SPOR - 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:55

Kartal’da satranç turnuvasında hamleler yarıştı

A
A
A
Kartal’da satranç turnuvasında hamleler yarıştı

Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı. Turnuvaya yaklaşık 300 öğrenci katılırken, hamleler kıyasıya yarıştı.


Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Sanat Akademisi, Türkiye Satranç Federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği ve Türkiye Satranç Federasyonu Kartal İlçe Temsilciliği iş birliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Ailelerin ve çocuk sporcuların büyük ilgi gösterdiği turnuvanın açılışını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar yaptı.



“Milli bayramlar onurumuzdur”


Satranç turnuvasının açılışında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Milli bayramlar onurumuzdur. Kartal Belediyesi olarak bütün milli bayramlarımızda birçok aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikler arasında olmazsa olmazlardan biri olan da satranç turnuvalarımız. Bugün de 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız adına gençlerimizle bir araya geldik. Geleneksel olarak rutini devam ettiriyoruz. İnşallah bunu daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Bu turnuvada bizim en büyük paydaşımız Satranç Federasyonu. Ben onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Kartal’da satranç turnuvasında hamleler yarıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mili taekwondoculardan 6 madalya Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde milli sporcular, 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 6 madalya kazandı. 19 yaşındaki sporcu Furkan Ubeyde Çamoğlu, Avrupa şampiyonu oldu. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde Türkiye’yi taekwondo ve para taekwododa 4’er olmak üzere 8 sporcu temsil etti. Taekwondocular, 1 altın, 3 gümüş madalya kazanırken, para taekwondocular günü 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. -Furkan Ubeyde Çamoğlu’ndan altın madalya Milli taekwondoculardan erkekler 54 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu altın, 63 kiloda Hakan Reçber, kadınlar 49 kiloda Merve Dinçel Kavurat ve 73 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar gümüş madalya kazandı. Furkan Ubeyde Çamoğlu, erkekler 54 kilo ilk turda Fransa’dan Amine Boukarnia’yı, ikinci turda Sırbistan’dan Relja Ivkovic’i, çeyrek finalde İsrail’den Tom Paschovsky’i, yarı finalde Hırvatistan’dan Josip Teskera’yı mağlup ederek finale yükseldi. 19 yaşındaki sporcu finalde Yunanistan’dan Konstantinos Dimitropoulos’u yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Erkekler 68 kiloda mücadele eden Hakan Reçber, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İngiltere’den Jamie McIntosh’u, çeyrek finalde İtalya’dan Daniel Lo Pinto’yu, yarı finalde ise Danimarka’dan Tobias Hyttel’i mağlup ederek adını finale yazdırdı. Avrupa ve dünya şampiyonu sporcu finalde Macaristan’dan Omar Gergely Salim’a sakatlık yaşadığı maçta mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 49 kiloda tatamiye çıkan Merve Dinçel Kavurat, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İngiltere’de Jodie McKew’i, çeyrek finalde Danimarka’dan Jade Theresa Castillo’yu, yarı finalde Hırvatistan’dan Bruna Duvancic’i yenerek finale yükseldi. Avrupa ve dünya şampiyonu sporcu finalde İspanya’dan Adriana Cerezo Iglesias’a mağlup olarak şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı. Kadınlar 73 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar, ilk turda Portekiz’den Joana Costa Cardoso’yu, çeyrek finalde Çekya’dan Iveta Jirankova’yı, yarı finalde ise Almanya’dan Yanna Scheneider’i mağlup ederek finale yükselmeyi başardı. 19 yaşındaki sporcu finalde dünya 1 numarası Fransa’dan Althea Laurin’e 2-1 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Para taekwondo Erkekler K44 58 kiloda Türkiye’yi eden Ali Can Özcan, çeyrek finalde İspanya’dan Rachid El’i, yarı finalde bireysel sporcu Askhat Akmatov’u geçerek finale yükseldi. Finalde İsrail’den Asaf Yasur’a mağlup olan sporcu şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı. Kadınlar K44 47 kiloda tatamiye çıkan Nurcihan Ekinci, çeyrek finalde bir diğer sporcu Büşra Emire’yi yenerken, yarı finalde bireysel sporcu Dzhetsun-Sholbana Kara-Ool’a yenilerek bronz madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın ikinci gününde 4 taekwondo ve 4 para taekwondocu madalya mücadelesi verecek.
Kars Milli boksör Erdemir, okulunda sevgiyle karşılandı Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olan Tuğrulhan Erdemir, Kars’ta okuduğu üniversite, hocaları ve sınıf arkadaşları tarafından sevgiyle karşılandı. Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olan Kafkas Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Tuğrulhan Erdemir, geldiği Kars’ta hocaları sınıf arkadaşlarını ziyaret etti. Milli sporcu Tuğrulhan Erdemir’i Dekan Prof. Dr. Engin Kılıç, fakülte hocaları ve öğrenciler karşılandı. Tuğrulhan Erdemir’i aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kılıç, “Bugün çok önemli bir güne tanıklık ediyoruz. Daha önce dünya şampiyonu olmuş, Akdeniz Olimpiyat Şampiyonası yaşamış, bir arkadaşımızı, öğrencimizi burada Büyükler Avrupa 3’üncüsü olarak karşılamaktan büyük bir mutluluk, bir o kadar da onur duyuyorum. Tabi içimizden çıkan bu toprağın insanı, sizin arkadaşınız. Bu başarıya imza atmış, sizlerin de dualarıyla, desteğiyle buralara gelmiş bir arkadaşımız, ben kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devam etmesini canı gönülden diliyorum” dedi. Daha sonra söz alan Tuğrulhan Erdemir, “İnşallah ülkemiz için, şehrimiz için olimpiyatlarda madalya almak istiyorum. Bu doğrultuda çok emek verdim. 16 yıldır bu sporun içerisindeyim. Bir çok madalya aldım. İnşallah bundan sonrada en iyi şekilde ülkemi temsil ederim, madalya alırım” diye konuştu. Öte yandan Erdemir’in Antrenörü Vedat Demirkol ve Öğretim Görevlisi Kıvanç Buru, Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya için çalışmalara başladıklarını kaydettiler. Arkadaşlarıyla bir araya gelen milli sporcu Erdemir, arkadaşlarıyla hasret giderdi. Tuğrulhan Erdemir Temmuz ayında Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi ve Kars’ı temsil edecek.