YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 20:04

AKŞİT, “BİZ SİYASETİ ÇOCUKLARIMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN YAPIYORUZ”

A
A
A
AKŞİT, “BİZ SİYASETİ ÇOCUKLARIMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN YAPIYORUZ”

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gürdal Akşit, AK Parti’li kadınlar olarak çocuklar ve Türkiye için siyaset yaptıklarını belirterek, “AK Parti, kadını toplumda figüran olarak değil toplumun en değerli unsurlarından bir tanesi olarak görmektedir” dedi.
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı’nın 3. olağan kongresi yapıldı. Aydın Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongreye AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Nur Özkaya, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş, İl Başkanı Sadık Atay, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ile birlikte partililer katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından başkanlık seçimine geçildi. Tek listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Demek Pilevneli yeniden başkanlığa seçildi. Seçimin ardından solonu dolduran partililere teşekkür eden Demet Pilevneli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye sevgisinden güç aldıklarını belirterek yeni başarılara imza atmak için çalışacaklarını söyledi.
Dünyada etkili olan ekonomik krizi Türkiye’nin çok rahat atlattığını ifade eden AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, “Bunda hamım kardeşlerimizin payını inkar edemeyiz. AK Parti’de kadın oy toplayan veya vitrin malzemesi obje yada figüran değil siyasetin inceliklerini yakalamış, enerjisini teşkilatlarımıza aktaran değerli unsurlardır. Biz AK Parti’li kadınlar, milletimizin bütün hassasiyetlerini ve beklentilerini bilerek, çocuklarımızın yarınlarını sağlam temellere oturmak için yapmaktayız. Ülke mesellerini çok iyi bildiğimiz için bu meselelerle yüzleşme cesaretine, bu güçlükleri açma azmine sahip olduğumuza inandığımız için buradayız. Çocuklarımızın daha mutlu, kadınların ve tüm aile bireylerinin daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye’de yaşaması ideali için buradayız. Biz inanıyoruz ki her türlü sorunun çözülme yeri siyasettir ” diye konuştu.
AK Parti Kadın Kollarının üye sayısı ve faaliyetleriyle tüm dünyanın takdirini toplayan büyük bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini savunan Akşit, şöyle konuştu: “2 milyon 100 bin üyeyi aşmış bir sivil toplum örgütü olarak, dünyanın en büyük siyasi örgütü olarak herkese parmak ısıttıran, dudak ısıttıran, yabancıların hayretle izlediği bir siyasi yapıyız. Bizler siyaseti kadın, çocuk ve ailenin daha da güçlenmesi, yarınlara daha da umutlu bakılabilmesi için yapıyoruz. Bugün siyasetteki kadın sayısı artmıştır. Meclise baktığımızda 79 kadın milletvekili var. İftiharla ifade ediyorum ki bunun 46’sı AK Partili kadın milletvekilidir. Bu bizim için yeterli değil elbette. Türkiye nüfusunun yarısını teşkil eden kadınlarımızın hak ettiği yerlere gelmesi için AK Parti olarak çalışıyoruz. AK Parti, kadını toplumda figüran olarak değil toplumun en değerli unsurlarından bir tanesi olarak görmektedir”
Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan sayım sonuçlarına göre Demet Pilevneli, üçüncü kez AK Parti Kadın Kolları Aydın İl Başkanlığına seçildi. Demet Pilevneli başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Alev Oya Özüer, Gülhis Yörük, Gönül Seçim, Mehtap Gülşen, Sevil Öztürk, Şenay Ünal, Nural Türkmen Alp, Arife Şahingöz, Filiz Aktemur.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.