YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 13:21

POLİS EMNİYET MÜDÜRÜNÜ GÖZALTINA ALARAK SINAV VERDİ

A
A
A
POLİS EMNİYET MÜDÜRÜNÜ GÖZALTINA ALARAK SINAV VERDİ

Aydın’da geçtiğimiz günlerde göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ilginç bir sistemle polis teşkilatının eksikliklerini belirledi. Kendisini şüpheli şahıs olarak ihbar eden Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, meslektaşları tarafından kısa sürede yakalanarak üzerinde taşıdığı ruhsatlı silahına el konuldu. Polislere yakalandıktan sonra sadece ‘Susma hakkımı kullanmak istiyorum” diyen Müdür, kısa sürede personelin ve teşkilatın tüm yanlış ve doğrularını belirledi.
Aydın’da geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Emniyet Müdürü Turan Temel, gece Adnan Menderes Bulvarı’nda bir apartmanın 3. Katına çıkarak saat 22.48’de 155 polis imdat hattını arayıp kendi eşkaline uyan şahsı şüpheli şahıs olarak ihbar edip hemen 3. Kattan aşağıya inip bulvar üzerinde yürümeye başladı. Kısa süre sonra olay yerine gelen ekiplerin biri Apartman’da çalışma yaparken, diğer ekipler de bulvar üzerinde ve ara sokaklarda şüpheli şahsı aramaya başladılar.
“POLİS, MÜDÜRÜN RUHSATLI SİLAHINA EL KOYDU”
Bu arada bölgedeki ekipler de haber merkezinin anons ettiği eşkale uyan Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel’i yakaladı. Hemen şüpheli buldukları emniyet müdürünün üzerini arayan polisler, müdürün üzerindeki adına ruhsatlı tabancasını yakalayınca, merkeze anons edip şüpheli şahsı yakaladıklarını ve üzerindeki bir adet silahı da aldıklarını belirttiler. Karşılarındaki şüpheli buldukları şahsın Emniyet Müdürü olduğundan habersiz olan polisler, emniyet müdürünü hemen ekip arabasına alarak ilk bilgileri toplamak için Emniyet Müdürü Temel’e bazı şeyler sormaya başladılar.
“TANINMAMAK İÇİN SUSMA HAKKINI KULLANDI”
Rolünü gayet iyi yapan Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, polislerin kendisini sesinden de tanıması ihtimaline karşın sadece ‘Susma hakkımı kullanmak istiyorum” dedikten sonra bir daha hiçbir şey konuşmadı. Ve sadece personelinin çalışma şeklini ve polislerin davranışlarını izledi.
“POLİSLER, MÜDÜRÜLERİNİ GÖZALTINA ALDIKLARINI ÖĞRENİNCE ADETA ŞOK OLDU”
Bir müddet sonra bölgeye gelen ekiplerden birinde görev yapan polislerden birinin Emniyet Müdürü’ne ‘Müdürüm’ diye hitap etmesi üzerine her şey ortaya çıktı. Müdürlerini gözaltına alan polisler ise adeta şok oldu.
Aydın’da göreve başladıktan sonra polisin çalışmasını yerinde görmek ve her şeyin daha doğal olmasını sağlamak için böyle bir uygulama yaptığını belirten Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, tespit ettiği eksiklikler üzerinde hemen çalışmaların başladığını belirterek “Polis teşkilatı olarak halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek için varız. Ancak bu hizmetin şekil ve yöntemi yasalarla belirlenmiştir. Biz yasa neyi emrederse onu yapmak zorundayız. Bu manada Aydın’da göreve başladıktan sonra bu uygulamayı yaptım. İhbarı yapmadan önce üzerime devletin bana verdiği silahı değil, kendime ait olan ruhsatlı silahımı üzerime aldım. Çünkü devletin bana verdiği silah üzerinde polis yazıyor. Daha sonra şehrin en işlek yerlerinden ve kalabalığın yoğun olduğu Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bir apartmanın 3. Katında kendimi ihbar ettim ve hemen apartmandan çıkıp bölgeden uzaklaştım. .Aslında polisimiz kısa sürede beni yakaladı. Ancak arama sistemlerinde eksiklik buldum. Üzerimdeki tabancayı bulup aldılar ama daha detaylı aramaları gerekiyordu. Üzerimde başka bir şey de olabilirdi. Doğru uygulamaların yanında yanlışlar da var. Tespit edilen yanlışlarla ilgili eğitim çalışması yapıldı” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir