YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 10:37

SERT; “SANAYİCİ VE İŞADAMI ÖRGÜTLENMESİ YETERLİ DEĞİL”

A
A
A
SERT; “SANAYİCİ VE İŞADAMI ÖRGÜTLENMESİ YETERLİ DEĞİL”

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, sanayici ve işadamı örgütlenmesinin yeterli olmadığını savunarak, “Türkiye’yi yukarıya taşıyabilmek için 350 olan dernek sayısının binlerce olması gerekiyor” dedi.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Aydın Valisi Kerem Al’ı ziyaret etti. Vali Al’ın makamında gerçekleşen ziyarette Sert’e TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya ve şube yöneticileri eşlik etti.
TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert’e ziyareti için teşekkür eden Vali Kerem Al, “Sayın Hasan Sert daha önceden tanıdığım bir arkadaşım. Ziyaretinden memnuniyet duydum” dedi.
Türkiye’nin büyüyen ve güçlenen bir ekonomiye sahip olduğuna işaret eden TÜMSİAD Genel Başkanı Sert de, “Türkiye dünyada yıldızı parlayan ülkelerden bir tanesi. Türkiye, Çin’in ardından en hızlı büyüyen ülkeler sırasında ikincilikte yer alıyor. Bu başarıyı sadece civil toplum örgütlerinin çalışmasıyla değil; devle, millet, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerimiz kol kola girdiği için elde ettik. Türkiye 100 yılda böyle bir noktaya gelebildi. Birlik ve beraberlik ile çalışma azmi bize dünyada rekorlar kırdırdı. Bu rekorların 2023 hedeflerini doğrulayan rekorlar olmasını diliyoruz. 2023 hedefleri yakalayabilmek için devlet, millet, iş dünyası ve sivil toplum birlikteliğini sürdürmeliyiz. Tüm dünya bunu keşfetmiş durumda. Dünya artık özelleşmeye ve sivilleşmeye doğru gidiyor. Bu noktada sivil toplumun ve iş adamı örgütlerinin önemi artıyor. TÜMSİAD olarak Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de sanayici ve işadamlarının yeterince örgütlenemediğini savunan Sert, “Türkiye’de şuan mevcut 350 civarında sanayici ve işadamı derneği var. TÜMSİAD olarak bu derneklerin en önemlilerinden bir tanesiyiz. 350 olan sanayici ve işadamı derneği sayısı yeterli değil. Türkiye’yi çok yukarılara taşıyabilmek için bu sayının binlerce olması lazım. Örgütlenmemiş yapılar ne kadar başarılı olamaya çalışırlarsa çalışsınlar belirli başarıları yalamak mümkün değil. Örgütlenmiş ve teşkilatlanmış yapılarla ancak ülkeler kalkınabilir ve başarıya ulaşır. Onun için biz TÜMSİAD’ı teşkilatlandırmaya çalışıyoruz. TÜMSİAD bugünkü performansıyla Avrupa’daki bir çok sivil toplum örgütünü geride bıraktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.