GENEL - 30 Ekim 2020 Cuma 12:07

Başkan Çerçioğlu, SMA hastası Doğu bebeğe destek istedi

A
A
A
Başkan Çerçioğlu, SMA hastası Doğu bebeğe destek istedi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, SMA hastası Doğu bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın toplanabilmesi için çağrıda bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, SMA hastası Doğu bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın toplanabilmesi için çağrıda bulundu.


Bu yılın başında tip 1 SMA teşhisi konan 14 aylık Doğu bebek, ABD’de tedavisinin yapılabilmesi için yardım bekliyor. Doğu bebek için gerekli miktarın büyük bir çoğunluğu toplanırken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gerekli 2.4 milyon dolardan kalan 160 bin doların da toplanabilmesi için sosyal medya hesapları üzerinden yardım çağrısında bulundu. Başkan Çerçioğlu, "Bizce her insan hayatının bir döneminde bir canın kahramanı olmuştur. Şimdi de Doğu bebek için kahramanlıkta bulunma zamanı. Doğu bebeğin kahramanı biz olalım" ifadelerini kullandı.


Doğu bebeğin sadece ABD’de yapılabilen ve başarı oranı yüzde 95 olan gen nakli tedavisi görmesi gerekiyor. Şimdiye kadar ilaç tedavisi gören Doğu bebek, SMN2 genindeki bozukluk nedeniyle sağlığına kavuşabilmek için bu tedaviye ihtiyaç duyuyor. Ayrıca Doğu bebek motor nöronlarını kaybetmemesi için de her gün saatlerce fizik tedavi görüyor.


Başkan Çerçioğlu, SMA hastalarında ilk iki yaşta ölüm oranının çok yüksek olmasından kaynaklı Doğu bebeğin tedavisinin bir an önce yapılması gerektiğinin altını çizdi. İşlevini yitiren motor nöronlarının yerine gelmemesi sebebiyle Doğu bebeğin tedaviyi bir an önce almasının hayati olduğunu hatırlatan Başkan Çerçioğlu, herkese destek olma çağrısında bulundu.


Başkan Çerçioğlu, "İhtiyacı olana her zaman yardım elini uzatan, güzel ülkemin iyi kalpli insanları; minik bir hayata umut olmak bizlerin elinde. SMA hastası Doğu bebek hayata tutunabilmek için desteklerinizi bekliyor. Hep birlikte çocuğumuzun şifa bulması için yardım kampanyasına destek olalım. Doğu’nun kahramanı ve şifası biz olalım" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de binlerce Türk bayrağı dağıtıldı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Terme Belediyesi, esnaf ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza şanlı bayrağımızı dağıtarak bayramın coşkusunu paylaşıyoruz” dedi. Terme’de sokaklar, 19 Mayıs öncesinde Türk bayraklarıyla donatıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla Terme’de esnaf ve vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımına kendisi de katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’yi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz” diye konuştu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk bayrağı bizim en kutsal varlıklarımızdan biridir. Önceden bayramlarda vatandaş olarak bayrak asardık, ancak bu geleneği kaybetmeye başladığımızı gözlemledim. Bu nedenle esnafımıza küçük bir hatırlatma yapmak amacıyla Terme Belediyesi olarak bayrak dağıtıyoruz. Bayramlarımızın öncesinde ilçemizi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza sahip çıkarak, bayramlarımızın coşkusunu birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kul, bayramın önemine dair yaptığı açıklamada, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gençlik, bu mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bizler, bu bayramı coşkuyla kutlayarak geleceğimizi aydınlatmak için çalışmalıyız. Milli bayramlarımız ve Türk bayrağı, bu mücadeledeki kararlılığımızın ve birliğimizin simgesidir. Bugün, bu bayrağı gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.