GENEL - 03 Mart 2021 Çarşamba 16:23

Efeler Belediyesi ile ADÜ arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı

A
A
A
Efeler Belediyesi ile ADÜ arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı

Efeler Belediyesi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi arasında, ADÜ Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencilerinin halk sağlığı stajları için eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Efeler Belediyesi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi arasında, ADÜ Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencilerinin halk sağlığı stajları için eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Özkısacık arasında gerçekleşen imza törenine, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Abacıgil, Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Nazlı Gülriz Çeri katıldı.


Efeler Belediyesi’nde gerçekleşen Eğitim İşbirliği Protokolü ile; ADÜ Tıp Fakültesi’nde mezuniyet öncesi eğitim gören altıncı sınıf (intörnlük) öğrencilerinin, ilgili eğitim müfredatı gereğince halk sağlığı stajları kapsamında, Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ziyaretleri ve eğitimleri sağlanacak.


İmza töreninde konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Tıp Fakültesi Dekanı ve Öğretim Üyelerine teşekkür ederek, “Halkımıza yapmış olduğumuz sağlık hizmetlerimizde, onların hayatlarını nasıl kolaylaştırdığımızı, sağlıklı bir ortamda yaşamalarına nasıl katkı sağladığımızla ilgili olarak, öğrencilerimizin bu konularda bilgilenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitimlerine katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta din görevlilerine seminer verildi Sivas İl Müftülüğü ev sahipliğinde din görevlilerine yönelik “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtımı" ve “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı, ilçe müftüleri, din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya "Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Bizler de birer din gönüllüsü olarak bu hizmetlere sahadaki çalışmalarımızla her daim katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum ve mağdur kardeşlerimize el uzatmak için Başkanlığımızın koordinesiyle tüm personel olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı ise katılımcılara 2024 yılı yaz Kur’an kursları ve vekalet yoluyla kurban bağışı kampanyası hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Arı konuşmasında 2023 yılında 47 ülkede yaklaşık 35 milyon kişiye kurban eti ulaştığını belirterek hedeflerinin daha çok ihtiyaçlı kişiye kurban eti ulaştırmak olduğunu sözlerine ekledi.