EĞİTİM - 25 Eylül 2022 Pazar 15:24

Vali Aksoy, Trabzon’da yaptırdığı anaokulunun açılışını gerçekleştirdi

A
A
A
Vali Aksoy, Trabzon’da yaptırdığı anaokulunun açılışını gerçekleştirdi

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, ailesi ile birlikte Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde anne ve babasının adına yaptırdıkları anaokulunun açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, ailesi ile birlikte Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde anne ve babasının adına yaptırdıkları anaokulunun açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.



Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve ailesi Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi’nde anne ve babalarının isimlerini yaşatmak için anaokulu yaptırdı. Yapımı tamamlanan 2 katlı ve 2 derslikli anaokulu, düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Vali Aksoy, anaokulunun açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte gerçekleştirdi.



Mülkiyeti maliye hazinesine kayıtlı arazide yapılan anaokulunun açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, merhum Aslan Aksoy’un eşi Hatice Aksoy, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.



Bir süre önce hayatını kaybeden babalarının adlarını yaşatmak istediklerini söyleyen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Bir vali olarak bu zamana kadar hep hayırseverlerimizle protokoller imzaladık. Ancak bugün protokolün hayırsever tarafında bulunmak ayrı bir heyecan oldu. Bundan çok büyük mutluluk duyduk. Annemize danışarak ailece aldığımız bu kararla babamızın ve annemizin adını bu vesile ile yaşatmayı düşündük. Köprübaşı Hatice-Aslan Aksoy Anaokulu’nun açılışına katılarak, mesaj ve çiçek göndererek, bu mutluluğumuza ortak olan bakanlara, valilere, milletvekillerine, BBB’na, adli ve mülki camiaya, belediye başkanlarına, kurum müdürlerine, dost, akraba ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.



Bin 190 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen anaokulunun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Soylu, Vali Aksoy ve beraberindekiler okulu gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik AK Partili belediye başkanları ilçelerin talepleri bakanlıklara taşıdı Bilecik’te görev yapan AK Partili belediye başkanları ve parti yönetimi, ilçelerin ihtiyaçlarını ve projelerini Ankara’da ilgili bakanlıklara iletmek amacıyla kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi. AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ile birlikte Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna Ankara’da bir dizi önemli görüşmede bulundu. Heyet ziyaretleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmelerde Bilecik genelinde ve ilçelerde yürütülen çalışmalar, devam eden projeler ve ihtiyaç duyulan yatırımlar detaylı şekilde ele alındı. Özellikle tarım alanındaki projeler, çiftçilerin desteklenmesi, kırsal kalkınma çalışmaları ve üretimin artırılmasına yönelik konuların görüşüldüğü toplantıda, ilçelerde sağlık alanında yapılabilecek yatırımlar ve hizmetlerin geliştirilmesine yönelik talepler de gündeme getirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile yapılan görüşmede ise ilçelerde gençlere yönelik spor tesisleri, gençlik merkezleri ve sportif altyapının güçlendirilmesine yönelik projeler ele alındı. Heyet, gençlerin sporla daha fazla buluşması ve ilçelerde spor yatırımlarının artırılması konusunda taleplerini Bakan Bak’a iletti. Heyet ayrıca AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’i de ziyaret ederek ilçelerde yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Bilecik Bilecik’te 200 sporcunun katıldığı Korfbol Grup Müsabakaları tamamlandı Bilecik’te yaklaşık 200 sporcunun katıldığı Okul Spor Faaliyetleri Korfbol Gençler ve Yıldızlar grup müsabakaları tamamlandı. Bilecik İstasyon Spor Salonu’nda düzenlenen Okul Spor Faaliyetleri Korfbol Gençler ve Yıldızlar (Kız-Erkek) Grup Müsabakaları, 7 ilden 12 okul takımının katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda takımlar Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek için kıyasıya mücadele etti. Müsabakalar sonunda gençler kategorisinde İstanbul Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi ile Eskişehir Özel Yeniyol Anadolu Lisesi, yıldızlar kategorisinde ise Eskişehir Özel Yeniyol Ortaokulu ile İstanbul İstek Özel Uluğbey Ortaokulu başarılı olarak Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Organizasyonda sporcuların sergilediği performans izleyicilerden büyük beğeni toplarken, müsabakalar fair-play ruhu içerisinde tamamlandı. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, organizasyonun başarıyla tamamlandığını belirterek, "İlimizde düzenlenen bu önemli organizasyonda farklı illerden gelen sporcularımızın centilmence mücadele etmesi bizleri memnun etti. Sporcularımızın elde ettiği başarıların artarak devam etmesini temenni ediyor, Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.