GENEL - 28 Şubat 2021 Pazar 13:14

Efeler’in yol ekiplerinden hafta sonu mesaisi

A
A
A
Efeler’in yol ekiplerinden hafta sonu mesaisi

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki mahallelerde gerçekleştirdiği yol yenileme çalışmalarını hızla tamamlayabilmek için, Cumartesi ve Pazar günleri de yoğun mesai harcıyor.

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki mahallelerde gerçekleştirdiği yol yenileme çalışmalarını hızla tamamlayabilmek için, Cumartesi ve Pazar günleri de yoğun mesai harcıyor.


Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri çalışmalarına hız verdi. Hasanefendi-Ramazan Paşa Mahallesi Münir Özkul Sokak’taki esnafın talebi üzerine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, söz konusu sokakta yol yenileme çalışmalarını hızla gerçekleştiriyor.


Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları, Işıklı Mahallesi Cami Yolu Mevkii’nde de parke taşı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Işıklı Mahalle Muhtarı Ercan Özçineli, mahallesindeki çalışmaları ziyaret ederek, “Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a ve belediye ekiplerine çok teşekkür ederiz. Işıklı Mahallemizde Cami Yolu Mevkii’nde bulunan yolumuzun parke taşları sökülmüş ve zarar görmüş durumdaydı. Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’dan yolumuzun yenilenmesini talep ettik. Başkanımızın talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri talebimizi hızla yerine getirmek için hafta sonları da mesai harcamaya devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.