YEREL HABERLER - 07 Şubat 2012 Salı 16:51

DİDİM BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI

A
A
A
DİDİM BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI

Didim Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleştirildi.
Bugün saat 14:00’de Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan meclis toplantısına CHP Grubu’ndan Ercan Atasoy katılmadı. Toplantıyı AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, AK Parti Didim Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar, AK Parti Didim Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç ve Eski Belediye Meclis Üyesi Osman Coşkun’da izledi. Toplantı öncesinde AK Parti Grubu Meclis Gündemine yazılı 2 önerge sundu. Önergelerden biri kabul edilmezken diğeri meclis gündemine alındı. Ayrıca Vergi Dairesi Müdürlüğünün talebi ile Aydın Anıtlar Kurulunca Sit alanı ilan edilen yerlerle ilgili bilgi verilmesi konusu da gündeme dahil edildi.
Gündemin ilk maddesinde 2012 Yılı Zabıta ve İtfaiye personeli fazla çalışma ücretleri görüşüldü. Konuyla ilgili bilgiler veren Didim Belediyesi Muhasebe Müdürü Kemal Beleci fazla çalışma ücretinin aylık maktu tutarının brüt 198 TL olduğunu gelir ve damga vergisi kesildiğinde tutarın 165 TL’ye düştüğünü söyledi. Geçen yıl ki tutarın 155 TL olduğunu belirten Beleci tutarın bu yıl 165 TL olacağını belirtti. Belirlenen ücret oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Sözleşmeli personelin ek tazminat oranlarının belirlendi. Ek ödemelerin Bakanlar Kurulu kararıyla belirlendiğini belirten Didim Belediyesi Muhasebe Müdürü Kemal Beleci 15 sözleşmeli personele maaşlarının dışında bu tutarın ödeneceğini ve vasıflarına göre kat sayılarının farklı olacağını belirtti. Belirlenen tutarlar oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinden ise Bahriye Kır’ın vekili Mekin Subaşı’nın 29.12.2011 tarih ve 21952 kayıt nolu dilekçesinin görüşüldü. Maddeyle ilgili İmar İşleri Müdürü Seda Yüksel bilgiler verdi ve ardından komisyon raporu okundu. İmar Komisyonu raporu doğrultusunda dilekçe oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise NOĞA Planlama Proje Müşavirlik İnşaat Kitap Kırtasiye San. Tic. Ltd. Şti.’ nin 16.01.2012 tarih ve 557 kayıt nolu dilekçesinin görüşüldü. Dilekçeyle ilgili İmar Komisyonu raporu okundu ve madde oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemde ayrıca Didim Vergi Dairesi Müdürlüğünün talebi de ele alınırken talepte Didim Belediyesi adına satış temsilcisi istendiği belirtilirken belediye adına Satış temsilciliğine Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu oy birliğiyle seçildi.
“AK PARTİ’DEN İKİ AYRI ÖNERGE”
AK Parti Belediye Meclis Üyeleri tarafından verilen ilk önergede Belediye Meclis Toplantısı ve gündemin içeriğiyle ilgili olurken verilen ilk önergede “Belediye Meclis Gündeminin meclis üyelerine toplantıya 3 gün kala yerine daha önceki günlerde verilmesi, İmar Komisyon raporlarının toplantı öncesinde kendilerine iletilmesi ve Meclis toplantılarının yazılı ve görsel şekilde kayıt altına alınmasını” hususlarını dile getirirken önergeyle ilgili konuşan Başkan Kamacı verilen önergenin gündeme alınmasını gerek olmadığını belirterek “İstenilen gündem ve raporlar kendilerine önceden verilebilir. Kamera kaydıyla da toplantılar kayıt altına alınabilir bu sorun olmaz.”diye konuştu.
“KADIN SIĞINMA EVİ KURULMASI KONUSU”
AK Parti grubu tarafından verilen gündeme alınan diğer konu ise Didim’e Kadın Sığınma Evi’nin kurulması konusu oldu. Verilen önerge Başkan Kamacı tarafından meclis üyelerine okundu. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Atilla Milor Nüfusu 50 Bini aşan ilçelerde kadın sığınma evinin kurulmasının gerekliliğine dikkat çekerken “Türkiye’de nüfusu 50 bini geçen 295 ilçeden sadece 25’inde bu evler var. Didim’de bu tür çalışma yapması Didim adına önemli olacaktır.”dedi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı Kadın Sığınma evinin kurulması konusunda bir komisyon kurulması ve komisyonda Kadın Belediye Meclis Üyelerinin görev alması önerisini dile getirdi. Öneri oy biriliğiyle kabul edilirken Komisyona CHP’den Şehriban Karakış ve Özlem Girgin AKP’den ise Figen Cevrem Gürsoy seçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor Gaziantep’teki Tarihi Tahmis Kahvesi’nde hazırlanan Gaziantep’in tescilli içeceği menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Gaziantep’te, yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi tahmis kahvesi, her mevsim yaptığı menengiç kahvesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Menengiç kahvesi kendine has aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla dikkat çekiyor. Diğer yandan içerisinde kafein bulunmaması kahve tiryakilerinin yanı sıra kafeinsiz içecek tercih edenlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantep’e farklı bölgelerden ve dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen turistler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra bu eşsiz kahve lezzetini tatma fırsatını buluyorlar. Gaziantep’in turizm potansiyelini artıran bu tarihi içecek, şehrin gastronomi ve kültür turizmine olan katkısını da gözler önüne seriyor. “Menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” Tarihi Tahmis Kahvesinin geçmişini anlatan, Gaziantep’te tarihi ve lezzet yönünden en uğrak noktalarından biri olduğunu belirten işletme sahibi Mehmet Hilmi Bağcı, “Tarihi Tahmis kahvesi yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip bir mekan ve Osmanlı’nın ilk kahvelerinden biri diyebiliriz. Tahmis kahvesi, vazgeçilmez lezzetlerden olan menengiç kahvesi ile insanların dinlenme noktası. İnsanların gelip kahvelerini içtiği, sohbet ettiği tarihi bir yer. Menengiç kahvesi ise özel bir kahve, Gaziantep’e gelen misafirler muhakkak buraya gelerek kentimizin kültürel ve vazgeçilmez olan menengiç kahvesini içerler. Bir kahvenin 40 yıllık hatırı varsa burada yaptığımız menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” dedi. “Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi var” Turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bağcı, menengiç kahvesinin sağlıklı olduğunu ifade etti. Bağcı, “Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler kentin çeşitli turistik yerlerini gezdikten sonra muhakkak buraya gelirler. Bizlerde onlara elimizden geldiğince güzel bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim hem fiyatımız uygun hem de sağlıklı bir ürün. Çocukların ve hanımların içmesinde hiçbir problem yok. Doğal bir malzemelerle ve yerli üretim kahvemizi yerli sunumlarla müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı. “Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim” İstanbul’dan Gaziantep’e gezmeye gelen ve menengiç kahvesine ön yargılı bir şekilde yaklaştığını söyleyen Elif Borluk kahveyi içtikten sonra çok beğendiğini ve fikrinin değiştiğini söyledi. Borluk, “Bence menengiç kahvesi çok güzel. Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim. Sade Türk kahvesi sevdiğim için içemem diye düşündüm ama bayağı güzeldi. Sütlü Türk kahvesine benziyor. İnternetten, sosyal medyalardan duyarak görerek geldik. Kuzenimle birlikte İstanbul’dan günübirlik bu lezzeti tatmak için geldik. Herkesin bu lezzeti tatması gerekiyor. herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.