrolsüz davranmaktalar. Geçen yıllardaki boğulma oranlarına baktığımız zaman çıkarttığımız kazazedelerin çoğu yabancı uyrukluydu. Bu konuda daha tedbirli davranılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir’den ‘Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı’ semineri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Kamu kurum kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği içerisinde çeşitli konularda eğitimler düzenleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı gerekli hazırlıklar ve tedbirler kapsamında da eğitim ve seminerlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, kentte yaşayan tüm vatandaşların afetlere karşı bilinç düzeyini arttırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, engelli bireyleri de unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, seminer konuşmacısı Prof. Dr. Onur Kurt, Büyükşehir Belediyesi personelleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar katıldı. Katılımcıların, engelli bireylere afet hazırlığı nedir, nasıl yapılır, aşamaları nelerdir, bir engelli bireyin afete hazırlanması için neler yapması gerekir gibi konularında fayda saylayabilecekleri bilgi, beceri ve donanımı kazanmaları hedeflenen seminerde, Prof. Dr. Onur Kurt katılımcılara önemli bilgiler verdi. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenen eğitim ile seminere katılan personellerin bir engelli vatandaş ile buluşarak afet hazırlığı yapması planlanıyor.