EKONOMİ - 26 Temmuz 2021 Pazartesi 14:03

Ata tohumları, Halk Ege Et tezgahlarında yerini aldı

A
A
A
Ata tohumları, Halk Ege Et tezgahlarında yerini aldı

Ata Tohumlarından üretilen sağlıklı sebze ve meyvelerin gelecek nesillere aktarılması projeleri yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşları bu sebzelerle buluşturuyor.

Ata Tohumlarından üretilen sağlıklı sebze ve meyvelerin gelecek nesillere aktarılması projeleri yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşları bu sebzelerle buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin üretim alanlarında geleneksel yöntemlerle üretilen yaz ürünleri, yine Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Halk Ege Et’te vatandaşların beğenisine sunuldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, aroması ve tadı akıllardan çıkmayan sebzeler için bütün vatandaşları Halk Ege Et marketlerine beklediklerini söyledi.


Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın ve İzmir’de 15 şubesi olan Halk Ege Et’te sağlıklı, ekonomik, kaliteli, hijyenik et ve et ürünlerinin yanında Ata Tohumlarından üretilen sağlıklı sebzeleri de vatandaşlarla buluşturuyor. Sandıklarda saklanan tohumlardan üretilen Aydın karası patlıcandan Bozdoğan acı biberine, pembe domatese geleneksel yöntemlerle üretilen sebzeler satışa sunuldu. Özellikle kendi çocukluklarında tadına bakıp unutamadıkları aromayı ve tadı çocuklarına da tattırmak isteyen ailelerin tercih ettiği sebzeler, lezzet düşkünlerinin de vazgeçemedikleri arasında.


“Tohum almayı unutmayın”


Başkan Özlem Çerçioğlu hasadın hemen ardından taze taze Halk Ege Et marketlerine getirilen sebzeleri Aydınlılarla ve İzmirlileri buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden ederken "Sağlıklı gıdaya ulaşmak herkesin hakkı. Geleneksel yöntemlerle ürettiğimiz Ata Tohumlarından sebzeleri özellikle çocuklarımız için üretiyoruz. Bizlerin bildiği tatları onların da tatmalarını istiyoruz. Bunun yanında bu sebzeleri satın alan vatandaşlarımızın alacakları tohumları kendi bahçelerinde, balkonlarında yaşatabileceklerini de hatırlatmak isteriz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.