GENEL - 20 Ocak 2021 Çarşamba 09:22

ADÜ öğretim elemanlarının editörlüğünü yaptığı kitap yayımlandı

A
A
A
ADÜ öğretim elemanlarının editörlüğünü yaptığı kitap yayımlandı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özdemir ve Öğr. Gör. Mümin Eser’in editörlüğünü yaptığı Covid-19 Pandemi Sürecinin Sosyo-Ekonomik ve Politik Etkileri adlı kitap, ‘Covid-19 Sürecinin Ekonomide Turizm Sektörüne Etkileri’ bölümü ile birlikte yayımlandı.



Prof. Dr. Abdullah Özdemir ve Öğr. Gör. Mümin Eser kitapta, ‘Salgınlar, tarihsel süreçte nasıl ve nerelerde ortaya çıktı?’ ‘Toplum üzerinde ne gibi değişikliğe neden olacak?’ ‘Uluslararası ilişkilerimizi nasıl etkileyecek?’ ‘Ekonomi politikaları nasıl değişiklik gösterecek?’ ‘Virüsün özellikle sağlık, tarım, turizm, işgücü, finansal piyasalar, dış ticaret, enerji, işletme yönetimi, pazarlama ve girişimcilik üzerinde etkileri nasıl ortaya çıkacak?’ sorularına yanıt aradıklarını ve bu konuları ele alan çalışmaları ‘Covid-19 Pandemi Sürecinin Sosyo-Ekonomik ve Politik Etkileri’ adı altında bir araya getirdiklerini ifade ettiler.



Prof. Dr. Abdullah Özdemir ve Öğr. Gör. Mümin Eser, okuyucuların beğenisine sundukları kitabın, akademiye ve insanlığa katkı sağlaması dileğinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Büyükşehir; TBB Dergisi’ne örnek oldu Kayseri Büyükşehir Belediyesi; belediyelerin çatı kuruluşu olan Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) süreli yayını olan İller&Belediyeler Dergisi’nde TBB Başkanı Yücel Yılmaz’ın ifadesi ile ‘hayata geçirilen iyi uygulamalara’ örnek teşkil etti. Kayseri’de olduğu kadar farklı illerde de yankı uyandıran proje, faaliyet ve yatırımları ile gündeme gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, uzmanlar, akademisyenler ile kurum ve kuruluşların yayınlarına konu oluyor. Bu çerçevede Türkiye’de belediyelerin çalışmalarına destek olan, belediyeciliğin ve yerel hizmetlerin gelişmesine yardımcı olacak konularda, rehberlik etmek, danışmanlık hizmeti vermek, uygulamada karşılaşılan sorunlarla ilgili görüş oluşturmak, belediyelerin menfaatlerini korumak ve bu amaçla gerektiğinde dava açmak gibi önemli görevleri üstlenen TBB’nin süreli yayınında Kayseri Büyükşehir Belediyesi iyi uygulama örneği kapsamında yer aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı’ konulu seminer ile TBB’nin İller&Belediyeler Dergisi’nin son sayısında yer alan Büyükşehir Belediyesi, TBB Başkanı Yılmaz tarafından şu sözlerle ifade edildi; “Dergimiz yeni sayısında Kayseri’den Antalya’ya ülkemizin farklı şehirlerinde hayata geçirilen iyi uygulamalara yer vererek belediyelerimizin dirençlilik, çevre, enerji verimliliği ve sosyal çalışmalarını duyurmaya da gayret ettik.” TBB’nin dergisi İller&Belediyeler, ‘Deprem ve Acil Durum Planlamaları’ ana temalı son sayısında, 5 şehrin belediyesi ‘İyi Uygulama’ teması ile yer aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi’nin yer aldığı ‘İyi Uygulamalar’ bölümündeki 5 ilden birisi de Kayseri Büyükşehir Belediyesi oldu.
Denizli Kaymakam Akbulut, Işıklı Gölündeki turları denetledi Denizli’nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölünde nilüfer turlarının başlamasıyla Beydilli ve Seraserli mahallelerini ziyaret eden İlçe Kaymakamı Hasan Akbulut, inceleme ve denetlemelerde bulundu. Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlalarında tekne turları başladı. 1 Haziran’da başlayan turlarla birlikte gölde tekne turu yapılan Beydilli ve Seraserli mahallelerini ziyaret eden Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut tekne sahipleri ve bölgede satış yapan esnafla bir araya geldi. Kaymakam Hasan Akbulut’a İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ali Çolak ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hamid Çakal eşlik etti. Beydilli mahallesi ziyaretinde tekne sahipleri ile bir süre sohbet eden Kaymakam Hasan Akbulut yoğun geçecek turlarda tekne kullananları, misafirlere yaklaşım ve tur esnasında güvenlik konusunda dikkatli olmaları için uyardı. Bölgede gıda satışı yapan esnaflarla da bir süre görüşen Kaymakam Akbulut, daha sonra jandarma komutanlığına ait bot ile göle girerek teknelerin tur güzergahlarını denetledi. Teknecilerin güzergah dışına çıkma konusunda duyarlı olmasını isteyen Akbulut, sezon boyunca Jandarma timlerinin göl içinde devriye görevi yapacağını hem güvenlik hem de güzergah konusunda duyarlı olacaklarını belirtti. Kaymakam Hasan Akbulut ve beraberindekiler daha sonra bot ve tekneler ile gölün diğer tarafında bulunan ve tekne turları yapılan Seraserli ve Sundurlu mahallelerindeki iskeleleri denetledi.
Edirne Kedi ve köpekleri için bahçeli ev kiraladılar, hepsinin ayrı odası var Edirne’de yaşayan çift, sahiplendikleri 9 köpek ve 3 kedinin daha iyi şartlarda yaşaması için bahçeli müstakil ev tuttu. Devlet memuru olan çift lojmanda yaşadığı için ayrı bir ev tutmaya ihtiyaçları yokken, kiraladıkları evi hayvanların ihtiyacına göre düzenleyip hepsine ayrı ayrı odalar yapıp aylık yaklaşık 10 bin lira harcıyor. Edirne’de yaşayan Fitnat Şebnem Dağ ve Serkan Dağ çifti, pandemi döneminde sokağa terk edilen sokak hayvanlarını sahiplenmeye başlayınca hayatlarında yeni bir serüven başladı. Pandemi öncesi iki köpeğe sahip olan çift, pandemi döneminde bir köpek daha sahiplenince bir ev kiralamaya karar verdi. Kiralık eve ihtiyaçları yok, her şey sahiplendikleri kedi ve köpekler için İnfaz Koruma Memuru Serkan Dağ, ailesiyle birlikte lojmanlarda yaşadığı için kiralık eve ihtiyaçları olmamasına rağmen, sahiplendikleri köpeklerin daha iyi şartlarda yaşaması düşüncesiyle Edirne’nin Yeniimaret Mahallesi’nde bahçeli ev kiraladı. Kiraladıkları evi köpeklerin ihtiyaçlarına göre düzenleyen Dağ çifti, ilerleyen günlerde hasta ve yaralı kedi ile köpekleri de sahiplenmeye başladı. Zaman içerisinde 9 köpek ve 3 kedi sahiplenen çift, köpekler için bahçede paletlerden ayrı ayrı odalar yapmaya başladı. Hepsine ayrı odalar hazırladılar Köpeklerin hepsine ayrı odalar hazırlayan çift, kedileri de evin içinde bakıyor. İlerleyen zamanda lojmandan çok kiraladıkları evde kedi ve köpeklerle yaşamaya başlayan Dağ çifti, günün ilk ışıklarında saat 06.00’da uyanıp köpekleri gezdiriyor. İşe giderken köpekleri bahçeye alıp odalarına koyan çift, akşam iş çıkışı yine köpeklerinin yanına geliyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar kedi ve köpekleriyle zaman geçiren çift, sokak kedilerinin de heyecanla beklediği aile oldu. "Çocuğumuz gibiler, aylık 10 bin lira harcıyoruz" Evin kirasıyla birlikte ayda 10 bin lira giderlerinin olduğunu anlatan aile, sahiplendikleri kedi ve köpeklerin yanı sıra kapı önünde de birçok kedi ve köpeğe baktıklarını söyledi. Kedi ve köpekleri 10-15 günlükken sahiplendikleri için birlikte büyüdüklerini söyleyen Fitnat Şebnem Dağ, "Eşim devlet memuru, lojmanda ikamet ediyoruz. Başka bir yer kiralamaya ihtiyacımız yok. Sahiplendiğimiz canlar için bir kiralık ev tutmak zorunda kaldık. Evi kiralayınca hasta olup tedavisini yaptırdığımız, kapımıza gelen engellilerle beraber sayı hızla arttı. Kapı önüne gelen kedi ve köpekler oldu. Şu an 9 köpek ve 3 kedimiz var. Kapı önünde baktıklarımız hariç. Kirayla beraber aylık giderimiz 10 bin lira. Onlar bizim çocuğumuz gibi, sevgi ve emek veriyoruz. Çoğu 10-15 günlükten beri bizimle."